• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 4.5.2024Meniny má Florián
20°Bratislava

Viliam M. tvrdí,že za explóziou nie je, švagrinú nemal dôvod dať zabiť

  • 16:44 13.04.2016
  • Banská Bystrica
Viliam M. tvrdí,že za explóziou nie je, švagrinú nemal dôvod dať zabiť

Kauza explózie v topoľčianskej firme Euromont z augusta 2009 sa dnes dostala pred Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici.

Kauza explózie v topoľčianskej firme Euromont z augusta 2009 sa dnes dostala pred Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici. Jeho senát otvoril proces, v ktorom obžaloba viní z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy Viliama M. a Jána K. Prvý muž si mal objednať a zaplatiť za vraždu svojej švagrinej Zuzany Mišenkovej, druhý obžalovaný, ktorý je vo výkone trestu za iné skutky, ju mal vtedy vykonať. Obaja dnes vyhlásili, že sú nevinní. Ján K. priznal iba nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami, čo je súčasťou žalovaného skutku.

Pri výbuchu zahynul Peter Hertl, ktorý doniesol nálož do priestorov predajne. Ján K. ju mal odpáliť na diaľku. Viacerí ľudia pri ňom utrpeli vážne zranenia, najmä popáleniny, dodnes majú problémy so sluchom a dobre nepočujú, ako aj Zuzana Mišenková, ktorá explóziu prežila. Podľa obžaloby Viliam M. sľúbil za jej vraždu 20.000 eur. Sumu 10.000 eur dal Jánovi K. vopred ako zálohu na nákup nástražného výbušného systému.

"Obžaloba je nedôvodná, tento skutok som nespáchal, nemal som dôvod dať zabiť Zuzanu Mišenkovú. Už som bol obvinený z vrážd, lúpeží, krádeží, ale ani jeden skutok sa nepotvrdil," obhajoval sa dnes vo svojej výpovedi Viliam M. Poprel tiež, že v rámci rodiny mal s príbuznými nezhody a že išlo o vybavovanie účtov.

V súvislosti so svojím pobytom vo Venezuele, odkiaľ ho začiatkom roka 2013 eskortovali na Slovensko, vyhlásil, že tam bol na pracovnej návšteve. Senátu predložil doklad, ktorý údajne potvrdzuje jeho prihlásenie tam na pobyt.

"Neušiel som, neskrýval som sa. Keď som odchádzal, nebol som z ničoho obvinený. Na Slovensko ma vydali s mojím súhlasom," zdôraznil Viliam M., ktorý na súd do Banskej Bystrice prišiel ako slobodný človek. Je to posledný prípad, v ktorom doteraz čelí obvineniu.

Ako dodal, spoluobžalovaný Ján K., ktorý ho usvedčuje tak, ako v predchádzajúcich prípadoch, je "notorický klamár". Podľa neho je tiež absurdné, že ďalší svedok, Milan P., ktorý bol v tejto kauze pôvodne obvineným, je dnes v pozícii korunného svedka.

Proces pokračuje aj v najbližších dňoch.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
V Martine spadol vetroň

V Martine spadol vetroň

DNES - 19:34Domáce

Na mieste zasahujú záchranné zložky.

V Partizánskom vyhlasujú mimoriadnu situáciu

V Partizánskom vyhlasujú mimoriadnu situáciu

DNES - 19:22Domáce

V meste zasadá krízový štáb.

SHMÚ varuje: Tri okresy zasiahnu prudké lejaky s krúpami, hrozí aj povodeň

SHMÚ varuje: Tri okresy zasiahnu prudké lejaky s krúpami, hrozí aj povodeň

DNES - 18:48Domáce

Meteorológovia vydali výstrahu pred búrkami s krúpami v troch okresoch.

Obec na juhu Slovenska varuje pred psovitou šelmou

Obec na juhu Slovenska varuje pred psovitou šelmou

DNES - 18:21Domáce

Obyvatelia by mali byť obozretní.

Politici si pripomínajú 105. výročie tragického úmrtia M. R. Štefánika

Politici si pripomínajú 105. výročie tragického úmrtia M. R. Štefánika

DNES - 18:19Domáce

Generál Milan Rastislav Štefánik vynikal zdravým sebavedomím a odvahou čeliť výzvam. Je vzorom pri boji za slobodu a demokraciu. Viacerí politici a politické strany sa na tom zhodli pri príležitosti pamätného dňa 105. výročia Štefánikov