• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.4.2024Meniny má Jaroslav
Bratislava

Dominika Cibulková na turnaji v Dubaji prehrala už v 1. kole

  • 14:56 19.02.2013
Dominika Cibulková na turnaji v Dubaji prehrala už v 1. kole

V Dubaji sa Cibulkovej nedarí

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková momentálne figuruje na 15. priečke vo svetovom rebríčku.

Nad tridsiatničkou Petrovovou (12., bola aj na 3. pozícii) už vedie v bilancii zo vzájomných konfrontácií len 3:2. Nenadviazala na triumf 7:6 (8), 6:1, ktorý dosiahla vlani v júli v semifinále na tvrdom povrchu v Carlsbade. V Kalifornii napokon získala svoj druhý titul z hlavnej profesionálnej úrovne.

Cibulkovej sa v Dubaji nezvykne príliš dariť. Na tomto podujatí hrala šiesty raz a nastupovala s miestnym maximom v podobe osemfinále zo sezóny 2009. Vlani v 1. kole odstúpila zo zápasu s Češkou Ivetou Benešovou už za stavu 1:3 na gemy pre natiahnutie zadného stehenného svalu na pravej nohe. DUBAJ 19. februára (WEBNOVINY) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková prehrala v utorňajšom zápase 1. kola dvojhry na turnaji WTA Dubai Duty Free Tennis Championships v Dubaji v SAE s takisto nenasadenou Ruskou Naďou Petrovovou za 156 minút 7:5, 3:6, 2:6.

Dostala 11 es a sama urobila 11 dvojchýb. Sprievodnou pikantériou tohto duelu bola skutočnosť, že obe v minulosti trénersky viedol Vladimír Pláteník.

Pre 23-ročnú Bratislavčanku Cibulkovú išlo o premiérové vystúpenie po tom, ako v sobotu 9. februára odstúpila za stavu 6:4, 5:4 pre kŕče z duelu so srbskou reprezentantkou Vesnou Doloncovou v rámci fedcupového duelu predmetných krajín v Niši. Odnáša si 1 bod do hodnotenia a prémiu 10 183 dolárov.

Cibulkovú môže utorňajší nezdar mrzieť o to viac, že Petrovová si v osemfinále zmeria sily len s lucky loserkou Carlou Suárezovou-Navarrovou.

Španielka v pondelok vo finálovom 3. kole kvalifikácie inkasovala debakel dvakrát 2:6 od Daniely Hantuchovej, ale napokon sa dostala do akcie v hlavnej súťaži, ba dokonca hneď v 2. kole.

Nahradila totiž Bielorusku Viktoriu Azarenkovú, ktorá ako jednotka "pavúka" mala voľný žreb. Po obhájení titulu na minulotýždňovom turnaji v Dauhe sa však odhlásila pre otlačenú kosť chodidla.

Zo Sloveniek sa v utorok v 1. kole dvojhry ešte predstaví Hantuchová proti predvlaňajšej wimbledonskej šampiónke Petre Kvitovej z Česka. Obe kedysi trénoval spomenutý Lipták.

Dvojhra - 1. kolo:
Naďa Petrovová (Rus.) - Dominika Cibulková (SR) 5:7, 6:3, 6:2 za 156 minút

Cibulková síce hneď v úvodnom geme stretnutia s Petrovovou stratila servis, ale následne zvládla priebežný obrat na 4:1 a viedla aj 5:2. Za stavu 5:3 pri podávaní na zisk setu vyrovnala z 0:40 na zhodu, neodolala však štvrtej hrozbe. Na servise v jedenástej hre si počínala neochvejne a následne dosiahla brejk - 7:5.

Aj do druhej časti vstúpila Slovenka stratou podania a tentoraz jej nevyšiel okamžitý rebrejk, hoci naň mala v druhom geme tri príležitosti.

Ruska pridala "poistku" na returne v deviatej hre, čím si definitívne vynútila rozhodujúce dejstvo. V ňom si za stavu 2:1 a príjem vybrala prestávku na ošetrenie mimo dvorca, už po prvom geme si Cibulková nechala ošetriť prst.

Pri skóre 2:3 viedla Slovenka 40:30, keď urobila dve dvojchyby a potom pod ťarchou brejkbalu neprehodila ponad sieť pokus o zakončujúci bekhend do voľného priestoru - 2:4.

Zavalitá Petrovová sa nielen v tejto fáze opierala o svoju obávanú zbraň v podobe razantného servisu. V siedmej hre si po ese na 30:15 ani Moskovčanka neodpustila dvojchybu, hladko sa však posunula na 5:2. Cibulkovej forhendové zlyhanie v ofenzíve znamenalo manko 15:40.

Prvý mečbal odvrátila Slovenka aktívnou hrou, pri druhom súperka riskla a netrafila obehnutý forhendový return druhého servisu. Vzápätí ju potešil Cibulkovej forhend do siete, sama však znova na mečbal urobila rovnakú chybu pri príjme druhého podania. Slovenka mala gembal, lenže poslala krížny bekhend vedľa a následne prepálila forhend.

Pri štvrtom mečbale súperky zvládla postupný útok, ale potom sa opäť nevyhla forhendovému omylu. Z rovnakej strany popri čiare Cibulková nekompromisne vymazala aj piaty mečbal. K šiestemu viedol forhend za, tentoraz Petrovová pri šanci pokazila forhendový return.

V obojstranne nesúrodom závere prišlo Slovenkino forhendové zlyhanie, ale pri siedmom mečbale mala šťastie, že po nie príliš vydarenom skrátení nezvládla Ruska sľubnú situáciu pri sieti. Slovenka potom urobila dvojchybu a pri ôsmom mečbale poslala radový bekhend do siete.
Zdroj: SITA
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.