• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Pondelok, 29.4.2024Meniny má Lea
20°Bratislava

Matka TV Markíza prehĺbila stratu o milióny eur

  • 11:52 30.10.2013
  • BRATISLAVA
Matka TV Markíza prehĺbila stratu o milióny eur

Michael Del Nin, jeden z dvoch generálnych riaditeľov CME, označil súčasné výsledky za "neprijateľné". Vedenie už podľa neho uskutočňuje potrebné zmeny.

Mediálna skupina CME vykázala za deväť mesiacov roka stratu po zdanení 173,3 mil. eur. Znamená to výrazný nárast v porovnaní so stratou 43,3 mil. eur, ktorú firma zaznamenala v rovnakom období vlaňajška.

Výnosy spoločnosti klesli o 12,7 % na 453,1 mil. USD. Vyplýva to z konsolidovaných výsledkov, ktoré zverejnila skupina v stredu.

Na Slovensku prevádzkovateľ televíznej stanice Markíza utŕžil za deväť mesiacov do septembra 52,2 mil. USD a v samotnom treťom kvartáli 13,3 mil. USD.

Za január až september 2012 CME na Slovensku evidovala výnosy v sume 61,6 mil. USD, v treťom štvrťroku vlaňajška to bolo 17,6 mil. USD.

V samotnom treťom kvartáli strata skupiny CME po zdanení predstavovala 45 mil. USD, rok predtým to bolo 18,4 mil. USD. Výnosy skupiny CME v treťom štvrťroku klesli o 3 % na 135,8 mil. USD. Firma uviedla, že prevádzkovú stratu pred odpismi a amortizáciou (OIBDA) za celý rok 2013 očakáva v rozpätí 30 až 40 mil. USD a výnosy by mali dosiahnuť 640 až 650 mil. USD. Skupina v revidovanej prognóze zohľadnila aj predpokladané nižšie finančné výsledky v Českej a Slovenskej republike.

Michael Del Nin, jeden z dvoch generálnych riaditeľov CME, označil súčasné výsledky za "neprijateľné". Vedenie už podľa neho uskutočňuje potrebné zmeny. Christoph Mainusch, druhý z dvojice generálnych riaditeľov dodal, že skupina si vďaka vedúcim podielom v sledovanosti udržiava silnú konkurenčnú výhodu. Za hlavnú prioritu označil zlepšenie finančných výsledkov v Českej republike. Pre upevnenie postavenia firmy na tamojšom trhu je podľa neho kľúčové obnovenie vzťahov s mediálnymi agentúrami a klientmi pri zachovaní cenového navýšenia dosiahnutého počas tohto roka.

Výnosy skupiny CME v Českej republike za deväť mesiacov roka klesli na 121,9 mil. USD z úrovne 187,4 mil. USD. V samotnom treťom kvartáli skupina v ČR utŕžila 39,4 mil. USD, v rovnakom období vlaňajška to bolo 51,6 mil. USD.

Central European Media Enterprises prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r.o. CME informovala, že touto transakciou sa stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza - Slovakia, spol. s r.o. ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.
Zdroj: SITA
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pekári hlásia nedostatok pracovníkov, premietne sa to do cien pečiva

Pekári hlásia nedostatok pracovníkov, premietne sa to do cien pečiva

DNES - 10:32Ekonomické

Odliv pracovníkov a akútny nedostatok pracovnej sily spôsobuje podľa SZPCC významné zvýšenie personálnych nákladov pekárov, cukrárov a cestovinárov, čo sa prejaví aj v odbytových cenách.

Ruský think tank varuje pred stagnáciou priemyselnej produkcie a investícií

Ruský think tank varuje pred stagnáciou priemyselnej produkcie a investícií

VČERA - 19:06Ekonomické

Ruská priemyselná výroba a investície stagnujú, vývoz tovaru sa naďalej zhoršuje a ziskovosť vo väčšine odvetví klesá.

Dubaj začína s výstavbou najväčšieho letiskového terminálu na svete

Dubaj začína s výstavbou najväčšieho letiskového terminálu na svete

VČERA - 16:44Ekonomické

Dubaj v nedeľu oznámil, že začal s výstavbou nového terminálu na medzinárodnom letisku Al Maktoum, ktoré sa tak stane najväčším na svete.

Rusko hrozí Západu tvrdou reakciou, ak sa dotkne jeho majetku

Rusko hrozí Západu tvrdou reakciou, ak sa dotkne jeho majetku

VČERA - 15:04Ekonomické

Ruskí predstavitelia v nedeľu opäť pohrozili Západu tvrdou reakciou v prípade, že skonfiškuje zmrazený ruský majetok.

Kamenický: Uvažujeme o dlhopisoch, ktoré by si mohli kúpiť bežní ľudia

Kamenický: Uvažujeme o dlhopisoch, ktoré by si mohli kúpiť bežní ľudia

VČERA - 14:42Ekonomické

Ministerstvo financií uvažuje nad možnosťou vydávať štátne dlhopisy, ktoré by si mohli kúpiť priamo bežní ľudia.