• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 9.5.2024Meniny má Roland
20°Bratislava

Bývalý vedec NASA naznačil, kde sa môžu skrývať mimozemštania

  • 19:27 25.10.2017
  • Bratislava
Bývalý vedec NASA naznačil, kde sa môžu skrývať mimozemštania

Planetárny vedec priniesol odpoveď na jednu z najväčších hádaniek vo vesmíre.

Podľa mnohých vedcov je veľmi pravdepodobné, že niekde v hlbokom vesmíre existujú mimozemské civilizácie. Prečo nás však doteraz nekontaktovali, ostáva pre ľudstvo záhadou. Inžinier a planetárny vedec Alan Stern však prišiel s teóriou, prečo ľudstvo doteraz nedokázalo odhaliť prítomnosť mimozemských civilizácií.

Bývalý vedec NASA tvrdí, že mimozemšťania pravdepodobne žijú na dne zamrznutého oceánu na vzdialenom vodnom svete. Alan Stern, ktorý teraz pracuje v Southwest Research Institute v Texase, predniesol svoju reč na mítingu Divízie pre planetárne vedy 2017, kde diskutoval o Fermiho Paradoxe, ktorý hovorí o rozpore medzi tým, že nemáme dôkazy o existencii mimozemšťanov a vysokou pravdepodobnosťou, že sa niekde vo vesmíre nachádzajú.

Ako hovorí Stern, k tomuto paradoxu existuje viacero možných vysvetlení. "Navrhujeme ďalšie - a teda, že veľká väčšina svetov s biológiou a civilizáciami sú vodné oceánske svety," uvádza Stern.

Mimozemšťania pravdepodobne žijú pod hrubou vrstvou ľadu

Podľa vedca mimozemšťania môžu pokojne žiť na dne oceánov, pretože voda ich chráni pred explóziami hviezd, zvýšeným kozmickým žiarením alebo inými prírodnými katastrofami.

Stern však verí, že tieto vodné svety budú pravdepodobne extrémne chladné, čo znamená, že mimozemšťania pravdepodobne žijú pod hrubou vrstvou ľadu alebo skál, čo nám znemožňuje ich kontaktovať.

Rôzni astronómovia veria, že väčšina obývateľných svetov vo vesmíre je pravdepodobne takmer úplne pokrytá vodou, čo by mohlo znamenať, že stvorenia, ktoré na nich žijú, sa pravdepodobne podobajú viac rybám ako ľuďom.

Vodní mimozemšťania nemajú podmienky na vývin

Doktor Fergus Simpson z Inštitútu vesmírnych vied na univerzite v Barcelone vo svojej štúdii použil Bayesovskú pravdepodobnosť, s ktorou predpovedal, že povrch väčšiny planét bude pravdepodobne z viac ako 90% pokrytý vodou.

Domnieva sa však, že mimozemšťania podobní rybám pravdepodobne nie sú veľmi pokročilí, pretože im chýbajú niektoré z kľúčových environmentálnych podmienok, vďaka ktorým by sa vyvinuli.

"Hlavným dôvodom, prečo som skeptický, že existuje veľa inteligentných podvodných mimozemských druhov, je to, že pre vodné bytosti ako delfíny je ťažšie použiť nástroje alebo založiť oheň," hovorí Simpson.

Samozrejme, že aj Zem je veľmi vodnatá planéta, pričom iba 29% jej plochy tvorí súš. Simpson naznačil, že táto nezvyčajná rovnováha medzi pôdou a vodou môže byť spojená s vývojom života na našej planéte.

Zdroj: Info.sk, TM, thesun.co.uk, hou.usra.edu, academic.oup.com,Foto: Shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Legenda slovenskej kinematografie a divadla Štefan Kvietik bude mať 90 rokov

Legenda slovenskej kinematografie a divadla Štefan Kvietik bude mať 90 rokov

DNES - 9:21Zaujímavosti

Jeho doménou boli zväčša psychologicko-realistické postavy robustných chlapov.

Toto je jeden z najväčších internetových podvodov: Vyše 800-tisíc ľudí naletelo a prišlo o peniaze

Toto je jeden z najväčších internetových podvodov: Vyše 800-tisíc ľudí naletelo a prišlo o peniaze

DNES - 6:56Zaujímavosti

Podvodníci získali od zákazníkov ich osobné údaje aj čísla platobných kariet.

4 nastavenia, ktoré zachránia slabú batériu v mobile

4 nastavenia, ktoré zachránia slabú batériu v mobile

VČERA - 21:15Zaujímavosti

Ak si váš mobil urgentne pýta nabíjačku, doprajte mu oddych zmenou týchto štyroch nastavení, ktoré predĺžia výdrž batérie.

Video: Lietadlo Boeing sa pri pristávaní zrútilo na dráhu

Video: Lietadlo Boeing sa pri pristávaní zrútilo na dráhu

VČERA - 20:15Zaujímavosti

Kamera zachytila desivý moment, keď spod lietadla začali lietať iskry.

Pražské metro oslavuje 50 rokov

Pražské metro oslavuje 50 rokov

VČERA - 12:18Zaujímavosti

Od slávnostného uvedenia prvého úseku pražského metra do prevádzky uplynie vo štvrtok 9. mája 50 rokov. Stalo sa tak 9. mája 1974.