• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 11.5.2024Meniny má Blažena
23°Bratislava

Náš život sa mení každých 7 rokov. V akej fáze práve ste?

  • 19:26 01.09.2017
  • Bratislava
Náš život sa mení každých 7 rokov. V akej fáze práve ste?

V akej fáze sa nachádzate práve vy?

Starovekí Rimania verili, že čas je cyklický. Naše vnímanie času nám však ukazuje, že čas je v skutočnosti lineárny. Slučky a opakovania sú však súčasťou života, preto ste si možno aj vy všimli, že každých 7 rokov dochádza u vás k zmenám, ktoré nás menia nielen fyzicky, ale aj mentálne.

1. cyklus (7-14 rokov)

V tomto období je dieťa centrom vlastného sveta. Dospelí sa mu snažia uspokojiť každú potrebu na zavolanie. Dieťa v tomto období objavuje a je takmer samé zmätené z vlastnej existencie.

2. cyklus (7-14 rokov)

Svet je nový a rozhodne vzrušujúci. Dieťa objavuje svet okolo seba a empatia v tomto veku nie je jeho silná stránka. Jeho zvedavosť vedie k deštruktivite na určitých úrovniach ako napríklad v prípade ničenia hračiek len kvôli tomu, aby zistilo, čo je vo vnútri. Nedostatok záujmu o opačné pohlavie doviedol niektorých psychológov k názvu tohto obdobia ako homosexuálna fáza.

3. cyklus (14-21 rokov)

Sexuálne fantázie sa práve objavujú v tomto veku a dieťa začína objavovať vlastnú sexualitu aj k opačnému pohlaviu. Tento vek je začiatkom a úvodom do dospelosti.

4. cyklus (21-28 rokov)

V tomto veku sa človek zameriava na vlastnú kariéru, silu, prestíž. Ambície sú hnacou silou a možnosti sa zdajú byť pre človeka neobmedzené, pretože sa cíti plný potenciálu.

5. cyklus (28-35 rokov)

Jedná sa o fázu usadenia sa. Prichádza s pochopením toho, že nie každé túžby človeka môžu byť dosiahnuté. Ľudia sa začínajú obklopovať stabilitou a ochranou a utiekanie sa za momentálnymi pôžitkami sa zdá byť bezdôvodné. V tomto veku si človek kupuje stabilitu nielen prostredníctvom auta, ale aj iných hmotných vecí.

6. cyklus (35-42 rokov)

V tomto veku človek viac neporušuje pravidlá a to hlavne kvôli vlastnej mentálne stabilite. Rovnako si každý vytvorí svoje vlastné pevné ideály, ktorých sa drží a ich podrývanie mu príde nepohodlné. Človek sa stáva konvenčným z vlastnej vôle.

7. cyklus (42-49 rokov)

V tomto veku sa väčšinou objavuje potreba v niečo veriť. Ľudia začínajú veriť vo vyššie sily, hlavne vtedy, keď ich telo už nie je také funkčné ako bolo a fyzický vek sa začína prejavovať. Vlasy začínajú šedivieť a lieky sa stávajú bežnou rutinou.

8. cyklus (49-56 rokov)

V tomto veku dochádza k úpadku sexuálnej chute a sily. V tomto veku väčšinou muži strácajú chuť na sex, ktorú objavili počas puberty a zameriavajú sa na vlastnú identitu a jej hľadanie.

9. cyklus (56- 63 rokov)

Tento vek sa podobá druhému detstvu. Prestávame mať záujem o ľudí okolo seba a rovnako prestávame mať záujem o to, čo si iní myslia, pretože po toľkých rokoch života to nemá totiž zmysel.

Finálny cyklus (63 rokov a viac)

V tomto veku sa väčšinou ľudia začínajú pripravovať na koniec. Život totiž dosiahol svoj vlastný kruh a v tomto veku sa väčšinou ľudia pripravujú na pokojný odchod zo sveta.

Opisujú jednotlivé fázy aj váš život? Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdroj: info.sk, NJ, simplecapacity.com Foto: Shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pozor na to, kam kladiete jogurt. Táto chyba pri skladovaní mu škodí

Pozor na to, kam kladiete jogurt. Táto chyba pri skladovaní mu škodí

DNES - 12:37Zaujímavosti

Vo väčšine chladničiek sa nájde rýchly a pohodlný jogurt. Takéto skladovanie mu však škodí.

Kuchynské utierky mu zhnedli zo dňa na deň. Nebezpečný dôvod muža poriadne prekvapil

Kuchynské utierky mu zhnedli zo dňa na deň. Nebezpečný dôvod muža poriadne prekvapil

VČERA - 21:57Zaujímavosti

Nešlo len o neškodný žart spolubývajúcich. Za zmenou farby kuchynských utierok sa môže skrývať oveľa nebezpečnejší dôvod.

Vzduch vo vašom aute môže byť karcinogénny, toto musíte vedieť

Vzduch vo vašom aute môže byť karcinogénny, toto musíte vedieť

VČERA - 21:12Zaujímavosti

Riziko pre pľúca predstavujú nielen výfukové plyny nahromadené v dopravných zápchach. Nebezpečenstvo sa skrýva aj priamo vnútri áut.

Týchto 7 zápachov v aute nesmiete ignorovať

Týchto 7 zápachov v aute nesmiete ignorovať

VČERA - 7:29Zaujímavosti

Niektoré pachy vám v aute vedia jasne naznačiť, čo s vaším autom nie je v poriadku. Preto by ste si mali všímať, keď vo vašom aute začne niečo smrdieť.

Ktoré mačacie plemená sa dožívajú najvyššieho veku?

Ktoré mačacie plemená sa dožívajú najvyššieho veku?

20:56 09.05.2024Zaujímavosti

Nový rebríček priemernej dĺžky dožitia rôznych mačacích plemien prináša zlé správy pre majiteľov mačiek sphynx.