• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.4.2024Meniny má Jaroslav
Bratislava

Video: Ruská televízia odvysielala desivú simuláciu. Toto by sa stalo len za 200 sekúnd

  • 22:21 04.05.2022
  • Moskva
Video: Ruská televízia odvysielala desivú simuláciu. Toto by sa stalo len za 200 sekúnd

Rusko opäť straší západných susedov. Štátna televízia najnovšie odvysielala hrozivú simuláciu, ktorá zobrazuje následky jadrovej vojny v Európe.

Ruská televízia odvysielala simuláciu, ktorá demonštruje ničivé dôsledky výbuchu jadrových bômb v Európe. Ku katastrofe, ktorá by mala na svedomí milióny ľudských životov a prakticky spravila z Európy neobývateľný svetadiel, by mohlo dôjsť v priebehu len 200 sekúnd.

Nejde o prvý prípad, keď Kremeľ využil štátom vlastnené médiá na propagovanie invázie na Ukrajine. V Rusku tiež platí zákon, ktorý zakazuje akýkoľvek verejný protest voči konfliktu, ktorý vyvolal Vladimir Putin.

O možnosti využitia jadrových zbraní zo strany Ruska sa otvorene hovorí už dlhší čas, čomu nepomohlo ani vyjadrenie ruského prezidenta o rýchlom a ničivom útoku v prípade, že do konfliktu na Ukrajine zasiahne Západ.

Olej do ohňa priliala aj relácia 60 minút, ktorá je jednou z najsledovanejších na ruskom Kanále 1. Moderátor v nej totiž predstavil simuláciu, ktorá ukazuje dopad spustenia jadrových hlavíc na tri európske mestá, čo by nik neprežil.

„Jedna raketa Sarmat, a po Britských ostrovoch neostane ani chýru,“ dodal v relácii ruský politik Alexej Žuravľov. Producenti následne ukázali divákom mapu, na ktorej vidno odpálenie rakiet z Kaliningradu a ich dopad na Berlín, ktorý by nastal o 106 sekúnd, Paríž za 200 sekúnd a Londýn za 202 sekúnd.

Moderátor Evgenij Popov zdôraznil, že Británia má takisto v zálohe vlastné jadrové zbrane, a prípadná odveta by teda znamenala smrteľnú katastrofu pre celý svet. „Túto vojnu neprežije nik, ak spustíte útok Sarmatom,“ tvrdí Popov. „Rozumiete tomu, že nik neprežije? Nik na celej planéte.“

Žuravľov odpovedal, že ruské rakety „sa nedajú zastaviť“. „Majú obmedzené možnosti. Tvrdia, že ich vedia zostreliť, tak uvidíme,“ uviedol na adresu britskej armády.

O ruských raketách Sarmat sa začalo aktívnejšie hovoriť po ich testovaní, ktoré prebehlo len nedávno. Rakety si kvôli extrémne ničivej sile získali prezývku „Satan 2“. Doletia až do diaľky 18 tisíc kilometrov a môžu niesť 15 jadrových hlavíc. Po dopade môžu zničiť územie o rozlohe Veľkej Británie.

Zdroj: Info.sk, DP, ladbible.com, washingtonpost.com, Video: twitter.com/JuliaDavisNews
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Nefunkčná obrazovka v aute: Takto ju dokážete resetovať bez zbytočnej cesty do servisu

Nefunkčná obrazovka v aute: Takto ju dokážete resetovať bez zbytočnej cesty do servisu

VČERA - 21:14Zaujímavosti

Takto dokážete obnoviť dotykovú obrazovku v automobile, keď prestane reagovať.

Paliatívny lekár: To, čo vidíme pred smrťou, sa líši v závislosti od veku

Paliatívny lekár: To, čo vidíme pred smrťou, sa líši v závislosti od veku

VČERA - 19:47Zaujímavosti

Pacienti, ktorí sa pred koncom života stretávajú so živými snami a víziami, podľa lekára pociťujú „lásku“. Ich zážitky sa však líšia aj v závislosti od veku.

Toto je dôvod, prečo by sa sliepkam mal dávať cesnak

Toto je dôvod, prečo by sa sliepkam mal dávať cesnak

VČERA - 7:16Zaujímavosti

O pozitívnych účinkoch cesnaku na ľudí sa toho vie veľa. Vedeli ste však, že má blahodarné účinky aj na zvieratá?

Na maďarský Sziget príde austrálska hviezda Kylie Minogue

Na maďarský Sziget príde austrálska hviezda Kylie Minogue

13:45 25.04.2024Zaujímavosti

Headlinerom prvého dňa maďarského Szigetu bude ikonická popová senzácia Kylie Minogue.