• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
13°Bratislava

Ľudia v Košiciach ochotne prispievajú do zbierky Dňa narcisov

  • 13:57 15.04.2016
  • Košice 
Ľudia v Košiciach ochotne prispievajú do zbierky Dňa narcisov

V centre mesta vidieť početných obyvateľov a návštevníkov, ktorí si na znak spolupatričnosti s onkologicky chorými pacientmi pripli na odev symbolický žltý kvietok.

Mnohí ľudia dnes v Košiciach ochotne prispievajú do zbierky Dňa narcisov. V centre mesta vidieť početných obyvateľov a návštevníkov, ktorí si na znak spolupatričnosti s onkologicky chorými pacientmi pripli na odev symbolický žltý kvietok.

Skupinky dobrovoľníkov rozdávajúce žlté narcisy pre TASR potvrdili prevažnú ochotu ľudí zapojiť sa do jubilejného 20. ročníka zbierky, ktorú organizuje Liga proti rakovine (LPR).

"Sú ľudia, ktorí rovno za nami pribehnú, že chcú prispieť. My sa zväčša pýtame okoloidúcich, stalo sa nám, že nás obišli, keď nás zbadali, niektorí povedia rovno, že nie, ale zväčša sú takí, ktorí nám do pokladničky prispejú," uviedla pre TASR dobrovoľníčka Barbora Šurkalová z Obchodnej akadémie Polárna. Spolu s ďalšími študentmi školy začala zbierku v uliciach mesta od 7.00 h. Podľa ich skúseností prispievajú skôr dospelí, dôchodcovia, ale aj študenti a mladí ľudia.

Ďalšiu skupinu študentov zapojených do Dňa narcisov viedla na Hlavnej ulici učiteľka Strednej odbornej školy (SOŠ) Jozefa Szakkayho Timea Dulínová. "Ľudia sú ochotní prispievať. Sú to skôr ženy, mladé alebo v zrelom veku, u niektorých mužov sme sa stretli s dosť odmietavým postojom," skonštatovala. Na strednej škole na Grešákovej ulici sa tento rok zapojil do akcie podľa jej slov najväčší počet 31 dobrovoľníkov. "Máme 11 pokladničiek, takže dúfajme, že to bude aj rekordný počet prispievateľov a peniažkov," povedala.

Jedným z tých, ktorí si pripli na bundu žltý narcis, je 27-ročný Peter z okolia Košíc. "Páči sa mi tá myšlienka. Je pekné, že sa vyzbierajú peniaze pre ľudí, ktorí to naozaj potrebujú, to je hlavná motivácia, aby som prispel," zhodnotil pre TASR. Do zbierky sa zapojila aj 67-ročná Košičanka Anna. "Ja prispievam pravidelne, je to na dobrú vec," povedala.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
V Martine spadol vetroň

V Martine spadol vetroň

VČERA - 19:34Domáce

Na mieste zasahujú záchranné zložky.

V Partizánskom vyhlasujú mimoriadnu situáciu

V Partizánskom vyhlasujú mimoriadnu situáciu

VČERA - 19:22Domáce

V meste zasadá krízový štáb.

SHMÚ varuje: Tri okresy zasiahnu prudké lejaky s krúpami, hrozí aj povodeň

SHMÚ varuje: Tri okresy zasiahnu prudké lejaky s krúpami, hrozí aj povodeň

VČERA - 18:48Domáce

Meteorológovia vydali výstrahu pred búrkami s krúpami v troch okresoch.

Obec na juhu Slovenska varuje pred psovitou šelmou

Obec na juhu Slovenska varuje pred psovitou šelmou

VČERA - 18:21Domáce

Obyvatelia by mali byť obozretní.

Politici si pripomínajú 105. výročie tragického úmrtia M. R. Štefánika

Politici si pripomínajú 105. výročie tragického úmrtia M. R. Štefánika

VČERA - 18:19Domáce

Generál Milan Rastislav Štefánik vynikal zdravým sebavedomím a odvahou čeliť výzvam. Je vzorom pri boji za slobodu a demokraciu. Viacerí politici a politické strany sa na tom zhodli pri príležitosti pamätného dňa 105. výročia Štefánikov