Nepokazte si týmto praženicu! Gordon Ramsay varuje pred najväčšími chybami
- 8:31 23.08.2020
- Londýn

Je možné, že celý život pripravujete praženicu zle. Známy šéfkuchár prezradil chyby, ktorým by ste sa mali vyvarovať.
Praženica patrí medzi základné jedlá, ktoré by mal zvládnuť takmer každý. Šéfkuchár Gordon Ramsay si dáva veľký pozor na tento pokrm a dokonca na základe praženice hodnotí ostatných kuchárov.
Ako vysvetlil vo videu zverejnenom na YouTube: "Zakaždým, keď dostaneme do kuchyne nového kuchára, vždy ho žiadame, aby spravil praženicu. A ak dokáže pripraviť perfektnú praženicu, viete, že vie dobre variť.“
Na to, aby ste pripravili dokonalú praženicu, mali by ste sa vyhnúť týmto chybám:
1. Ochutenie vajíčok pred varením
Gordon Ramsay varuje domácich kuchárov, aby vajíčka nesolili a nekorenili predčasne: „Začnite s tromi vajíčkami a neochucujte ich. Ak dáte soľ teraz, tak to vajíčka rozloží a premení na niečo veľmi vodnaté."
Namiesto soli alebo korenia, ktoré zhoršuje konzistenciu, šéfkuchár namiesto toho pridáva ako prvé maslo. Vysvetlil: „Je dôležité ho pridať hneď na začiatku, pretože to dodáva peknú zamatovú chuť.“
2. Miešanie vajíčok príliš skoro
Profesionálny kuchár upozornil na ďalšiu chybu, ktorú robia amatéri. S miešaním vajíčok by ste mali začať, až keď budú na horúcej panvici. Ak začnete šľahať skôr, ako dáte vajcia na panvicu, stratia svoju konzistenciu a budú sa rozpadať.
3. Varenie len na jednej teplote
Gordon Ramsay hovorí, že popri miešaní by ste vajíčka mali variť na rôznych teplotách. Vyvarujete sa tak tomu, aby boli vajíčka prevarené a gumené. Mali by ste začať vysokou teplotou, potom panvicu dať preč z ohňa, pomiešať a zase vrátiť.
Praženicu častejšie odstraňujte od zdroja tepla a miešajte. Nezabudnite na maslo hneď na začiatku varenia. Foto: YouTube.com/WatchTheDaily
4. Prestávky v miešaní
V miešaní vajíčok by ste mali byť vytrvalí. Gordon dodáva: „Správajte sa k nim ako k rizotu, nemôžete prestať miešať."
5. Praženicu nenechávajte pridlho v teple
Praženicu by ste mali zložiť z tepla a rozpálenej panvice čo najskôr, pretože zvyškové teplo na spodku panvice pokračuje v procese varenia. Akonáhle dosiahnete správnu konzistenciu, môžete praženicu ochladiť creme fraiche. Gordon Ramsay pridáva k praženici pol polievkovej lyžice, aby tak stiahol teplotu v hrnci.
6. Nezabúdajte dochutiť
Gordon Ramsay na záver používa soľ, korenie a pažítku, ktorá pozdvihne chuť praženice.
Video: Pozrite si, ako praženicu pripravuje Gordon Ramsay

Hrozí vám rozchod? Takto to prezrádza telo
Nekvalitný či škodlivý vzťah prezrádzajú aj príznaky tela. Čo si treba všímať?

Podľa štúdie by fanúšikovia na koncerty Oasis mohli v Spojenom kráľovstve minúť miliardu libier
Fanúšikovia slávnej britpopovej skupiny Oasis by mohli počas nadchádzajúceho reunionového turné v Spojenom kráľovstve minúť miliardu libier. Podľa AFP to vyplýva z odhadu banky Barclays.

Vo francúzskom mestečku Landerneau sa zhromaždilo rekordných 3076 Šmolkov
Malé francúzske mestečko Landerneau na tretí raz uspelo pri pokuse utvoriť svetový rekord v počte ľudí oblečených ako Šmolkovia – zhromaždilo sa ich tam 3076. TASR informuje podľa správy agentúry UPI.

Video: Kamera zachytila nechutný moment pred vysielaním
Moderátorka zverejnila záber z nechutného momentu, ktorý zažila s kameramanom pred vysielaním.

Solárna svetelná reťaz: Na toto mnohí zabúdajú!
Chcete si skrášliť záhradu alebo balkón solárnou svetelnou reťazou? Na toto by ste pri jej používaní nemali zabúdať.