Čaj z listov moruše: 5 dôvodov, prečo ho piť pravidelne
Ak vás trápi cukrovka či znížená imunita, čaj z listov moruše môže byť pre vás vhodnou prírodnou liečbou.
Moruše sú bežne pestované skôr pre ovocie, ako pre ich listy. Zrelé plody sú šťavnaté, sladké, mäkké a vzhľadom podobné malinám.
Morušový čaj sa pripravuje z čerstvých alebo sušených listov a je možné ho piť horúci alebo studený. Okrem toho, že obsahuje množstvo životne dôležitých živín a antioxidantov, predpokladá sa, že inhibuje absorpciu sacharidov v tele.
Výhody pitia morušového čaju
Podpora imunitného systému
Obsahuje alkaloidy, ktoré aktivujú makrofágy. Makrofágy sú biele krvinky, ktoré stimulujú imunitný systém, aby sa dostal do pohotovosti pri ohrození zdravia.
Cukrovka
Po celé stáročia bol v Ázii morušový čaj používaný ako liek na diabetes mellitus. Jednou z najviac jedinečných vlastností morušového čaja je jeho schopnosť zabrániť cukrom vo vstupe do krvného riečiska.
Proti zápalu
Listy moruše boli tradične používané na liečbu zápalu spôsobeného chronickým ochorením. Štúdie potvrdili tieto protizápalové účinky. Vedci v in vitro testoch zistili, že morušové listy inhibujú zápalové činidlá v tele a prerušujú zápalovú reakciu organizmu.
Lieči symptómy prechladnutia
Podľa tradičnej čínskej medicíny môže byť morušový čaj použitý na liečbu stavov spojených s pečeňou a pľúcami. Pomáha liečiť horúčku, bolesť hlavy, bolesť hrdla, kašeľ a začervenané alebo bolestivé oči. Môže tiež potlačiť rast bakteriálnych kmeňov, vrátane streptokokov. Pite čaj z morušových listov, aby ste sa rýchlejšie zotavili z bežného prechladnutia.
Znižuje riziko srdcových ochorení a rakoviny
Tieto listy sú tiež plné vitamínov a antioxidantov. Antioxidanty znižujú poškodenie buniek prostredníctvom oxidačných reakcií prebiehajúcich v tele. Spotreba antioxidantov bola spojená so zníženým rizikom srdcových príhod a niektorých druhov rakoviny.
Pozor na nebezpečné sviečky: Tieto druhy škodia viac ako cigaretový dym
Odborníci tvrdia, že tieto typy sviečok môžu byť pre vaše zdravie horšie ako dym z cigariet.
Toto obľúbené jedlo znižuje chrápanie
Častejšia konzumácia mliečnej potraviny znižuje mieru chrápania.
Zeler znižuje cholesterol v krvi, zlepšuje trávenie aj funkciu obličiek
Zeler znižuje cholesterol v krvi, zlepšuje trávenie aj funkciu obličiek. Pre jeho obsah vlákniny uľavuje od zápchy a vďaka obsahu flavonoidov znižuje riziko rakoviny žalúdka a hrubého čreva.
Tieto druhy alkoholu spôsobujú na druhý deň úzkosť
Jeden druh alkoholu môže byť prospešný pre mozog.
Tieto vitamíny nikdy neužívajte spolu, môže dôjsť k poškodeniu orgánov
Odborník prezradil, ktoré doplnky stravy by ste nikdy nemali užívať spoločne.