• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.4.2024Meniny má Jaroslav
Bratislava

Čo sa stane, ak v lietadle umrie pasažier? Šokujúce slová letušky mnohým nedajú spávať

  • 21:12 07.02.2021
  • Svet
Čo sa stane, ak v lietadle umrie pasažier? Šokujúce slová letušky mnohým nedajú spávať

Mnohých nadšencov cestovania zaujíma, ako by vyzeral let po náhlom úmrtí niektorého z pasažierov. Nasleduje núdzové pristátie? Zo slov skúsenej letušky vás určite zamrazí.

Pravdepodobne nepatríte k cestovateľom, ktorí by si príliš lámali hlavu nad tým, čo sa môže stať, ak na palube lietadla náhle niekto zahynie. Ak sme vo vás ale vzbudili aspoň trochu zvedavosti, čítajte ďalej.

Letuška, na TikToku známa ako Sheenie_weenie_, na svojom konte zverejnila video, v ktorom záujemcom prezradila, čo nasleduje po tom, ako sa posádka lietadla dozvie, že pasažier umrel. Nie všetci boli z jej líčenia bežného priebehu šťastní.

Ak ste optimista, zrejme aj vám napadlo, že prvá vec, aká prichádza do úvahy, je pristátie lietadla na najbližšom letisku. Žiaľ, to sa stáva len málokedy.

„Ak niekto už zahynul, ostane ležať na sedadle, a viete, že je mŕtvy. Ak si to aj nevšimnete, pripomenú vám to prísediaci. Pochopiteľne, prvá vec, ktorú v takejto chvíli urobíme, je kontrola pulzu a životných funkcií,“ hovorí letuška na TikToku.

V prípade, že pasažiera zastihne infarkt, mŕtvica alebo iné fatálne ochorenie, podľa letušky sa málokedy naskytne šanca na záchranu života, a tak ostáva jediné. „Jednoducho, ehm, počkáme, kým doletíme do cieľovej destinácie,“ hovorí.

S telom nebožtíka sa do času doletu môže stať jedna z dvoch vecí. Letušky ho buď nechajú na svojom pôvodnom mieste, kde naposledy vydýchol, alebo ho premiestnia na miesto, kde sa nevyskytuje veľa ľudí. Môžu to byť napríklad zadné sedačky v uličke alebo chodbička za sedačkami. „Uložíme ho a prikryjeme prikrývkou,“ hovorí letuška.

Po tom, ako lietadlo pristane, letušky odprevadia pasažierov na letisko, a následne privolajú zdravotníkov, ktorí prehliadnu telo nebožtíka a prepravia ho na príslušné miesto. „Potom zavoláme blízkym pozostalým, a s ľútosťou im oznámime, že ich blízky zahynul,“ hovorí letuška.

@sheenie_weenie_

the end ##aviation ##flightcrew ##flying ##stewardess ##jetset ##flying.

♬ original sound - Sheena-marie

Viacerí komentujúci si neboli istí, či pochopili správne jej slová. „Čo ak niekto sedí vedľa mŕtvoly,“ pýtal sa jeden z užívateľov TikToku letušky. „Potom bude sedieť vedľa mŕtvoly,“ odpovedala s tým, že ak sa v lietadle nenájde priestor, kde by sa dalo telo pozostalého dôstojne uložiť, ostáva sedieť alebo ležať vo svojej pôvodnej polohe.

Zdroj: Info.sk, DP, mirror.co.uk, Video: tiktok.com/@54maccafwd
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Nefunkčná obrazovka v aute: Takto ju dokážete resetovať bez zbytočnej cesty do servisu

Nefunkčná obrazovka v aute: Takto ju dokážete resetovať bez zbytočnej cesty do servisu

VČERA - 21:14Zaujímavosti

Takto dokážete obnoviť dotykovú obrazovku v automobile, keď prestane reagovať.

Paliatívny lekár: To, čo vidíme pred smrťou, sa líši v závislosti od veku

Paliatívny lekár: To, čo vidíme pred smrťou, sa líši v závislosti od veku

VČERA - 19:47Zaujímavosti

Pacienti, ktorí sa pred koncom života stretávajú so živými snami a víziami, podľa lekára pociťujú „lásku“. Ich zážitky sa však líšia aj v závislosti od veku.

Toto je dôvod, prečo by sa sliepkam mal dávať cesnak

Toto je dôvod, prečo by sa sliepkam mal dávať cesnak

VČERA - 7:16Zaujímavosti

O pozitívnych účinkoch cesnaku na ľudí sa toho vie veľa. Vedeli ste však, že má blahodarné účinky aj na zvieratá?

Na maďarský Sziget príde austrálska hviezda Kylie Minogue

Na maďarský Sziget príde austrálska hviezda Kylie Minogue

13:45 25.04.2024Zaujímavosti

Headlinerom prvého dňa maďarského Szigetu bude ikonická popová senzácia Kylie Minogue.