• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 18.5.2024Meniny má Viola
13°Bratislava

Futbalisti zapletení do korupcie sa bránia, nikto im nevolal

  • 10:07 27.09.2013
  • BRATISLAVA
Futbalisti zapletení do korupcie sa bránia, nikto im nevolal

Zo sedmičky futbalistov zapletených do korupčnej kauzy s ovplyvňovaním výsledkov zápasov slovenskej najvyššej súťaže vypovedal pred disciplinárnou komisiou SFZ zatiaľ iba Ivan Hodúr.

Okrem Róberta Ráka, ktorý je registrovaný na Rakúskom futbalovom zväze, sa zostávajúci piati futbalisti na štvrtkové vypočúvanie nedostavili. Ide o Michala Diana, Mareka Božoňa, Tomáša Hubera, Ivana Žigu a Mariána Dirnbacha.

"Dian sa ospravedlnil. Ostatní neprišli bez ospravedlnenia," povedal pre denník SME poverený predseda DK SFZ Miroslav Vlk.
Nedostali žiadny papier

"Neviem o tom, že by som mal byť pozvaný na disciplinárku. Nedostal som žiadny papier, nik mi nevolal. Počujem to od vás prvýkrát," reagoval pre SME bývalý hráč Dunajskej Stredy Marek Božoň.

Podobne sa vyslovil aj Čech Tomáš Huber. "Jediný dôvod, prečo som neprišiel, je ten, že mi nedal nikto vedieť. O ničom som nevedel. Stále som na telefóne. Nikto mi nevolal, nič mi neprišlo," tvrdil Huber.

Zástupca disciplinárky SFZ sa bránil tvrdením, že futbalisti boli vyzvaní prostredníctvom úradnej správy. "My sme ich dvakrát vyzvali cez úradnú správu. Oni to dobre vedeli. A teraz sme ich opäť vyzvali. Nikoho nemôžeme donútiť. My sme nemali ich adresy," povedal Vlk.
Futbalisti prijali úplatok

Tím FK DAC 1904 Dunajská Streda je namočený do škandálu s ovplyvňovaním výsledkov svojich zápasov. Až štvorica jeho hráčov Ivan Hodúr, Marek Božoň, Michal Dian a Čech Tomáš Huber mala ovplyvniť bližšie nešpecifikované množstvo stretnutí.

Spomenutí futbalisti vraj za prijatý úplatok vo výške od 2000 do 60-tisíc eur od trojice bývalých hráčov Ivana Žigu, Róberta Ráka, Mariána Dirnbacha ovplyvnili duely v aktuálnej sezóne najvyššej slovenskej súťaže. FK DAC 1904 Dunajská Streda následne suspendoval spomenuté kvarteto hráčov Hodúr, Božoň, Dian, Huber.

Disciplinárna komisia SFZ tejto štvorici predbežným opatrením zastavila pretekársku činnosť od 13. septembra a ďalšej dvojici Dirnbach, Žiga od 16. 9. až do ďalšieho rozhodnutia.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.