• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
Bratislava

Rezervácie v hoteloch na zimnú sezónu sú zatiaľ minimálne

  • 11:32 21.11.2020
  • Bratislava
Rezervácie v hoteloch na zimnú sezónu sú zatiaľ minimálne

Hotely na Slovensku zatiaľ hlásia minimálne rezervácie na zimnú sezónu. Hlavným dôvodom je absencia informácií a obava hostí, či budú môcť zariadenia fungovať a za akých podmienok.

Uviedol to prezident Zväzu cestovného ruchu (ZCR) SR Marek Harbuľák.

Videli sme aj pri otváraní ekonomiky počas prvej vlny, že hotely začali hostia navštevovať až v momente, keď sme mohli otvoriť bazény, wellness centrá, akvaparky. Bez týchto služieb je dopyt zo strany hostí minimálny. To isté platí aj v prípade lyžiarskych stredísk,“ zdôraznil Harbuľák. Podľa neho je potrebné dať jasný signál a informáciu, aké budú podmienky pre zimnú sezónu. Podotkol, že až potom sa ľudia osmelia a začnú plánovať dovolenku na Slovensku, inak si ju začnú plánovať v okolitých krajinách.

Harbuľák verí, že táto zimná sezóna na Slovensku bude dobrá za predpokladu, že bude možné poskytovať služby domácim a ideálne aj zahraničným turistom. „Nepripúšťame si, že by zimná sezóna nebola. Tisíce podnikateľov a zamestnávateľov v cestovnom ruchu by už ďalšie mesiace bez turistov a návštevníkov nedokázali prežiť,“ upozornil.

Poznamenal, že veľmi intenzívne komunikujú so zástupcami ministerstva dopravy o tom, ako budú môcť fungovať zariadenia počas zimnej sezóny. „Práve ministerstvo dopravy zabezpečilo po dohode na ústrednom krízovom štábe pracovnú skupinu zloženú zo zástupcov cestovného ruchu. Pripravili sme návrhy scenára fungovania jednotlivých služieb počnúc reštauráciami, cez hotely, penzióny, kúpele, akvaparky, lyžiarske strediská až po hromadné podujatia,“ priblížil prezident ZCR. Návrh podľa neho konzultovali s odborníkmi v oblasti hygieny a epidemiológie a následne ho predstavili Úradu verejného zdravotníctva SR. „Verím, že táto naša snaha vyústi do prípravy plánu, respektíve scenárov a podmienok, podľa ktorých budeme môcť fungovať,“ dodal Harbuľák.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Action sťahuje z predaja nebezpečné výrobky

Action sťahuje z predaja nebezpečné výrobky

VČERA - 20:42Ekonomické

Zákazníci by si mali skontrolovať, či výrobky nemajú doma.

Farmárom má rezort financií poskytnúť návratnú finančnú výpomoc

Farmárom má rezort financií poskytnúť návratnú finančnú výpomoc

VČERA - 17:50Ekonomické

Na preklenutie obdobia do vyplatenia priamej podpory bude môcť Ministerstvo financií SR poskytnúť poľnohospodárovi pomoc vo forme návratnej finančnej výpomoci za zvýhodnených podmienok.

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 %, upozorňuje Hnutie Slovensko

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 %, upozorňuje Hnutie Slovensko

VČERA - 17:13Ekonomické

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o takmer 40 %. S vysokými cenami energií a pohonných látok vládny kabinet nechce nič robiť napriek predvolebným sľubom.

Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície

Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície

VČERA - 16:06Ekonomické

Opozičná strana Progresívne Slovensko (PS) nesúhlasí s využívaním druhého piliera na štátne investície.