• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
16°Bratislava

Danko: Zrušíme diaľničné známky, pokiaľ nebudú postavené diaľnice

  • 13:32 26.01.2020
  • Bratislava
Danko: Zrušíme diaľničné známky, pokiaľ nebudú postavené diaľnice

Predseda NR SR a SNS Andrej Danko v nedeľnej relácii povedal, že na Slovensku máme dnes hodnotové problémy a Progresívne Slovensko vnieslo do spoločnosti veľké napätie. Nikdy som si nemyslel, že sa politika vráti do stredoveku svojím xenofóbnym prístupom.

Vážnym signálom od opozičných strán je pozvať bez akýchkoľvek zábran cudzie vojská na naše územie. SNS nedovolí, aby po sovietskych vojskách prišli na Slovensko americké. Politika má byť o diskusii ako pomôcť ľuďom. „Tak ako sme začali s rekreačnými poukazmi na dovolenku doma či letný tábor a športovými poukazmi na podporu detí v športových kluboch, znížením daní firmám a znížením DPH na ubytovanie či potraviny, chceme pokračovať po zvýšení minimálnych dôchodkov, zvýšením dôchodkov systémovo všetkým seniorom,“ zopakoval predseda parlamentu a SNS zákony, ktoré pomohli alebo pomôžu občanom Slovenskej republiky.

V politike strana SNS chce presadiť množstvo návrhov, ktoré napríklad urýchlene postavia diaľnice a cesty. „Počas tohto volebného obdobia sa podarilo postaviť či zrekonštruovať štadióny a športové haly, ktoré umožňujú našim aj najmenším športovým talentom sa rozvíjať. Celkovo som sa snažil podporiť šport a turizmus. Mali by sme mať jednotnú propagáciu Slovenska a slovenských produktov, aby sme mali dobré meno a pritiahli väčšie množstvo turistov,“ zopakoval šéf národniarov opatrenia, s ktorými ide vo voľbách zabojovať o miesto v parlamente.

Nebol som doteraz zodpovedný za diaľnice, ale tým by som začal v novej vláde, ak nám ľudia dajú podporu,“ vyhlásil predseda. Ak si Slovensko nepožičia na dostavbu diaľnic, na projektové práce a vyvlastňovanie projektov, tak diaľnice tu nebudú ani do roku 2050. SNS bude presadzovať, aby výstavba diaľnic bolo jednotné stavebné dielo, a aby do toho nehovorili rôzni mestskí poslanci. „Zrušíme diaľničné známky, naši ľudia ich nebudú musieť platiť. Je to asi 70 mil. na výbere, ktoré pri dostavbe nebudú až tak chýbať. Poplatky za diaľničné známky ľuďom iba ubližujú a nepomáhajú s dostavbou diaľnic. Za výstavbu ciest a diaľnic som zodpovedný nebol, ale jeden z prvých zákonov bude stavebný zákon a procesy na ich dokončenie,“ doplnil predseda Andrej Danko na margo otázky ku efektívnej výstavbe diaľnic.

Slovenská národná strana zrušila RTVS poplatky seniorom, ktoré im zbytočne siahali do peňaženiek. „Na tomto staviame, a chceme zrušiť koncesionárske poplatky všetkým občanom. Sociálnym opatrením z dielne SNS bolo zvýšenie minimálnych dôchodkov asi 280 000 seniorom, no vyplatených bolo len niečo cez 10 000 týchto dôchodkov. Ospravedlňujem sa všetkým našim dôchodcom, ktorí ešte zvýšenie tento mesiac nepocítili a súčasne apelujem na pána Richtera, aby konal a urýchlene urobil poriadok a nápravu,“ uviedol na záver šéf SNS Andrej Danko, ktorý presadzuje i iné systémové opatrenia na podporu rodín, našich starých mám či otcov.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Premiér: Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkých modernizačných programov

Premiér: Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkých modernizačných programov

DNES - 12:54Ekonomické

Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartovacím momentom veľkých modernizačných programov na obdobie desiatich rokov.

Mikloš: Pre slovenskú ekonomiku výhody eura prevažujú nad nevýhodami

Mikloš: Pre slovenskú ekonomiku výhody eura prevažujú nad nevýhodami

DNES - 8:41Ekonomické

Pre malú a otvorenú ekonomiku, ako je slovenská, výhody eura prevažujú nad nevýhodami. Zdôrazňuje to Ivan Mikloš pri príležitosti 20. výročia vstupu Slovenska do Európskej únie a 15. výročia prijatia eura.

Action sťahuje z predaja nebezpečné výrobky

Action sťahuje z predaja nebezpečné výrobky

VČERA - 20:42Ekonomické

Zákazníci by si mali skontrolovať, či výrobky nemajú doma.

Farmárom má rezort financií poskytnúť návratnú finančnú výpomoc

Farmárom má rezort financií poskytnúť návratnú finančnú výpomoc

VČERA - 17:50Ekonomické

Na preklenutie obdobia do vyplatenia priamej podpory bude môcť Ministerstvo financií SR poskytnúť poľnohospodárovi pomoc vo forme návratnej finančnej výpomoci za zvýhodnených podmienok.

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 %, upozorňuje Hnutie Slovensko

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 %, upozorňuje Hnutie Slovensko

VČERA - 17:13Ekonomické

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o takmer 40 %. S vysokými cenami energií a pohonných látok vládny kabinet nechce nič robiť napriek predvolebným sľubom.