• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 17.5.2024Meniny má Gizela
12°Bratislava

Po policajnej streľbe zomrel 17-ročný Tomáš

  • 13:02 18.06.2017
  • Nová Baňa
Po policajnej streľbe zomrel 17-ročný Tomáš

Po policajnej streľbe na unikajúce auto zomrel mladík.

Dnes krátko po polnoci vykonávala hliadka polície osobitnú kontrolu v okolí Novej Bane. Počas tejto kontroly polícia spozorovala vozidlo Seat Ibiza, ktorého vodič, resp. „nevodič“ 19-ročný Michal z okresu Zlaté Moravce je pre políciu známy. Mladík mal uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá, pričom išlo v poradí už o tretí takýto zákaz. Hliadka chcela vodiča zastaviť a skontrolovať, pričom išla smerom za týmto vozidlom, na obec Orovnica. Hliadka polície zapla výstražné zvukové a svetelné znamenie, na ktoré 19-ročný vodič reagoval značným zrýchlením a následne aj veľmi riskantným manévrom, keď predbehol vozidlo idúce pred ním, čím ohrozil aj ďalšie vozidlo jazdiace v protismere.

19-ročný Michal sa snažil hliadke unikať. Hliadka preto použila niekoľko varovných výstrelov do vzduchu, no nakoľko vodič s vozidlom nereagoval, bol použitý varovný výstrel. Následne neďaleko obce Hronský Beňadik v časti Psiare vozidlo pravdepodobne následkom vysokej rýchlosti za železničným priecestím havarovalo. Na mieste bolo zistené, že vo vozidle sa nachádzali ďalšie tri osoby, a to 16-ročná spolujazdkyňa sediaca vedľa vodiča, dvaja spolujazdci sediaci na zadných sedadlách, pričom jeden z nich, 17-ročný Tomáš bol zranený. Policajná hliadka privolala rýchlu zdravotnú pomoc, pričom až do príchodu jej posádky sa snažili mladého muža na mieste oživovať. 17-ročný Tomáš zraneniam na mieste podľahol. Prípadom sa už zaoberá inšpekcia Ministerstva vnútra Slovenskej republiky.

"Polícii je veľmi ľúto, že vyhasol mladý ľudský život. K takémuto tragickému následku skutočne nemuselo dôjsť, nebyť bezohľadnej jazdy nezodpovedného vodiča, ktorému bol už v tomto mladom veku tri krát uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá," informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Zdroj: Info.sk, KR PZ BB, Foto: info
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Hlavné mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu

Hlavné mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu

DNES - 11:03Domáce

V bratislavskej Vrakuni vyhlásili mimoriadnu situáciu.

Z lekární sťahujú, liek ktorý užívajú tisíce Slovákov

Z lekární sťahujú, liek ktorý užívajú tisíce Slovákov

DNES - 10:44Domáce

ŠÚKL sťahuje z trhu jednu šaržu lieku.

Madro: Svedkovia útoku a rodina premiéra potrebujú podporu a pochopenie

Madro: Svedkovia útoku a rodina premiéra potrebujú podporu a pochopenie

DNES - 8:48Domáce

Svedkovia útoku na premiéra Roberta Fica a jeho rodina potrebujú od ľudí podporu a pochopenie.

Na diaľniciach D1 a D2 došlo k nehodám

Na diaľniciach D1 a D2 došlo k nehodám

DNES - 8:14Domáce

Na diaľničných vjazdoch do Bratislavy sa tvoria aj kolóny.