• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 10.5.2024Meniny má Viktória
19°Bratislava

Kočnera znovu obvinili

  • 10:38 02.07.2019
  • Bratislava
Kočnera znovu obvinili

Podnikateľa Mariana K. polícia opätovne obvinila vo veci poškodzovania veriteľa v kauze golfového areálu v Báči (okres Dunajská Streda), kde mala veriteľom vzniknúť škoda vo výške najmenej 3,1 milióna eur. Okrem neho sú obvinení aj Ján F. a Peter P. Informoval o tom Denník N.

Vo štvrtok 27. júna polícia Mariana K., Jána F. a Petra P. opätovne obvinila. Zločinu poškodzovania veriteľa sa mali dopustiť „formou spolupáchateľstva v súvislosti s odstránením majetku akciovej spoločnosti“, uvádza polícia na sociálnej sieti. Podľa polície mala vzniknúť veriteľom týmto skutkom škoda najmenej vo výške 3,1 milióna eur.

„Polícia opakovane uprednostnila verejné prezentovanie Mariana K. v putách ako vinníka pred doručením uznesenia o vznesení obvinenia najskôr procesným stranám tak, aby mohli adekvátne reagovať. Je zrejmé, že pokiaľ nepostačuje psychický nátlak, zásahy do práva na obhajobu a podobne, tak sa polícia znižuje k zásahom do prezumpcie neviny prostredníctvom médií,“ zareagoval v utorok obhajca Mariana K. Marek Para. Ako dodal, len čo bude Marianovi K. a jeho obhajcom doručené uznesenie, podajú voči nemu sťažnosť.

Obvinenie pôvodne vzniesol v novembri 2018 vyšetrovateľ voči Marianovi K., spolu s Jánom F. a Petrom P. Tých obvinil zo zločinu poškodzovania veriteľa v súvislosti s prevodom nehnuteľnosti na obchodnú spoločnosť, kde bola spôsobená škoda veriteľom tejto spoločnosti vo výške viac ako 7,5 milióna eur. Podľa medializovaných informácií mali obvinení podvodom získať golfový areál v Báči.

Dozorujúci prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v trestnej veci týkajúcej sa golfového ihriska v Báči zrušil uznesenie o vznesení obvinenia trom osobám a zároveň vrátil vec vyšetrovateľovi s pokynom na vykonanie ďalšieho dokazovania,“ ozrejmila hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Obvinený Marian K. je väzobne stíhaný aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Marian K. je takisto obvinený spolu s Pavlom R. v kauze falšovania zmeniek TV Markíza.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Zlyhal štát,mieni o bombových hrozbách na školách bezpečnostný analytik Zábojník

Zlyhal štát,mieni o bombových hrozbách na školách bezpečnostný analytik Zábojník

DNES - 11:38Domáce

Tohtotýždňový bezpečnostný incident v podobe hromadných bombových hrozieb na školách je zlyhaním kompetentných zložiek štátu.

Polícia pátra po nezvestnom 13-ročnom Filipovi

Polícia pátra po nezvestnom 13-ročnom Filipovi

DNES - 11:27Domáce

Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po 13-ročnom Filipovi Blažekovi z považskobystrickej mestskej časti Praznov.

Blaha: Získali sme mandát na to, aby sme robili zmeny aj v kultúre

Blaha: Získali sme mandát na to, aby sme robili zmeny aj v kultúre

DNES - 11:23Domáce

yhlásil to podpredseda Národnej rady (NR) SR Ľuboš Blaha (Smer-SD) v diskusii k návrhu na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS).

Danko vyjadril Šimkovičovej podporu SNS, apeloval na vzájomný rešpekt

Danko vyjadril Šimkovičovej podporu SNS, apeloval na vzájomný rešpekt

DNES - 11:15Domáce

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS) má jasnú podporu klubu národniarov.

Začala sa diskusia k odvolávaniu Šimkovičovej, prihlásilo sa 13 rečníkov

Začala sa diskusia k odvolávaniu Šimkovičovej, prihlásilo sa 13 rečníkov

DNES - 9:44Domáce

V Národnej rade SR sa začala diskusia k odvolávaniu ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS).