• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 1.6.2025Meniny má Žaneta
17°Bratislava

Šéfkuchári prezradili, aké varovné znamenia si všímajú v cudzích reštauráciách

  • 20:05 27.05.2019
  • Bratislava
Šéfkuchári prezradili, aké varovné znamenia si všímajú v cudzích reštauráciách

Zamestnanci reštaurácií si pri večeri v inom podniku všímajú drobnosti, ktoré mnohí z nás ignorujú. O svoje postrehy sa podelili aj s ostatnými.

Na svete niet nikoho, kto by sa v reštauráciách vyznal lepšie ako ich zamestnanci. Denne trávia hodiny pripravovaním jedál a obsluhou zákazníkov, vďaka čomu sa z nich pri návšteve iného zariadenia stávajú fundovaní kritici.

Stovky expertov sa na diskusnej stránke Reddit podelili o najvýraznejšie stopky, ktoré si všímajú pri návšteve iných reštaurácií. Prezradili aj niektoré otázky, ktoré by pri pochybnostiach mal položiť obsluhe každý hosť.

Zariadenie

Obrovským varovným znakom je pre niektorých koberec. Je síce pravda, že interiér je vďaka nemu tichší, ale v reštaurácii je koberec jedným z najšpinavších predmetov. Aj keď ho povysávate, špinu z neho neodstránite, a dôkladné čistenie koberca je časovo a finančne príliš náročné na to, aby ho vykonávali každý deň.

Pri vstupe do novej reštaurácie si treba všímať aj stav, v akom sa nachádza jedálny lístok. Ak vám do rúk pristane špinavé menu, existuje veľká pravdepodobnosť, že aj zvyšok podniku na tom nebude hygienicky najlepšie.

Jedlo

Praktický tip, ktorý sa hodí najmä pre milovníkov morských plodov, je opýtať sa, odkiaľ pochádzajú. Ak vám čašník nevie hneď odpovedať, viete, že ste natrafili na neprofesionálny podnik.

Ďalej si treba preklepnúť aj dĺžku menu. „Ak má reštaurácia jednostranový jedálny lístok, väčšinou je to dobrý signál. Znamená to, že kuchári vedia špičkovo pripraviť viac-menej všetky jedlá na lístku,“ hovorí jeden šéfkuchár.

Čítajte: Šéfkuchári a čašníci prezradili, aké jedlá by ste si v reštaurácii nikdy nemali objednať

Ak na druhej strane navštívite zariadenie s niekoľkostranovým menu, majte sa na pozore! Čím dlhšie je menu v reštaurácii, tým väčšia je šanca, že vám na tanieri prinesú niečo, čo práve vylovili z mrazničky.

Každý z nás vie odhadnúť, ako dlho asi trvá príprava jedla, ktoré si vyberieme z menu. Ak vám však komplikovaný pokrm prinesú bleskovo rýchlo, pravdepodobne bol uvarený dopredu a prihriaty. Tento prípad sa vzťahuje len na prípady, keď je v reštaurácii málo ľudí. Pokiaľ ide o miesto, ktoré denne navštívia stovky zákazníkov, rýchla príprava jedla väčšinou svedčí jedine o dobrej pripravenosti kuchárov.

Obsluha

Jednoznačnou stopkou v reštauráciách je pre mnohých ľudí obsluha. Túto zložku podniku si všímajú aj samotní kuchári, ktorí berú nohy na plecia, keď ich privíta nevrlý či apatický čašník.

Odísť by ste určite nemali z reštaurácie, kde možno nájsť spokojný personál, ktorý nevyvedie z miery ani rušná hodinka alebo neposedné deti. Čím lepšie spolu vychádzajú čašníci, tým lepšie funguje celý podnik.

Zdroj: Info.sk, DP, mirror.co.uk, reddit.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Internet zmiatla nová ilúzia: Akej farby je hasičské auto?

Internet zmiatla nová ilúzia: Akej farby je hasičské auto?

VČERA - 21:11Zaujímavosti

Ak si myslíte, že je červené, hádajte znova.

Táto črta tváre určuje, či vaše prvorodené dieťa bude chlapec

Táto črta tváre určuje, či vaše prvorodené dieťa bude chlapec

7:28 30.05.2025Zaujímavosti

Určité črty tváre rodičov môžu ovplyvniť pohlavie ich potomka, naznačuje štúdia.

Pohrebníci odhalili najhroznejšie veci, aké videli pri práci s mŕtvymi

Pohrebníci odhalili najhroznejšie veci, aké videli pri práci s mŕtvymi

6:48 30.05.2025Zaujímavosti

Pohrebníci prehovorili o tom, čo zažili pri práci s mŕtvolami. Odhalili mrazivé detaily.

Potvrdené výskumom: Toto je najlepší spôsob, ako krájať cibuľu bez slzenia očí

Potvrdené výskumom: Toto je najlepší spôsob, ako krájať cibuľu bez slzenia očí

7:01 29.05.2025Zaujímavosti

Vedci odhalili, ako krájať cibuľu bez plaču. Ich metóda je prekvapivo jednoduchá.

Na Festivale pantomímy vzdajú hold Milanovi Sládkovi najlepší mímovia z Európy

Na Festivale pantomímy vzdajú hold Milanovi Sládkovi najlepší mímovia z Európy

18:21 28.05.2025Zaujímavosti

Pohybové vystúpenia, emócie a neverbálnu komunikáciu prinesie od stredy do soboty Európsky festival pantomímy v troch mestách Trenčianskeho samosprávneho kraja - v Púchove, Považskej Bystrici a Trenčíne.