• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 1.5.2024Dnes je Sviatok práce
16°Bratislava

Hokejista Ščurko nastúpil do väzenia, odpykáva si vraždu

  • 10:50 19.09.2014
  • KOŠICE
Hokejista Ščurko nastúpil do väzenia, odpykáva si vraždu

Ladislav Ščurko môže požiadať o podmienečné odpustenie zvyšku trestu a prepustenie na slobodu o štrnásť mesiacov. Ak by mu súd vyhovel, Vianoce 2015 by už mohol stráviť doma.

Hokejový útočník Ladislav Ščurko si už tento rok neobuje korčule, od štvrtka nastúpil na výkon trestu do väznice v Košiciach.

V Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody na Floriánskej ulici v Košiciach si bude odpykávať trest za vraždu rozhodcu Mareka Liptaja. Ščurko neprechádzal vo štvrtok bránou väznice prvýkrát, po vznesení obvinení bol vo väzbe od apríla 2009 do novembra 2011. Informuje o tom web denníka Korzár.

Po rozhodnutí senátu Krajského súdu v Košiciach z 8. septembra o uložení trestu na päť rokov odňatia slobody v ústave na výkon trestu so stredným stupňom stráženia sa Ščurko rozhodol čo najskôr odpykať si trest a nepožiadal o odklad nástupu. "V stredu bol z Krajského súdu Košice na Okresné riaditeľstvo PZ Spišská Nová Ves doručený príkaz na dodanie osoby do výkonu trestu odňatia slobody. V ten istý deň bol zisťovaný jej pohyb, pričom vo štvrtok o deviatej hodine ráno bola osoba zadržaná v mieste svojho trvalého bydliska. O 10.25 h bol prijatý v ústave na výkon trestu odňatia slobody," informovala Korzár hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Podľa obžaloby Ladislav Ščurko 5. januára 2008 na odpočívadle štátnej cesty z Košíc do Prešova zavraždil rozhodcu Mareka Liptaja, ktorého bodol minimálne 19-krát nožom do hornej časti tela. Pozostatky Liptaja našli v decembri 2008 medzi obcami Huncovce a Veľká Lomnica. Ladislav Ščurko, ktorý sa najprv priznal, na súdnom pojednávaní v roku 2010 vyhlásil, že skutok nespáchal a je nevinný. Ščurko môže podľa denníka Korzár o podmienečné odpustenie zvyšku trestu a prepustenie na slobodu požiadať o štrnásť mesiacov. Ak by mu súd vyhovel, Vianoce 2015 by už mohol stráviť doma.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.