• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 9.5.2024Meniny má Roland
12°Bratislava

Herečka Julia Roberts jubiluje

  • 6:21 28.10.2017
  • Smyrna/Bratislava
Herečka Julia Roberts jubiluje

Americký časopis People v apríli 2017 rekordne po piaty raz potvrdil, že Julia Roberts je stále najkrajšou ženou na svete.

Americká filmová herečka Julia Roberts bude mať v sobotu 28. októbra 50 rokov. Len za titulnú úlohu v oscarovom filme z roku 2000 Erin Brockovich zarobila 20 miliónov amerických dolárov.

Julia Fiona Roberts sa narodila 28. októbra 1967 v Smyrne (dnes predmestie Atlanty) v štáte Georgia v Spojených štátoch amerických (USA). V detstve chcela byť veterinárkou, no vyštudovala žurnalistiku. Až keď jej brat dosiahol úspech vo filmovom Hollywoode, rozhodla sa pre herectvo.

Po menších úlohách v seriáli Crime Story (1986) a filme Satisfaction (Spokojnosť, 1988) sa spolu s bratom Ericom objavila v snímke Mystic Pizza (1988), kde hrala čašníčku v pizzérii. V roku 1989 zažiarila vo filme Steel Magnolias (Oceľové magnólie), ktorý jej priniesol aj nomináciu na Oscara. Superstar z nej však urobila úloha prostitútky v romantickom filme Pretty Woman (1990). Úspešná bola aj snímka The Pelican Brief (Prípad pelikán, 1993). V roku 2001 získala Oscara ako najlepšia herečka v hlavnej úlohe filmu Erin Brockovich (2000). Herečka prepožičala svoj hlas múdremu pavúkovi vo filmovej adaptácii knihy Charlotte's Web (Šarlotina pavučinka, 2006). Z jej ostatných filmov možno spomenúť Eat, Pray, Love (Jedz, modli sa a miluj, 2010), Money Monster (Hra peňazí, 2016) alebo Mother's Day (Deň matiek, 2016).

Rodáčka z Georgie v roku 2005 podala pomocnú ruku obetiam hurikánu Katrina. S kolegami z hereckej branže sa Julia Roberts predstavila v roku 2007 v úlohe televíznych reportérov pre talkšou populárnej moderátorky Oprah Winfreyovej. Jej rozhovor s Georgeom Clooneym bol odvysielaný v programe Oprah Winfrey Oscar Special.

Americký časopis People v apríli 2017 rekordne po piaty raz potvrdil, že Julia Roberts je stále najkrajšou ženou na svete. Po prvý raz ju za najkrajšiu ženu vyhlásili v roku 1991. „Som veľmi polichotená,“ vyjadrila sa herečka na margo svojho rekordu.

Partnerom Julie Roberts je kameraman Danny Moder. Pár sa zosobášil v júli 2002. Ešte predtým sa v roku 1991 chystala na sobáš s hercom Kieferom Sutherlandom, no iba niekoľko dní pred sobášom ho nechala v štichu. Zutekala s jeho priateľom Jasonom Patricom. Na margo Robertsovej však neskôr Sutherland povedal, že ju musí pochváliť za správne rozhodnutie, pretože - aj keď to bolo veľmi bolestivé a tvrdé - včas rozpoznala, že sú obaja priveľmi mladí a hlúpi. Prvý manželský zväzok Robertsová uzatvorila s Benjaminom Brattom v roku 1993, o dva roky nasledoval rozvod.

Herečka má s terajším manželom Danny Moderom tri deti.

Zdroj: Info.sk, zdroj: TASR, Foto: Shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
4 nastavenia, ktoré zachránia slabú batériu v mobile

4 nastavenia, ktoré zachránia slabú batériu v mobile

VČERA - 21:15Zaujímavosti

Ak si váš mobil urgentne pýta nabíjačku, doprajte mu oddych zmenou týchto štyroch nastavení, ktoré predĺžia výdrž batérie.

Video: Lietadlo Boeing sa pri pristávaní zrútilo na dráhu

Video: Lietadlo Boeing sa pri pristávaní zrútilo na dráhu

VČERA - 20:15Zaujímavosti

Kamera zachytila desivý moment, keď spod lietadla začali lietať iskry.

Pražské metro oslavuje 50 rokov

Pražské metro oslavuje 50 rokov

VČERA - 12:18Zaujímavosti

Od slávnostného uvedenia prvého úseku pražského metra do prevádzky uplynie vo štvrtok 9. mája 50 rokov. Stalo sa tak 9. mája 1974.

Kedy sa najviac oplatí cestovať do najpopulárnejších európskych destinácií?

Kedy sa najviac oplatí cestovať do najpopulárnejších európskych destinácií?

21:44 07.05.2024Zaujímavosti

Leto už tradične patrí dovolenkám, no ak chcete ušetriť, pri cestovaní po Európe sa oplatí zvážiť aj iné, menej štandardné dátumy.

Veterinárka varuje pred touto zložkou v konzervách, môže spôsobiť rakovinu

Veterinárka varuje pred touto zložkou v konzervách, môže spôsobiť rakovinu

20:01 07.05.2024Zaujímavosti

Zložka v konzervovanom krmive môže mať za následok rakovinu u zvierat.