• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.7.2024Meniny má Božena
20°Bratislava

Hingisovej vyšiel návrat po boku Hantuchovej

  • 10:47 01.08.2013
  • CARLSBAD
Hingisovej vyšiel návrat po boku Hantuchovej

Švajčiarskej tenistke Martine Hingisovej vyšiel po boku Slovenky Daniely Hantuchovej návrat na profesionálny okruh WTA.

V 1. kole štvorhry na turnaji Southern California Open v kalifornskom Carlsbade vyhrali slovenské rodáčky nad nemecko-chorvátskym párom Julia Görgesová, Darija Juraková za 52 minút hladko 6:1, 6:1.

Hingisová hrá s Hantuchovou štvorhru v Carlsbade na základe voľnej karty. Görgesová s Jurakovou postúpili minulý týždeň do finále v Stanforde.

"Chcelo to od nej veľa nabádania a podnecovania, aby ma - obrazne povedané - vytiahla z hrobu. Som veľmi šťastná, že mám partnerku ako Daniela, značne mi to uľahčila. Pred zápasom som bola nervózna, ale ona si počínala veľmi solídne, čo mi pridalo sebadôveru. Po prvom sete to bola číra radosť. Bolo to úžasné," cituje internetová stránka WTA 32-ročnú niekdajšiu jednotku oboch svetových rebríčkov Hingisovú.
V 2. kole ich čaká nasadená dvojica

Štvorhra - 1. kolo:

Daniela Hantuchová, Martina Hingisová (SR/Švaj.) - Julia Görgesová, Darija Juraková (Nem./Chor.) 6:1, 6:1"Už dlhšie zvyknem opakovať, že minimálne v ostatných rokoch Martina citeľne chýba tenisovému dianiu. Dnes sme všetci mohli vidieť dôvod. Je absolútnym potešením vnímať ju na rovnakej strane dvorca a ja som sa trochu snažila opakovať to, čo ona predvádzala. V mojej kariére bola inšpiráciou a to, že sme tu teraz spolu, pre mňa veľa znamená," zverila sa Hantuchová.

"Nemusíš opakovať po mne. To, čo robíš, je dobré! Rada by som mala údery s tvojou dĺžkou," revanšovala sa v poklonách 5-násobná singlová grandslamová šampiónka Hingisová, ktorá predtým naposledy hrala na sklonku sezóny 2007.

Pre 32-ročnú päťnásobnú grandslamovú šampiónku vo dvojhre Hingisovú išlo o premiérový oficiálny medzinárodný štart od septembra 2007, keď hrala v Pekingu. Ako je známe, po boku Hantuchovej plánuje aj štart na newyorských US Open (26. augusta - 9. septembra), vrchole letnej zámorskej série hardových turnajov.

Na Hantuchovú s Hingisovou čaká v Carlsbade vo štvrťfinálovom 2. kole tretia nasadená dvojica Raquel Kopsová-Jonesová, Abigail Spearsová z USA. Slovenka so Švajčiarkou majú už teraz istotu 120 bodov do príslušného rebríčka WTA a spoločnej finančnej odmeny 5420 dolárov.
Dvojhra je úplne iná planéta

Výhra s Danielou Hantuchovou nemení nič na jej plánoch účinkovať výhradne v párových súťažiach. "Nie, dvojhra nie. To je úplne iná planéta. Dokonca aj Svetová liga tímov (World Team Tennis - WTT - pozn.) je teraz brutálna. Hrá sa iba na jeden set, ale aj tak vám dá zabrať, keď sa na druhý deň zobudíte a máte zo seba dostať nejaký výkon," odmietla Hingisová úvahy o ďalšom plnohodnotnom comebacku.

Vo WTT v júli pomohla klubu Washingtonu Kastles. Zastúpila zdravotne indisponovanú Venus Williamsovú a v rámci tejto súťaže finále prekonala mladú Kanaďanku Eugenie Bouchardovú 5:1 (hrá sa iným formátom, než je obvyklé).
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.