• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
Bratislava

Václav Mika sa bude podieľať na vzniku vládnej agentúry

  • 12:18 02.07.2020
  • Bratislava
Václav Mika sa bude podieľať na vzniku vládnej agentúry

Minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) chce nanovo postaviť agentúru na podporu cestovného ruchu. Pomôcť by pri tom mal skúsený manažér. Tým má byť Václav Mika. Doležal to uviedol vo videu zverejnenom na sociálnej sieti.

Cestovný ruch je pre nás jasnou prioritou. Dokazujú to naše opatrenia, ktoré sme priniesli jednak v súvislosti s vouchermi pre zákazníkov cestovných kancelárií, jednak v oblasti rekreačných poukazov,“ skonštatoval minister.

Vláda sa v oblasti cestovného ruchu vo svojom programovom vyhlásení zaviazala tiež postaviť nanovo Slovenskú agentúru pre cestovný ruch. „Na to potrebujeme skúseného manažéra a mňa veľmi teší, že moju ponuku stať sa súčasťou nášho tímu prijal Václav Mika. Nepoznám v tejto oblasti lepšieho, skúsenejšieho manažéra. Verím, že nám to bude fungovať a že tie výsledky prinesieme,“ dodal Doležal.

Mika poznamenal, že si ponuku veľmi cení a prijíma ju. Cestovný ruch považuje za výnimočnú kategóriu. „Cestovný ruch už dávno prerástol tému relaxu, cestovania, oddychu, voľného času. Stáva sa významnou ekonomickou kategóriou a teraz je ten správny čas prispieť k tomu, naštartovať to, pretože Slováci potrebujú cítiť, že dovolenka na Slovensku je pre nich nielen atraktívna, ale aj ekonomicky výhodná,“ podotkol vo videu.

Turisti zo zahraničia súčasne podľa Miku potrebujú vnímať Slovensko ako atraktívne, bezpečné, ale aj dostupné. Slovensko tak chce dostať na mapu svetovej turistiky. „To je veľký cieľ, ale aj veľká ekonomická a spoločenská výzva. Všetci sme hrdí na to, aká je naša krajina krásna. Tak poďme to využiť, poďme túto veľkú vec ponúknuť všetkým,“ vyhlásil.

Mika bol riaditeľom televízie Markíza a tiež generálnym riaditeľom RTVS. V tohtoročných parlamentných voľbách bol pôvodne na návrhu kandidátky za SaS, z kandidatúry napokon odstúpil.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Action sťahuje z predaja nebezpečné výrobky

Action sťahuje z predaja nebezpečné výrobky

VČERA - 20:42Ekonomické

Zákazníci by si mali skontrolovať, či výrobky nemajú doma.

Farmárom má rezort financií poskytnúť návratnú finančnú výpomoc

Farmárom má rezort financií poskytnúť návratnú finančnú výpomoc

VČERA - 17:50Ekonomické

Na preklenutie obdobia do vyplatenia priamej podpory bude môcť Ministerstvo financií SR poskytnúť poľnohospodárovi pomoc vo forme návratnej finančnej výpomoci za zvýhodnených podmienok.

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 %, upozorňuje Hnutie Slovensko

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 %, upozorňuje Hnutie Slovensko

VČERA - 17:13Ekonomické

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o takmer 40 %. S vysokými cenami energií a pohonných látok vládny kabinet nechce nič robiť napriek predvolebným sľubom.

Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície

Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície

VČERA - 16:06Ekonomické

Opozičná strana Progresívne Slovensko (PS) nesúhlasí s využívaním druhého piliera na štátne investície.