• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Ministerstvo dopravy musí zrušiť tender pre partnera Carga

  • 14:33 12.02.2013
  • BRATISLAVA
Ministerstvo dopravy musí zrušiť tender pre partnera Carga

Ministerstvo dopravy musí zrušiť verejnú súťaž na poradenské služby pre vstup strategického partnera do Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia, a.s.

Rozhodol o tom Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) na základe výsledku kontroly postupu zadávania zákazky pred uzavretím zmluvy na podnet samotného ministerstva.

Podľa rozhodnutia úradu rezort dopravy sa dopustil opakovane porušení zákona o verejnom obstarávaní, ktoré mohli mať zásadný vplyv na výsledok súťaže.
Porušili princíp nediskriminácie

"Kontrolovaný stanovil neprimeranú minimálnu požadovanú úroveň technickej alebo odbornej spôsobilosti pre časť 1 a 2 predmetu zákazky, ktorá bola spojená s požiadavkou na súčasné splnenie viacero minimálnych rozhraní (počet, charakter, objem poskytnutých poradenských služieb). A zároveň stanovil aj neprimeranú požiadavku na kľúčových expertov, čím neprimerane obmedzil, resp. zúžil okruh potenciálnych dodávateľov," vyplýva z rozhodnutia ÚVO na jeho portáli.

Takáto kumulatívna neprimeranosť v stanovených podmienkach účasti mala podľa úradu za následok aj porušenie najmä princípu nediskriminácie, čo mohlo odradiť potenciálnych záujemcov od účasti, ako aj predloženia ponuky vo verejnej súťaži. Pre opakovane neprimerané stanovené podmienky účasti na preukázanie odbornej spôsobilosti sa úrad zaoberal aj počtom záujemcov, ktorí si vyžiadali súťažné podklady v pomere k počtu uchádzačov, ktorí predložili ponuky.
Nedá sa určiť, koľko uchádzačov splnilo podmienky

"Celkovo požiadalo o súťažné podklady 62 záujemcov, pričom len 12 uchádzačov predložilo ponuku, z toho 6 uchádzačov pre časť 1 a 6 uchádzačov pre časť 2 predmetu zákazky," uviedol úrad.

Nakoľko komisia ministerstva neukončila proces vyhodnotenia splnenia podmienok účasti a ani nepredložila žiadne doklady, z ktorých by vyplynuli akékoľvek relevantné závery o splnení podmienok účasti jednotlivými uchádzačmi, podľa úradu nie je možné ani uviesť, koľkí z uchádzačov, ktorí predložili doklady na splnenie podmienok účasti, takto kumulatívne neprimerané podmienky účasti aj reálne splnili.

Ministerstvo dopravy vyhlásilo verejnú súťaž na poradenské služby pre vstup strategického partnera do Carga v auguste 2011, keď ministerstvo viedol Ján Figeľ (KDH). Predpokladaná cena za poskytnutie služieb počas 22 mesiacov bola 2 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Ministerstvo rozdelilo tender na poradenské finančné služby za predpokladanú cenu 1,5 mil. eur a na právne služby za 500 tis. eur. Ponuky šiestich uchádzačov v oboch častiach boli otvorené 10. októbra 2011.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
TikTok dobrovoľne zastavuje program odmeňovania v novej aplikácii TikTok Lite

TikTok dobrovoľne zastavuje program odmeňovania v novej aplikácii TikTok Lite

VČERA - 19:28Ekonomické

Čínska sociálna sieť TikTok dobrovoľne pozastaví program odmeňovania za sledovanie videí v rámci svojej novej aplikácie TikTok Lite.

Putinovi nedochádzajú peniaze na financovanie vojny na Ukrajine

Putinovi nedochádzajú peniaze na financovanie vojny na Ukrajine

VČERA - 18:39Ekonomické

Ruská ekonomika tento rok vzrastie o 2,8 % a v budúcom roku o 2,5 %.

Takáč: Priame platby sa farmárom budú vyplácať aj po 30. júni

Takáč: Priame platby sa farmárom budú vyplácať aj po 30. júni

VČERA - 14:48Ekonomické

Uviedol to na tlačovej besede po stredajšom výjazdovom rokovaní vlády v Dolnej Krupej minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč.

Členstvo Slovenska v EÚ a eurozóne zvýšilo HDP na obyvateľa o 16 %

Členstvo Slovenska v EÚ a eurozóne zvýšilo HDP na obyvateľa o 16 %

VČERA - 11:17Ekonomické

Slovenský hrubý domáci produkt na obyvateľa je vďaka členstvu v EÚ a eurozóne vyšší až o 16 %.

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

VČERA - 8:11Ekonomické

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb tovarov, práce, služieb a kapitálu.