• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
16°Bratislava

V parlamente sa našli ďalší pozitívne testovaní poslanci

  • 13:00 23.10.2020
  • Bratislava
V parlamente sa našli ďalší pozitívne testovaní poslanci

Testovanie poslancov odhalilo ďalších nakazených.

Aktualizované: 18:20

Po tom, ako predseda ĽSNS Marian Kotleba informoval predsedu parlamentu Borisa Kollára o svojom pozitívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19, podstúpili hromadné testovanie aj všetci ostatní poslanci parlamentu. Kollár kvôli testovaniu prerušil 16. schôdzu parlamentu.

Poslanec Martin Beluský (ĽSNS) mal po piatkovom otestovaní antigénovým testom pozitívny výsledok na ochorenie COVID-19. TASR to potvrdil Beluský.

Pozitívny test na nový koronavírus má aj poslanec a hovorca ĽSNS Ondrej Ďurica. Ako uviedol pre TASR, v karanténe bol už predtým vzhľadom na pozitívny výsledok šéfa strany Mariana Kotlebu.

Po piatkovom otestovaní antigénovým testom mali pozitívny výsledok na ochorenie COVID-19 aj poslanci za ĽSNS Andrej Medvecký a Magdaléna Sulanová.

Ďurica tiež pre TASR potvrdil, že poslanec Miroslav Suja (ĽSNS) mal negatívny výsledok testu.

O negatívnom výsledku testu na sociálnych sieťach informovali napríklad Jozef Pročko, Jana Bittó Cigániková či Peter Osuský.

O pozitívnych poslancoch informoval aj premiér Igor Matovič po rokovaní poslaneckého grémia. Matovič verí, že aj ostatní zákonodarcovia sa pôjdu dať otestovať, aby ukázali, že sú zodpovední. Kollár doplnil, že nemôže poslancov nútiť k testovaniu. Sám sa však otestovať dá a vyzval na to aj ostatných. Hovorí o nezodpovednosti.

„Podľa mojich informácií už z tých, ktorí testovaní boli, sú niektorí pozitívni. O to viac by som sa išiel testovať a ukázal by som, že som zodpovedný,“ povedal s tým že zatiaľ nevie, ktorí to sú. Mali by podľa neho sami informovať o svojom výsledku a ukázať zodpovednosť. Aj na základe tejto informácie si však myslí, že otestovať by sa mali ísť dať aj ostatní poslanci, ktorí to v piatok neplánovali.

V súvislosti s tým, že poslanci z klubu Smeru-SD a nezaradení poslanci zo strany Hlas-SD zrejme na testovanie poslancov nepôjdu, si myslí, že všetci by mali pristúpiť k situácii zodpovedne a dať sa otestovať.

„Ako predseda parlamentu nemôžem nakázať poslancom, aby sa testovali. Je to ich rozhodnutie a je to nezodpovednosť voči nám ostatným. Cez to všetko nebudem na nich útočiť,“ povedal Kollár s tým, že ani nemôže zakázať vstup do budovy NR SR poslancom, ktorí testovanie odmietnu. Dodal, že aj pozitívne testovaní poslanci sa budú musieť opätovne pretestovať. Ak sa to potvrdí, mali by podľa neho informovať aj ostatných kolegov, s ktorými sa stretli. Považuje za dobré takto pretestovať poslancov.

Zdroj: Info.sk, TASR, ta3.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené na strechu

Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené na strechu

DNES - 14:21Domáce

Na mieste zasahovali hasiči, ktorí vyslobodzovali osobu uviaznutú vo vozidle.

Prezidentka sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Rudolfom Schusterom

Prezidentka sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Rudolfom Schusterom

DNES - 13:27Domáce

Stretnutím s bývalým prezidentom SR Rudolfom Schusterom v piatok v Košiciach ukončila svoje týždenné úradovanie na východe Slovenska prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Polícia zverejnila video z nehody Andreja Danka

Polícia zverejnila video z nehody Andreja Danka

DNES - 12:47Domáce

Polícia zverejnila video, ktoré má zachytávať nehodu Andreja Danka.

Pred umiestnením do reedukačného centra by malo byť vždy vypočuté dieťa

Pred umiestnením do reedukačného centra by malo byť vždy vypočuté dieťa

DNES - 11:35Domáce

Ministerstvo spravodlivosti SR chce nariadiť povinnosť sudcu vždy vypočuť maloleté dieťa pred umiestnením do reedukačného centra.

Danko sa dobrovoľne zapojil do upratovania Dúbravky, takýto dostal trest za nehodu

Danko sa dobrovoľne zapojil do upratovania Dúbravky, takýto dostal trest za nehodu

DNES - 11:04Domáce

Andrej Danko naďalej odmieta, že bol v čase nehody pod vplyvom alkoholu.