• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.4.2024Meniny má Jaroslav
Bratislava

Turistov rekordne pribúda, chystajú pre nich novinky

  • 6:15 25.05.2013
  • LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ
Turistov rekordne pribúda, chystajú pre nich novinky

Na Liptove rekordne pribúda turistov, za prvé tri mesiace tohto roka navštívilo Liptov 131 503 dovolenkárov, čo je o takmer tretinu viac ako v prvom štvrťroku minulého roka.

„Rapídne nám stúpol predovšetkým počet zahraničných návštevníkov, ktorých k nám prišlo o vyše 44 percent viac. Potešiteľný je aj nárast domácej klientely o viac ako 17 percent. Žiadny iný turistický región na Slovensku nedosiahol taký výrazný nárast návštevnosti ako práve strediská a zariadenia pod Chopkom,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Darina Bartková. Rastúci trend v návštevnosti sa odrazil aj na počte prenocovaní v regióne, ktorý sa zvýšil o takmer štvrtinu.
Na Liptove sa pripravujú na letnú sezónu

Liptáci veria, že tento trend by mohol pokračovať aj v letnej sezóne. Dovolenkárov by mali prilákať najmä novinky v akvaparkoch, nové cyklotrasy či Cyklo-aqua bus. Najväčším lákadlom má byť adrenalínová atrakcia - simulátor voľného pádu Superfly.

Vertikálny tunel, v ktorom bude prúdiť vzduch rýchlosťou 270 kilometrov za hodinu, postavili za päť miliónov eur v liptovskomikulášskom akvaparku Tatralandia. „Pre návštevníkov sme okrem toho pripravili zrekonštruovaný amfiteáter a novú atrakciu Gold Splash z bývalej banskej veže. Ide o bezplatnú zábavu, pri ktorej si záujemcovia zajazdia v tradičnom banskom vozíku, ktorý ich katapultuje priamo do jazierka,“ dodal manažér akvaparku Michal Beňo.

Kúpele Lúčky lákajú na vynovené izby a nové wellness centrum so saunami a jacuzzi so slanou vodou. „Ľudí s problémami s dýchacím ústrojenstvom určite poteší aj nová suchá a mokrá soľná jaskyňa,“ dodala ekonomická riaditeľka kúpeľov Slávka Medveďová.

V Gino Paradise Bešeňová sa dovolenkári môžu tešiť na morské vlny a 30 metrov vysokú toboganovú vežu s najrýchlejšími a najdlhšími toboganmi na Slovensku.
Turistov čaká veľa zaujímavých atrakcií a zážitkov

Cyklisti si budú môcť vyskúšať 562 kilometrov nových cyklotrás a po úspechu zimných Ski-aqua busov využiť aj novinku Cyklo-aqua bus.

Ten bude premávať na trase Podbanské - Vlkolínec a spojí všetky významné turistické centrá na Liptove. Pre adrenalínových cyklistov opäť otvoria aj Bike Parky v Jasnej a na Malinôm Brde.

Návštevníci Liptova sa môžu tešiť aj na pokračovanie minuloročnej Cesty za dobrodružstvom, ktorá dovolenkárom ponúkne 18 aktivít od Čutkovskej doliny až po Liptovský Ján.

„Patria k nim napríklad tvorivé dielne s možnosťou výroby vlastných suvenírov vo Vlkolínci, jazda na lanovkách, návšteva jaskýň a Medvedej štôlne, výlet na koči, člnkovanie a rafting na Váhu, minigolf, štvorkolky, lanové parky či bobová dráha,“ povedala projektová manažérka oblastnej organizácie cestovného ruchu Andrea Urbanová.

Cestu po Liptove uľahčí turistom mapa atrakcií voľne dostupná v infocentrách a viac ako 60 zliav ponúkne regionálna karta Liptov Region Card.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kaliňák v Budapešti upozornil na dôležitosť integrácie krajín západného Balkánu

Kaliňák v Budapešti upozornil na dôležitosť integrácie krajín západného Balkánu

VČERA - 22:00Domáce

Z geografického hľadiska nie je západný Balkán zadným dvorom Európskej únie, ale jej vnútorným dvorom.

SHMÚ: Tieto okresy zasiahne mráz

SHMÚ: Tieto okresy zasiahne mráz

VČERA - 18:59Domáce

SHMÚ upozorňuje na prízemné mrazy najmä na severe a východe Slovenska.

KDH chce odvolať Dolinkovú pre zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy

KDH chce odvolať Dolinkovú pre zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy

VČERA - 16:58Domáce

Nepokračovaním v projekte Rázsochy dôjde k škode v desiatkach miliónov eur, ktoré boli na túto nemocnicu doposiaľ vyčerpané, čo sú náklady na jednu okresnú nemocnicu.

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

VČERA - 16:11Domáce

Amnesty International vyzýva vládu, aby pri svojich rozhodnutiach dbala na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Progresívne Slovensko kritizuje, že návrh k HZS sa venuje len jednej téme

Progresívne Slovensko kritizuje, že návrh k HZS sa venuje len jednej téme

VČERA - 15:44Domáce

Adam Lučanský reagoval, že ide o prvú legislatívu, ktorú realizuje.