• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
15°Bratislava

Malacky majú opäť pohotovosť pre dospelých, pripravuje sa aj detská

  • 18:28 04.04.2016
  • Bratislava
Malacky majú opäť pohotovosť pre dospelých, pripravuje sa aj detská

Pohotovosť sa poskytuje v priestoroch malackej nemocnice v pracovných dňoch od 16.00 h a počas víkendov.

Malacky majú opäť lekársku pohotovosť pre dospelých. Pôvodná lekárska služba prvej pomoci (LSPP) prestala fungovať v decembri minulého roka. Služby pohotovosti odvtedy zabezpečovala Nemocnica s poliklinikou (NsP) v Malackách. O obnove pohotovosti informovala dnes hovorkyňa Malaciek Ľubica Pilzová.

Licenciu na plnohodnotné poskytovanie pohotovosti udelil Bratislavský samosprávny kraj akciovej spoločnosti Nemocničná, ktorá prevádzkuje NsP v Malackách. "Vďaka súčinnosti našich partnerov z Nemocničnej máme znovu zabezpečenú lekársku starostlivosť nielen pre Malačanov, ale aj pre obyvateľov celej spádovej oblasti," uviedol primátor mesta Juraj Říha.

Nájdené riešenie oceňuje aj riaditeľ nemocnice v Malackách Peter Kalenčík. "Po dlhodobej a nestálej situácii s poskytovaním lekárskej služby prvej pomoci inými prevádzkovateľmi sme sa v spolupráci so všeobecnými lekármi rozhodli nájsť spoločné riešenie a pomôcť obyvateľom Záhoria zabezpečením pohotovosti u nás," povedal.

Pohotovosť sa poskytuje v priestoroch malackej nemocnice v pracovných dňoch od 16.00 h a počas víkendov. Pre pacientov na pohotovosti to znamená komplexnú zdravotnú starostlivosť a vďaka službám Ústavnej pohotovostnej služby v prípade vážnejších stavov aj diagnostiku a prípadnú hospitalizáciu na jednom mieste.

"Spustenie prevádzky LSPP sa týka len dospelých pacientov a veríme, že tento krok prispeje k stabilizácii poskytovania tejto služby v regióne," dodal riaditeľ Nemocnice v Malackách.

V najbližších týždňoch by mohla byť podľa Pilzovej spustená aj detská pohotovosť. "Služby pohotovosti pre deti sú náročnejšie z hľadiska personálneho i finančného. Verím však, že všetko dobre dopadne a už v blízkej budúcnosti nebudú musieť rodičia s chorými deťmi cestovať do Bratislavy na Kramáre," uzavrel primátor Malaciek.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
V Partizánskom vytopilo viacero domov, na mieste zasahovali hasiči

V Partizánskom vytopilo viacero domov, na mieste zasahovali hasiči

DNES - 10:42Domáce

Časť Návojoviec vytopilo po 15-minútovej prietrži mračien.

ÚVZ: Správny postup pri umývaní rúk treba naučiť už malé deti

ÚVZ: Správny postup pri umývaní rúk treba naučiť už malé deti

DNES - 9:21Domáce

Správnou hygienou rúk možno obmedziť šírenie infekcií. Je vhodné ju naučiť už deti. Tie si hygienické návyky na celý život vytvárajú v predškolskom veku.

Na Kežmarskom hrade slávnostne otvárajú letnú turistickú sezónu

Na Kežmarskom hrade slávnostne otvárajú letnú turistickú sezónu

DNES - 8:39Domáce

Letnú turistickú sezónu v nedeľu slávnostne otvárajú na nádvorí Kežmarského hradu.

Pravoslávni kresťania oslavujú najväčší sviatok, Paschu

Pravoslávni kresťania oslavujú najväčší sviatok, Paschu

DNES - 7:47Domáce

Pravoslávni kresťania na Slovensku i vo svete, ktorí sa riadia podľa juliánskeho kalendára, vstúpili v pondelok do Veľkého či Strastného týždňa, počas ktorého si pripomínajú utrpenie, smrť a pochovanie Ježiša Krista.

V Martine spadol vetroň

V Martine spadol vetroň

VČERA - 19:34Domáce

Na mieste zasahujú záchranné zložky.