• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 17.5.2024Meniny má Gizela
12°Bratislava

Na diaľniciach na západnom a strednom Slovensku je dohľadnosť do 100 metrov

  • 16:28 28.01.2019
  • Bratislava
Na diaľniciach na západnom a strednom Slovensku je dohľadnosť do 100 metrov

Dohľadnosť do 100 metrov z dôvodu silného sneženia je na diaľniciach a rýchlostných cestách na západnom a strednom Slovensku. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Cesta II/531 Tisovec - Muránska Huta v okrese Revúca je z dôvodu hustého sneženia pre kamióny uzavretá. Ako TASR informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, horské priechody Donovaly a Šturec sú plne prejazdné a bez obmedzení. Vplyvom silného vetra sa na otvorených úsekoch ciest v obvode Nižná Šebastová, Záborské a v okolí Trstenej sa tvoria snehové jazyky a záveje.

SSC informuje, že všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažné mokrý. Na D1 Považská Bystrica - Hričovské Podhradie, Dubná Skala - Turany a D3 Svrčinovec - Skalité je vrstva čerstvého až kašovitého snehu do dvoch centimetrov. Rýchlostné cesty sú prevažne mokré, okrem R1 Žarnovica - Žiar nad Hronom, R3 obchvat Hornej Štubne a Trstenej, kde je vrstva čerstvého až kašovitého snehu do troch centimetrov, v úseku R3 Sedliacka Dubová - Široká do piatich centimetrov.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu hrúbky do troch centimetrov, miestami do piatich centimetrov. V okresoch Dunajská Streda, Senica, Myjava, Púchov a najmä na cestách nižších kategórií je to do desiatich centimetrov a v okolí Ilavy až do 15 centimetrov. Zľadovatený sneh do hrúbky troch centimetrov sa nachádza v lokalitách Belá a Levoča, do piatich centimetrov na úsekoch ciest v lokalitách Spišská Stará Ves a Červený Kláštor. Na východe územia sú cesty prevažne mokré.

Všetky horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý čerstvým, kašovitým alebo utlačeným snehom do troch centimetrov, na horských priechodoch Cukmantel, Makov, Donovaly, Šturec, Biela Hora a Herlianske sedlo do piatich centimetrov. Vlhká až mokrá vozovka je na horských priechodoch Ďurďošík, Dargov, Pusté Pole, Klenov a Branisko.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: Shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Žilinka: Odmietam tzv. vyšetrovanie v priamom prenose

Žilinka: Odmietam tzv. vyšetrovanie v priamom prenose

DNES - 13:01Domáce

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka vyzval v súvislosti s informovaním a komentovaním okolností atentátu na premiéra Roberta Fica na profesionálnu zdržanlivosť.

Matka s dvomi deťmi prevážala takmer 6000 dávok heroínu

Matka s dvomi deťmi prevážala takmer 6000 dávok heroínu

DNES - 12:55Domáce

Matka cestovala spolu s dvomi deťmi a tromi balíkmi s obsahom hnedého práškovitého materiálu.

Premiér naďalej ostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti

Premiér naďalej ostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti

DNES - 12:18Domáce

Predseda vlády Robert Fico naďalej zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici.

Hlavné mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu

Hlavné mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu

DNES - 11:03Domáce

V bratislavskej Vrakuni vyhlásili mimoriadnu situáciu.