Kuchári súťažili v otváraní ustríc, titul majstra SR obhájil S. Dic
Prvé miesto si vybojoval s výsledným časom 4:27 min.
Profesionálni kuchári súťažili na slovenské pomery v exotickej disciplíne – otváraní ustríc. Víťazom 5. ročníka Majstrovstiev Slovenska, ktoré sa pred niekoľkými dňami konali vo Vyhniach, sa stal Slavomír Dic zo Starej Ľubovne. Prvé miesto si vybojoval s výsledným časom 4:27 min. Celkovo súťažilo šesť šéfkuchárov, spolu otvorili viac ako 180 kusov tejto delikatesy.
"Za svoje zručnosti vďačím skúsenostiam, ktoré som nadobudol v Anglicku. Pracoval som tam v ustricovom bare, kde som sa to naučil a teraz z toho ťažím," povedal o svojom víťazstve Dic, ktorý zastupoval reštauráciu zo Starej Ľubovne. Spolu Petrom Šimkom z prešovskej reštaurácie, ktorý sa umiestnil na druhom mieste, si vybojovali účasť na európskom šampionáte v otváraní ustríc 2017 vo švédskom Trollhättene, kde budú reprezentovať Slovensko. Na treťom mieste skončil Dominik Baloga z košického hotela.
Majstrovstvá Slovenska v otváraní ustríc sa konali v rámci prvého METRO Horeca sympózia hotelierov a reštauratérov. Ten bol platformou pre inšpiratívne odborné diskusie na mnohé aktuálne témy a trendy v oblasti hotelierstva a gastronómie.
V súlade s medzinárodnými pravidlami súťažiaci otvárajú 30 plochých ustríc typu Belon. Porota hodnotí rýchlosť, ale aj čistotu pracoviska a úpravu servírovaných ustríc. Trestné sekundy sa dávajú napríklad za narezanie tela ustrice, úlomky ulity v mäse, nedokonalé oddelenie ustrice od ulity a chybnú prezentáciu na pripravenej tácke.
"Za svoje zručnosti vďačím skúsenostiam, ktoré som nadobudol v Anglicku. Pracoval som tam v ustricovom bare, kde som sa to naučil a teraz z toho ťažím," povedal o svojom víťazstve Dic, ktorý zastupoval reštauráciu zo Starej Ľubovne. Spolu Petrom Šimkom z prešovskej reštaurácie, ktorý sa umiestnil na druhom mieste, si vybojovali účasť na európskom šampionáte v otváraní ustríc 2017 vo švédskom Trollhättene, kde budú reprezentovať Slovensko. Na treťom mieste skončil Dominik Baloga z košického hotela.
Majstrovstvá Slovenska v otváraní ustríc sa konali v rámci prvého METRO Horeca sympózia hotelierov a reštauratérov. Ten bol platformou pre inšpiratívne odborné diskusie na mnohé aktuálne témy a trendy v oblasti hotelierstva a gastronómie.
V súlade s medzinárodnými pravidlami súťažiaci otvárajú 30 plochých ustríc typu Belon. Porota hodnotí rýchlosť, ale aj čistotu pracoviska a úpravu servírovaných ustríc. Trestné sekundy sa dávajú napríklad za narezanie tela ustrice, úlomky ulity v mäse, nedokonalé oddelenie ustrice od ulity a chybnú prezentáciu na pripravenej tácke.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Polícia pátra po nezvestnej Márii, trpí stratou pamäte
VČERA - 21:51Domáce
Mária odišla od dcéry a odvtedy sa už rodine neozvala.
V súvislosti s reedukačnými centrami sa začalo viacero trestných stíhaní
VČERA - 19:44Domáce
Generálna prokuratúra dospela k záveru, že tieto zariadenia neplnia svoj účel a porušujú práva detí.
Štát odškodní obete policajnej akcie vo Vrbnici
VČERA - 18:37Domáce
Slovenská republika uzavrela zmier s obeťami policajnej akcie vo Vrbnici z roku 2015.
5-ročného chlapca našli pod vplyvom alkoholu, mal vyše 2,5 promile
VČERA - 17:56Domáce
Päťročný chlapec sa mal napiť z fľaše s alkoholom.
Prezidentka: K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií
VČERA - 13:20Domáce
Zuzana Čaputová pri príležitosti Svetového dňa slobody tlače pripomenula, že útoky na novinárov sú neakceptovateľné.
Vosveteit.sk