• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.4.2024Meniny má Jaroslav
Bratislava

Časté chyby, ktorými si ničíme mobily

  • 19:20 23.08.2016
  • Bratislava
Časté chyby, ktorými si ničíme mobily

Ak nechcete meniť telefóny ako na bežiacom páse, mali by ste sa vyhnúť týmto častým chybám, ktoré mobily poškodzujú a skracujú im životnosť.

Vedeli ste, že životnosť našich mobilných telefónov často skracujeme niektorými chybami pri manipulácii a používaní? Prečítajte si, ktoré to sú a ako im zabrániť.

Nabíjate ho priveľmi

Aj keď mnohí výrobcovia bateriek tvrdia, že mobil musí byť vždy nabitý na 100%, vo väčšine prípadov ide iba o mýtus. Pokiaľ je baterka lithium-iontová, reaguje citlivo na nabíjanie.

Ak teda máte vo zvyku telefón nechať nabiť na 100% a dokonca ho necháte v zástrčke celú noc, rapídne skracujete životnosť batérie. Podobne to platí aj pri odporúčaní, že ho máte nabíjať, iba ak je kompletne vybitý. Nič vám nebráni ho dať nabíjať napríklad na 17% a odpojiť ho, keď bude mať batéria 90%.

Neopatrne narábate s nabíjačkou

Pokiaľ do mobilu zasúvate nedbalo nabíjačku alebo iné káble, môžete poškodiť konektor aj kábel. Mobil potom nemusí reagovať na nabíjanie, slúchadlá alebo USB, pretože bude poškodený konektor alebo vstup do zariadenia.

Pozrite si: 10 tipov pre lepší signál v mobile

Je non-stop zapnutý

Tak, ako vypíname počítač, keď ho nepoužívame, mali by sme občas dať vydýchnuť aj mobilom. Ak sú totiž neustále zapnuté, ich komponenty sa opotrebúvajú rýchlejšie. Vypínajte ich teda aspoň na noc a používajte na zobúdzanie klasický budík.

Vystavujete ho tekutinám alebo piesku

Keď sa hovorí, že telefón nepatria na jedálenský stôl, nemyslí sa tým iba zdvorilosť a zachovanie etikety. Ak si na mobil vylejete vodu a tá náhodou prenikne až dovnútra telefónu, môže skratovať a definitívne sa vypnúť. Podobný princíp platí aj pri piesku.

Padá vám na zem

Aj keď je mobil v puzdre, mali by ste sa snažiť vyvarovať tomu, aby vám padal z výšky väčšej ako jeden meter. Čím tenší telefón, tým citlivejší býva na následky pádov.

Čítajte: 5 vecí, ktoré spomaľujú WiFi pripojenie

Necháte telefón prehriať sa

Nemusí pritom byť zapojený do elektriny, aby sa prehrial. Mobilu škodí aj ak ho zoberiete so sebou napríklad na pláž a tam si z displeja čítate správy. Pritom naň páli slnko. Prehriatie zvyčajne spôsobí, že telefón sa sám vypne, aby sa chránil. Pri takomto opakovanom prehriatí ale môžete mať problém ho zapnúť a môže permanentne reagovať pomaly. Vysoké teploty tiež poškodzujú batériu a skracujú jej životnosť.

Pozrite si: 10 praktických skratiek vo Windows, ktoré vám uľahčia život

Nedávate pozor na malware

Tento problém sa týka mobilov s operačným systémom. Pomerne veľa ľudí si myslí, že pri telefóne si nemusia dávať taký pozor na bezpečnosť svojich údajov, ako je tomu pri počítači. Je to ale mýtus a sťahovaním rôznych neoverených aplikácií môžete váš telefón ohroziť malwareom. A ten vie v telefóne narobiť rovnako veľké škody, ako v počítači. Sťahujte preto iba overené a bezpečné aplikácie zo známych a spoľahlivých zdrojov.

Ako sa o svoj mobilný telefón staráte vy? Ste zvyknutí ho pravidelne vymieňať za novší model?

Zdroj: Info.sk, DK, cheatsheet.com, pcdreams.com.sg. Foto: shutterstock.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Nefunkčná obrazovka v aute: Takto ju dokážete resetovať bez zbytočnej cesty do servisu

Nefunkčná obrazovka v aute: Takto ju dokážete resetovať bez zbytočnej cesty do servisu

VČERA - 21:14Zaujímavosti

Takto dokážete obnoviť dotykovú obrazovku v automobile, keď prestane reagovať.

Paliatívny lekár: To, čo vidíme pred smrťou, sa líši v závislosti od veku

Paliatívny lekár: To, čo vidíme pred smrťou, sa líši v závislosti od veku

VČERA - 19:47Zaujímavosti

Pacienti, ktorí sa pred koncom života stretávajú so živými snami a víziami, podľa lekára pociťujú „lásku“. Ich zážitky sa však líšia aj v závislosti od veku.

Toto je dôvod, prečo by sa sliepkam mal dávať cesnak

Toto je dôvod, prečo by sa sliepkam mal dávať cesnak

VČERA - 7:16Zaujímavosti

O pozitívnych účinkoch cesnaku na ľudí sa toho vie veľa. Vedeli ste však, že má blahodarné účinky aj na zvieratá?

Na maďarský Sziget príde austrálska hviezda Kylie Minogue

Na maďarský Sziget príde austrálska hviezda Kylie Minogue

13:45 25.04.2024Zaujímavosti

Headlinerom prvého dňa maďarského Szigetu bude ikonická popová senzácia Kylie Minogue.