• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 8.5.2024Meniny má Ingrida
15°Bratislava

Ako sa Adele podarilo schudnúť? K obrovskej zmene imidžu jej pomohli len tri kroky

  • 20:41 27.11.2021
  • Bratislava
Ako sa Adele podarilo schudnúť? K obrovskej zmene imidžu jej pomohli len tri kroky

Britská populárna speváčka Adele v priebehu niekoľkých mesiacov schudla takmer 45 kilogramov. Ako sama hovorí, najzásadnejšie boli tri zmeny životosprávy.

Famózna britská speváčka Adele v posledných mesiacoch neprekvapuje len novými singlami, ale aj výraznou zmenou imidžu, ku ktorej sa dopracovala po tom, ako schudla až 44 kilogramov.

Speváčka v rámci predstavenia hudobného albumu 30 vystúpila v programe televízie NBC Saturday Night Live, kde sa nevyhla konverzácii o tom, ako sa jej podarilo schudnúť.

Adele poznamenáva, že k zdravšiemu životnému štýlu pristúpila v roku 2012 po narodení syna Angela. Pri chudnutí jej pritom najvýraznejšie pomohli tri väčšie zmeny.

1. Žiadne cigarety a kofeín

Adele sa v minulosti priznala, že denne vypila aj desať šálok sladeného čaju. V snahe schudnúť sa tejto neresti musela vzdať, a nielen tej – okrem sladkého čaju prestala aj s alkoholom, cigaretami a pikantnými, citrusovými a inak výrazne ochutenými jedlami.

K radikálnemu kroku ju prinútili aj zdravotné ťažkosti z roku 2011, keď utrpela krvácanie do hlasiviek. V austrálskej televíznej relácii 60 Minutes Adele priznala, že takáto diéta bola spočiatku nudná, no bola odhodlaná ju dodržiavať, aby svoj hlas ešte viac neohrozila.

2. Diéta Sirtfood

V roku 2017 sa Adele podarilo schudnúť celých 12 kíl vďaka diéte známej ako „sirtfood diéta“. Tá podporuje predovšetkým jedenie rastlinnej stravy, ako je kel a pohánka.

Tieto jedlá aktivujú skupinu enzýmov známych ako sirtuín, a tak potláčajú chuť do jedla. Sirtfood diéta má takisto schopnosť chrániť bunky pred zničením vplyvom stresu a reguluje zápal, metabolizmus a proces starnutia.

Pri sirtfood diéte sa nemusíte celkom vzdať hriešnych potešení. Môže sa pri nej jesť napríklad tmavá čokoláda a piť červené víno – obidve tieto potraviny obsahujú množstvo sirtuínov.

3. Pohyb

Zdravé chudnutie by nikdy nebolo kompletné bez pohybu. O skladbu cvikov a celkový režim sa u Adele starali profesionálni tréneri, vrátane Brazílčanky Camily Goodisovej.

Goodisová v rozhovore pre britský denník The Sun prezradila, že keď sa s Adele spoznala, rýchlo prišla na to, že speváčka neobľubuje cvičenie. „Nemyslím si, že sa jej veľmi chcelo cvičiť, ale celkom si zmenila život a myslím, že 90 percent z toho možno pripísať strave,“ uviedla trénerka.

Keďže Adele je v súkromí skôr utiahnutá, zvykne cvičiť najmä doma s pomocou videozáznamov od trénerov a ich striktne stanovených režimov. Je o nej pritom známe, že preferuje záťažové cviky, ako je zdvíhanie činiek.

Zdroj: Info.sk, DP, thesun.co.uk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Video: Lietadlo Boeing sa pri pristávaní zrútilo na dráhu

Video: Lietadlo Boeing sa pri pristávaní zrútilo na dráhu

DNES - 20:15Zaujímavosti

Kamera zachytila desivý moment, keď spod lietadla začali lietať iskry.

Pražské metro oslavuje 50 rokov

Pražské metro oslavuje 50 rokov

DNES - 12:18Zaujímavosti

Od slávnostného uvedenia prvého úseku pražského metra do prevádzky uplynie vo štvrtok 9. mája 50 rokov. Stalo sa tak 9. mája 1974.

Kedy sa najviac oplatí cestovať do najpopulárnejších európskych destinácií?

Kedy sa najviac oplatí cestovať do najpopulárnejších európskych destinácií?

VČERA - 21:44Zaujímavosti

Leto už tradične patrí dovolenkám, no ak chcete ušetriť, pri cestovaní po Európe sa oplatí zvážiť aj iné, menej štandardné dátumy.

Veterinárka varuje pred touto zložkou v konzervách, môže spôsobiť rakovinu

Veterinárka varuje pred touto zložkou v konzervách, môže spôsobiť rakovinu

VČERA - 20:01Zaujímavosti

Zložka v konzervovanom krmive môže mať za následok rakovinu u zvierat.

​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

​Prečo pivo chutí lepšie chladené? Tento dôvod vás prekvapí

22:06 06.05.2024Zaujímavosti

Nie je to len o osviežení počas horúcich dní. Pivo v skutočnosti lepšie chutí chladené najmä preto, ako sa alkohol správa pri rôznych teplotách.