• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 9.5.2024Meniny má Roland
20°Bratislava

Foto: 10 nenáročných rastlín, ktoré potrebujú poliať raz za mesiac

  • 19:00 27.10.2017
  • Bratislava
Foto: 10 nenáročných rastlín, ktoré potrebujú poliať raz za mesiac

Týchto 10 rastlín sa vám určite nepodarí zabiť. Stačí ich totiž poliať raz za mesiac.

Nie každý človek je rodený záhradník. Pre to je možné dôležité, aby si vyberal rastliny, ktoré jednoducho nemôže zabiť. Toto je 10 nenáročných rastlín, s ktorými budete mať skutočne minimum práce:

1. Senecio rowleyanus

Tento sukulent tvoria jasne zelené guličky, ktoré pripomínajú hrach. Senecio je pôvodne z Južnej Afriky, takže môže ľahko tolerovať sucho a málo vlahy. Ak budete mať šťastie, rastlinka rozkvitne bielymi kvetmi, ktoré voňajú škoricou. Pre najlepšie výsledky je potrebné rastlinku pestovať v závesnom košíku s dostatkom slnečného žiarenia.

2. Begónie

Na begónie ste určite už narazili u starých rodičov, či v okne susedov. Vo všeobecnosti existujú 2 typy begónií a oba typy neznášajú príliš vlahy. Kvitnúce odrody sú celoročné izbové rastliny a najčastejšie kvitnú na jeseň alebo v zime. Najviac sú známe svojimi zaujímavými listami.

3. Hoja vosková

Hoja vosková je takmer bezchybná rastlina, ak vyčkáte pri jej raste a rovnako, ak ju polievate len každých pár týždňov. Väčšina ľudí si neuvedomuje, že hoja je vinič, pretože rastie veľmi pomaly. Môže chvíľku trvať, kým vám narastie, ale odmenou vám budú hviezdicovité kvety. Rastlina potrebuje dostatok svetla.

4. Tilandsia

Táto rastlina je epifyt, ktorý rastie na inej rastline, čo znamená, že vôbec nepotrebuje pôdu. Ak túto rastlinku zabudnete poliať, nič sa nestane.

5. Dracéna sanderova

Táto ľahko rastúca rastlina je vhodná pre kancelárie a malé priestory. Podobá sa síce na bambus, ale má od neho ďaleko. Starostlivosť o túto dracénu je jednoduchá. Naplňte niekoľko centimetrov vázy kamienkami, a potom pridajte približne rovnaké množstvo vody. Umiestnite rastlinu priamo do vody a to je všetko.

6. Beaucarnea recurvata

Táto rastlinka je u nás známa aj ako „slonia noha“. Pri tejto rastlinke sa snažte udržovať pôdu skutočne suchú, počas zimu ju zalievajte len raz za 4-6 týždňov. Rastlinka potrebuje nielen pravidelné slnečné žiarenie, ale rovnako aj veľký kvetináč, keďže veľmi rýchlo rastie.

7. Zebra haworthia

Ak si myslíte, že táto rastlinka vyzerá ako aloe vera, máte pravdu. Obe sú totiž členmi rodiny Asphodeloideae. Táto rastlinka je skutočne nádherná a to aj kvôli zebrovanému vzhľadu. Ak chcete, aby vám vydržala dlho, tak ju polievajte raz za mesiac a držte ďalej od chladu a studených plôch.

8. Sedum morganianum

Sedum je rastlinka, ktorá v jeseni vašej záhrade poskytne krásne farby a rozhodne je odolná voči suchu. Sedum morganianum je v tomto smere rovnaké, práve preto, že potrebuje málo vody. Túto rastlinu si zrejme kúpite ako malú, ale nakoniec sa môže pekne rozrásť. Počas rastu sa začína podobať na oslí chvost. Rastlinu nechajte na slnečnom mieste a neprelievajte ju.

9. Zelenec chochlatý

Táto rastlinka pôvodom z Južnej Afriky je vhodná pre tých, ktorí zabúdajú na svoje rastlinky. Jej hľúzovité korene totiž udržiavajú vlahu spolu s dôležitými živinami. Ak na rastlinke uvidíte hnedé listy, toto je znamenie, že je najvyšší čas na polievanie.

10. Figovník kaučukový

Problém s touto rastlinou je jediný, a to ten, že ľudia ju jednoducho polievajú príliš. Táto rastlina je skutočne nenáročná na polievanie a udržiavanie, preto je pri nej menej viac. Pri výbere správnej odrody sa sa obráťte na miestne záhradníctvo. Rovnako je skvelý darček pre ľudí, ktorým takmer žiadna rastlinka nikdy neprežije.

Tieto rastliny majú veľkú šancu, že vydržia aj váš nezáujem a zábudlivosť.

Zdroj: info.sk, NJ, prevention.com Foto: Shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Záhada Stonehenge by mohla byť konečne vyriešená. Naskytla sa jedinečná príležitosť

Záhada Stonehenge by mohla byť konečne vyriešená. Naskytla sa jedinečná príležitosť

DNES - 19:23Zaujímavosti

Vedci majú jedinečnú možnosť odhaliť tajomstvo Stonehenge.

Legenda slovenskej kinematografie a divadla Štefan Kvietik bude mať 90 rokov

Legenda slovenskej kinematografie a divadla Štefan Kvietik bude mať 90 rokov

DNES - 9:21Zaujímavosti

Jeho doménou boli zväčša psychologicko-realistické postavy robustných chlapov.

Toto je jeden z najväčších internetových podvodov: Vyše 800-tisíc ľudí naletelo a prišlo o peniaze

Toto je jeden z najväčších internetových podvodov: Vyše 800-tisíc ľudí naletelo a prišlo o peniaze

DNES - 6:56Zaujímavosti

Podvodníci získali od zákazníkov ich osobné údaje aj čísla platobných kariet.

4 nastavenia, ktoré zachránia slabú batériu v mobile

4 nastavenia, ktoré zachránia slabú batériu v mobile

VČERA - 21:15Zaujímavosti

Ak si váš mobil urgentne pýta nabíjačku, doprajte mu oddych zmenou týchto štyroch nastavení, ktoré predĺžia výdrž batérie.

Video: Lietadlo Boeing sa pri pristávaní zrútilo na dráhu

Video: Lietadlo Boeing sa pri pristávaní zrútilo na dráhu

VČERA - 20:15Zaujímavosti

Kamera zachytila desivý moment, keď spod lietadla začali lietať iskry.