• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 25.10.2020Meniny má Aurel
12°Bratislava

Prečo by ste nádoby s nátierkami mali ukladať hore dnom + ďalšie užitočné rady do kuchyne

  • 11:41 02.08.2020
  • Svet
Prečo by ste nádoby s nátierkami mali ukladať hore dnom + ďalšie užitočné rady do kuchyne

Vyťažte z potravín maximum a predĺžte ich životnosť v kuchyni. Tieto triky vám s tým pomôžu.

Lara Joanna Jarvisová je obyčajná žena v domácnosti s unikátnym koníčkom. Dvojnásobná mama sa totiž rada delí o svoje tipy a triky na YouTubovom kanále, kde sa teší z viac ako 38.000 odberateľov.

Najnovším príspevkom vysvetlila fanúšikom, ako sa dá redukovať odpad v kuchyni. Niektoré skladovacie triky vás prekvapia, iné už možno poznáte.

Listovú zeleninu zabaľte do papierových utierok

„Listovú zeleninu, ako je šalát, špenát alebo brokolica, je najlepšie zabaliť do papierovej utierky, ktorá vsaje všetku vlahu, vďaka čomu sa na zelenine nevytvorí pleseň,“ hovorí Jarvisová vo videu.

Zeleninu jednoducho položte na dve krížom preložené papierové utierky a zabaľte ju do nich tak, aby zo žiadnej strany nebola odokrytá. Potom ju môžete vložiť späť do obalu alebo do mikroténového sáčku. Tento trik aplikujte aj na maliny a jahody.

Mrazte všetko, čo sa dá

Foto: YouTube.com/Lara Joanna Jarvis

Jarvisová vkladá do mrazničky všetko, o čom vie, že to hneď nevyužije – a nie je to len mäso a mrazená zelenina. „Vždy dávame zamraziť chlieb, aj keď je to len kúsok, ktorý sa nestihol zjesť,“ hovorí mamička s tým, že ak kupujete celé bochníky, mali by ste ich pred mrazením nakrájať.

„Krájam aj limetky a ak sa mi zdá, že sú už dlho vonku, odkladám ich do mrazničky. Takto sa skvele hodia ako doplnok do chladených nápojov.“

Do mrazničky môžete odložiť aj nakrájané bylinky, ktoré potom stačí pridať do receptu. Môžete ich spolu s olejom vložiť aj do formy na ľad. Jeden kúsok potom poslúži pri varení základu omáčky. Zamraziť môžete aj nakrájané banány, z ktorých sa dá pripraviť smoothie.

Našli ste staré paradajky? Nevyhadzujte ich!

Foto: YouTube.com/Lara Joanna Jarvis

„Ak sa vám zdá, že paradajky sú už mäkké a vráskavé, ale nechcete ich vyhodiť, urobte z nich polievku, opražte ich, zmixujte v mixéri alebo z nich urobte omáčku,“ radí Jarvisová.

Cesnak patrí do tmavého prostredia

Cesnak by ste mali skladovať v chladnom a tmavom prostredí, takže sa skvele hodí napríklad do špajze. Ak ho chcete mať v kuchyni, uložte ho aspoň do škatule s viečkom – pričom sa uistite, že k nemu preniká čerstvý vzduch. Takto vám vydrží aj niekoľko mesiacov.

Nátierky skladujte hore dnom

Všetky nátierky, džemy a iné potraviny, ktoré sídlia v sklenených pohároch, treba ukladať hore dnom. Nejde len o to, že tak k nim po otvorení získate jednoduchší prístup, ale tiež to zabráni ich deleniu, vďaka čomu dlhšie vydržia čerstvé.

Zdieľať tento článok na Facebooku
Zdroj: Info.sk, DP, thesun.co.uk, Video: YouTube.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Video: Muž odstránil časť obkladu, odhalil tajomstvo svojho domu

Video: Muž odstránil časť obkladu, odhalil tajomstvo svojho domu

DNES - 21:07Zaujímavosti

Majiteľ domu po piatich rokoch odhalil tajnú miestnosť.

4 veci, ktoré by ste mali urobiť ešte predtým, ako vám vypnú elektrinu

4 veci, ktoré by ste mali urobiť ešte predtým, ako vám vypnú elektrinu

DNES - 20:32Zaujímavosti

Nenechávajte veci na náhodu. Tieto záležitosti zabezpečte ešte predtým, ako dôjde k výpadku elektriny.

Nikdy nerobte túto chybu pri odstraňovaní chĺpkov!

Nikdy nerobte túto chybu pri odstraňovaní chĺpkov!

DNES - 10:41Zaujímavosti

Kozmetička sa podelila o niekoľko tipov, ktoré by ste mali dodržiavať pri holení. Prezradila tiež jednu chybu, ktorú jej zákazníčky neustále opakujú.

Video: Takto prebieha zavedenie pľúcnej ventilácie

Video: Takto prebieha zavedenie pľúcnej ventilácie

VČERA - 20:41Zaujímavosti

Anesteziológ popísal presný postup aplikovania orotracheálnej intubácie. Podľa jeho slov ide o náročný a bolestivý zákrok.

Nikdy nepridávajte cesnak do rozpáleného oleja!

Nikdy nepridávajte cesnak do rozpáleného oleja!

VČERA - 20:13Zaujímavosti

Túto chybu pri príprave cesnaku opakuje väčšina domácich kuchárov. Ako ho správne pripraviť?