• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 17.5.2024Meniny má Gizela
12°Bratislava

LIPŠIC: Policajná razia u Bašternáka je divadlo

  • 16:35 29.06.2016
  • BRATISLAVA
LIPŠIC: Policajná razia u Bašternáka je divadlo

Polícia podľa opozičného poslanca už dávno má na Bašternáka dôkazy, ktoré umožňujú jeho vzatie do väzby.

Policajná akcia na zaistenie vecí v objektoch spojených s podnikateľom Ladislavom Bašternákom usvedčuje premiéra Roberta Fica a ministra vnútra Roberta Kaliňáka, že majú políciu na povel a tá koná na ich pokyn. Tvrdí to poslanec Národnej rady SR za OĽaNO-NOVA Daniel Lipšic, ktorý raziu označil za fiktívnu.

Podľa neho ide o priehľadné divadlo iba deň pred odvolávaním ministra vnútra Roberta Kaliňáka v parlamente. Ako uviedol Lipšic, zločin, pre ktorý sa vedie vyšetrovanie, bol spáchaný pred štyrmi rokmi. Pred tromi mesiacmi ohlásila prokuratúra pod tlakom verejnosti obnovenie vyšetrovania. "Teraz robia prehliadky bytových a nebytových priestorov pána Bašternáka? Čo tam asi tak nájdu? Maximálne jedno kilo kešu orieškov, ale to je asi tak všetko,“ uviedol opozičný poslanec s tým, že polícia bola ďaleko promptnejšia pri zásahu v prípade Filipa Rybaniča, asistenta poslanca Jozefa Rajtára, stíhaného pre ohrozovanie bankového tajomstva, ktorému ešte v ten istý deň urobili domovú prehliadku, prehliadku vozidla a ďalšie invazívne úkony. "Tu čakali tri mesiace, aby urobili deň pred mimoriadnou schôdzou naoko akože nejaké divadlo,“ povedal Lipšic.

Polícia pritom podľa neho má už dávno priamo v trestnom i daňovom spise dôkazy, že Bašternák si uplatnil vrátenie DPH, a tiež, že firma, od ktorej byty kupoval, daň nezaplatila. Preto si myslí, že podnikateľ mal byť už dávno na základe týchto dôkazov obvinený, zadržaný a mal byť spracovaný návrh na jeho vzatie do väzby, keďže spĺňa podmienky preventívnej aj útekovej väzby. "To sa, samozrejme, nestalo a ani nikdy nestane, pretože pán Bašternák z informácií, ktoré máme, je osobnou práčkou peňazí vysokých predstaviteľov Smeru. Ak by ho zavreli a zistil by, že stratil ochranu svojich blízkych, tak by zrejme začal rozprávať, a to by v princípe znamenalo koniec tejto vládnej koalície, koniec vlády a koniec Smeru,“ myslí si Lipšic.

Podnikateľa Ladislava Bašternáka opätovne označil Lipšic za Ficovho bieleho koňa a luxusný byt v komplexe Bonaparte patrí podľa neho reálne premiérovi, ktorý sa z neho preto odmieta odsťahovať. "Inak by už dávno odišiel a našiel si iný nájom. Ak ale má v reálnom vlastníctve luxusný byt v hodnote dva milióny eur, toho sa nechce vzdať a záujem na svojom luxuse povýšil premiér nad záujem krajiny,“ dodal Lipšic. Opozícia aj naďalej bude žiadať, aby sa premiér z bytu vysťahoval. Rovnako sa vo štvrtok po druhýkrát pokúsi o odvolanie Roberta Kaliňáka z postu ministra vnútra za podozrenia z jeho prepojenia s podnikateľom Ladislavom Bašternákom.

Zdroj: info.sk, SITA. Foto: SITA
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kamión sa zrazil s dodávkou, na mieste zasahoval vrtuľník

Kamión sa zrazil s dodávkou, na mieste zasahoval vrtuľník

DNES - 13:57Domáce

Pri dopravnej nehode sa ťažko zranila jedna osoba.

ÚVZ: Situácia po nadregionálnej epidémii gastroenteritídy je už stabilizovaná

ÚVZ: Situácia po nadregionálnej epidémii gastroenteritídy je už stabilizovaná

DNES - 13:55Domáce

Situácia v súvislosti s nadregionálnou epidémiou akútnej gastroenteritídy, ktorú hygienici zaznamenali koncom apríla vo viacerých okresoch, je už stabilizovaná.

Riadne zasadnutie vlády je plánované na stredu, povedie ho Kaliňák

Riadne zasadnutie vlády je plánované na stredu, povedie ho Kaliňák

DNES - 13:41Domáce

Ďalšie riadne zasadnutie vlády SR je naplánované na stredu 22. mája.

Fico absolvoval ďalšiu operáciu, je pri vedomí

Fico absolvoval ďalšiu operáciu, je pri vedomí

DNES - 13:39Domáce

Premiér Robert Fico (Smer-SD) absolvoval v piatok chirurgický zákrok.

Žilinka: Odmietam tzv. vyšetrovanie v priamom prenose

Žilinka: Odmietam tzv. vyšetrovanie v priamom prenose

DNES - 13:01Domáce

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka vyzval v súvislosti s informovaním a komentovaním okolností atentátu na premiéra Roberta Fica na profesionálnu zdržanlivosť.