• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.4.2024Meniny má Jaroslav
15°Bratislava

7 tajných trikov s mobilom, o ktorých málokto vie

  • 19:45 04.10.2017
  • Bratislava
7 tajných trikov s mobilom, o ktorých málokto vie

Tieto jednoduché zlepšováky vám určite uľahčia život, no pozná ich len málokto.

Smartfóny sa pre mnohých ľudí stali neoddeliteľnou súčasťou života. Vďaka rôznym aplikáciám im pomáhajú v každodenných činnostiach, no existuje ešte mnoho tajných zlepšovákov a funkcií, o ktorých ste možno ani nepočuli. Tu je sedem spôsobov, ako využiť váš mobilný telefón naplno.

1. Rýchle nabíjanie

Ak je batéria vášho mobilu už takmer na nule a nemáte čas čakať na nabitie, pomôže vám zapnutie režimu v lietadle. Pri tomto režime je nabíjanie omnoho rýchlejšie. Ďalším spôsobom, ako predĺžiť životnosť batérie, je nastaviť si čierne pozadie, čím sa zníži automatické podsvietenie a zvýraznenie pixelov.

2. Okamžité zmazanie textu

Ak máte zariadenie iPhone alebo iPad, nemusíte zdĺhavo čakať na zmazanie dlhého textu. Môžete vyskúšať funkciu Odvolať zatrasením, ktorá okamžite zmaže všetok text, ktorý ste napísali. Iba zatraste vašim mobilom a potvrďte odvolanie.

3. Vypnite vyskakujúce reklamy

Otravné vyskakujúce reklamy sa objavujú najmä pri používaní rôznych aplikácii. Ak nechcete platiť za prémiový obsah, existuje jednoduchý spôsob, ako reklamy obmedziť. Prepnite svoj telefón do režimu v lietadle a užívajte si aplikácie bez prerušenia. Keď aplikáciu prestanete používať, letový režim zrušte.

4. Uloženie stránky

Mnohokrát si niektoré zaujímavé knihy či webové stránky nechávame otvorené na kartách v prehliadači, aby sme si sme si ich prečítali neskôr. Nakoniec sa tak nestane, lebo prídeme o internetové pripojenie a stránky sú zrazu preč. Používatelia systému Android si však môžu akýkoľvek internetový obsah uložiť na neskôr. Stačí v prehliadači kliknúť na možnosť Stiahnuť.

5. Časovač vypnutia pre hudbu

Aplikácia Hodiny na zariadeniach Apple má veľmi užitočnú funkciu najmä pre tých, ktorí radi zaspávajú pri hudbe či audioknihe. Pri funkcii časovač môžu kliknúť na ikonu s notami a zvoliť si tón časovača. Namiesto zvonenia si nastavte, aby po uplynutí času telefón prestal prehrávať. Odteraz vás telefón prestane prehrávať hudbu po čase, ktorý si sami nastavíte.

6. Myš v telefóne

Aplikácia Mobile Mouse Remote pre iOS a Remote Mouse pre Android dokáže premeniť váš mobil na bezdrôtový ovládač podobný myši. Vďaka týmto aplikáciam dokážete ovládať váš laptop alebo stolný počítač.

7. Vodováha

Smartfóny majú rôzne senzory, ktoré určujú vašu polohu a orientáciu. Ak si stiahnete aplikáciu, budete môcť používať váš telefón napríklad ako vodováhu.

Zdroj: Info.sk, TM, lifehacker.com, imore.com, pcworld.com, Foto: Shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Do čoho zabaliť chlieb, aby dlhšie vydržal? Tento materiál mu prospieva najviac

Do čoho zabaliť chlieb, aby dlhšie vydržal? Tento materiál mu prospieva najviac

DNES - 7:12Zaujímavosti

V obchode ho balíme do mikroténových vreciek alebo papiera, doma ho nechávame aj na čerstvom vzduchu. V čom skladovať chlieb, aby vydržal čo najdlhšie?

Nefunkčná obrazovka v aute: Takto ju dokážete resetovať bez zbytočnej cesty do servisu

Nefunkčná obrazovka v aute: Takto ju dokážete resetovať bez zbytočnej cesty do servisu

VČERA - 21:14Zaujímavosti

Takto dokážete obnoviť dotykovú obrazovku v automobile, keď prestane reagovať.

Paliatívny lekár: To, čo vidíme pred smrťou, sa líši v závislosti od veku

Paliatívny lekár: To, čo vidíme pred smrťou, sa líši v závislosti od veku

VČERA - 19:47Zaujímavosti

Pacienti, ktorí sa pred koncom života stretávajú so živými snami a víziami, podľa lekára pociťujú „lásku“. Ich zážitky sa však líšia aj v závislosti od veku.

Toto je dôvod, prečo by sa sliepkam mal dávať cesnak

Toto je dôvod, prečo by sa sliepkam mal dávať cesnak

VČERA - 7:16Zaujímavosti

O pozitívnych účinkoch cesnaku na ľudí sa toho vie veľa. Vedeli ste však, že má blahodarné účinky aj na zvieratá?