• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 17.5.2024Meniny má Gizela
12°Bratislava

Ministerstvo zahraničných vecí varuje Slovákov pred cestovaním do tejto krajiny

  • 15:24 16.06.2017
  • Bratislava
Ministerstvo  zahraničných vecí varuje Slovákov pred cestovaním do tejto krajiny

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí varuje Slovákov.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR vzhľadom na súčasnú bezpečnostnú situáciu a pretrvávajúce nebezpečenstvo únosov cudzincov odporúča Slovákom, aby dodržiavali počas návštevy Filipín maximálnu opatrnosť a ostražitosť.

"Platí vysoké riziko teroristických útokov na celom území Filipín vrátane hlavného mesta Manila a turistických centier," varuje rezort diplomacie.

Koncom mája vyhlásil filipínsky prezident Rodrigo Duterte stanné právo na 60 dní na celom filipínskom ostrove Mindanao z dôvodu ozbrojeného konfliktu v meste Marawi medzi vládnymi jednotkami a extrémistickou skupinou Džamáa abú Sajjáf podporenou ďalšou militantnou skupinou Maute, ktorá má prepojenie na ISIS.

Vzhľadom na ozbrojené zrážky medzi filipínskymi vládnymi jednotkami a militantmi a riziko teroristických útokov, veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Jakarte odporúča necestovať na západnú (moslimskú) a strednú časť ostrova Mindanao a juhozápadnú časť Filipín na ostrovy Basilan, Jolo, Sulu, Tawi Tawi (takzvané súostrovie Sulu). Do východnej časti ostrova Mindanao a do južnej časti provincie Cebu (až po a vrátane municipalít Badian a Dalaguete) a južnej časti ostrova Palawan (až po Porto Princesa) odporúčame cestovať len v najnevyhnutnejších prípadoch,“ zdôraznil rezort.

Pri vycestovaní do ostatných oblastí Filipín ministerstvo odporúča zvýšenú opatrnosť, dodržiavať zásady osobnej bezpečnosti a vyhýbať sa väčším zhromaždeniam osôb. Taktiež odporúča Slovákom, aby pred odchodom zo Slovenska využili dobrovoľnú registráciu na stránke rezortu diplomacie.

Zdroj: info.sk, TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Žilinka: Odmietam tzv. vyšetrovanie v priamom prenose

Žilinka: Odmietam tzv. vyšetrovanie v priamom prenose

DNES - 13:01Domáce

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka vyzval v súvislosti s informovaním a komentovaním okolností atentátu na premiéra Roberta Fica na profesionálnu zdržanlivosť.

Matka s dvomi deťmi prevážala takmer 6000 dávok heroínu

Matka s dvomi deťmi prevážala takmer 6000 dávok heroínu

DNES - 12:55Domáce

Matka cestovala spolu s dvomi deťmi a tromi balíkmi s obsahom hnedého práškovitého materiálu.

Premiér naďalej ostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti

Premiér naďalej ostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti

DNES - 12:18Domáce

Predseda vlády Robert Fico naďalej zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici.

Hlavné mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu

Hlavné mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu

DNES - 11:03Domáce

V bratislavskej Vrakuni vyhlásili mimoriadnu situáciu.