• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
19°Bratislava

Lekári prehovorili: Aj takéto bizarné lži sme si už od pacientov vypočuli

  • 20:27 24.06.2019
  • Svet
Lekári prehovorili: Aj takéto bizarné lži sme si už od pacientov vypočuli

Niektoré historky z ambulancií by sa dali prirovnať k sci-fi príbehom.

Nikto nechodí do nemocnice rád, a niektorí túto návštevu dokonca prežívajú tak zle, že sú pri kontakte s lekárom nútení siahnuť po núdzovej záchrane.

Pracovníci v oblasti zdravotníctva sa na diskusnom fóre Reddit podelili o viac ako 40.000 príbehov s pacientom, v ktorých si museli vypočuť niekedy až bizarné lži a výmysly. Vyberáme pre vás tie najlepšie z nich.

Pýcha a následný pád

Niektorí ľudia sa nevedia svojej hrdosti vzdať ani v takej dôležitej situácii, ako je operácia. Doplatil na to starší pán, ktorý mal namierené na operáciu mozgu. Udalosť opisuje zdravotná sestra:

„Predtým, ako pacient príde na operačnú sálu, musí odpovedať na niekoľko otázok o tom, či má na sebe šperky alebo nenemocničné oblečenie alebo či má implantáty. Chlapík odpovedal záporne na každú z nich. Po tom, ako ho uspali, mu chirurg chcel oholiť vlasy, no tie sa mu odlepili od hlavy, lebo mal parochňu, o ktorej nás neinformoval.“

Zatajovať drogy ani neskúšajte

Jeden doktor si spomenul na prípad, keď prijal pacienta s bolesťami hrudníka. V rámci vyšetrenia mladíka podrobil testu na prítomnosť drog v moči, ktorý vyšiel pozitívne.

„Povedal som mu, ‚Dobrou správou je, že to nie je infarkt. Bolesť v hrudi pravdepodobne zapríčinil kokaín.‘“

Pacient hneď vyrukoval s neuveriteľnou historkou. Podľa neho sa ocitol na párty, kde ostatní šnupali kokaín zo stola. Náš klient podľa vlastných slov len prechádzal okolo, keď mu ventilátor odfúkol drogu priamo do nosa.

Užívanie drog, a dokonca aj tých legálnych, teda alkoholu a cigariet, pred lekármi zatajuje množstvo pacientov, ktorí sa boja predsudkov zo strany personálu. Vždy je lepšie priznať pred lekárom svoj neduh, ktorý tak či tak odhalia testy.

Tehotné panny a nevedomí milenci

S asi najväčším počtom lží a zatĺkania sa stretávajú gynekológovia, ktorí sa v ordinácii neraz stretnú so zázrakmi. Tým najčastejším je mladá dáma, ktorá sa všemožne snaží presvedčiť lekára, že je panna, napriek tomu, že jej pod srdcom kvitne nový život. Tieto dievčatá najčastejšie prichádzajú v sprievode rodičov, ktorí do poslednej chvíle dúfajú, že bolesť brucha u ich ratolesti neznamená tehotenstvo.

Začervenanie líc na oboch stranách nastáva aj v momente, keď cudzie telesá záhadne skončia v otvoroch, v ktorých nemajú čo robiť. Väčšina pacientov netuší, ako sa tam mohli dostať.

„Raz ku mne prišla žena s podozrením na kvasinkovú infekciu. Prehliadka ukázala, že v pošve má zaseknutú sklenenú fľašu naplnenú močom. Aj keď sme ju odstránili, stále odmietala priznať, že by vedela čokoľvek o pôvode fľaše. Pacientka stále tvrdila, že sme jej ju do pošvy vložili my,“

hovorí jeden komentujúci, ktorý dodáva, že žena sa pravdepodobne touto formou chystala oklamať test na drogy u všeobecného lekára.

Zdroj: Info.sk, DP, reddit.com, menshealth.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Najväčšia chyba, ktorú robia nevesty pri skúšaní svadobných šiat

Najväčšia chyba, ktorú robia nevesty pri skúšaní svadobných šiat

VČERA - 21:01Zaujímavosti

Svadobné šaty si väčšina z nás kupuje raz za život. Pripravte sa na túto výnimočnú príležitosť vopred, aby vás nič neprekvapilo.

Pália vás ústa po použití ústnej vody? Toto je pravý dôvod

Pália vás ústa po použití ústnej vody? Toto je pravý dôvod

VČERA - 19:35Zaujímavosti

Nezhoršujte svoju dentálnu hygienu nesprávnym používaním ústnej vody. Prečo v skutočnosti vzniká pálivý pocit?

Video: Čo sa stane s Teslou, keď ju prevediete cez automatickú autoumyváreň?

Video: Čo sa stane s Teslou, keď ju prevediete cez automatickú autoumyváreň?

VČERA - 18:41Zaujímavosti

Spoločnosť Tesla vystríha majiteľov modelov áut Cybertruck pred umývaním v autoumyvárni. Čo sa stane, ak zákaz porušíte?

Snívalo sa vám, že ste podviedli partnera? Neurochirurg o tom, čo to znamená

Snívalo sa vám, že ste podviedli partnera? Neurochirurg o tom, čo to znamená

VČERA - 6:49Zaujímavosti

Erotický sen s niekým, kto nie je váš partner, sa rýchlo môže premeniť na nočnú moru. Je to dôvod na obavy?

Ako sa na cestách vyhnúť výtlkom? Dodržiavajte pravidlo dvoch sekúnd

Ako sa na cestách vyhnúť výtlkom? Dodržiavajte pravidlo dvoch sekúnd

21:20 30.04.2024Zaujímavosti

Jednoduché pravidlo dvoch sekúnd zachráni vaše auto pred drahými opravami v dôsledku jazdenia po poškodených cestách.