• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
15°Bratislava

#Sieť je pripravená rokovať so Smerom-SD

  • 17:09 13.03.2016
  • Bratislava
#Sieť je pripravená rokovať so Smerom-SD

Rokovať chcú o programových prioritách. Podľa Hrnčiara bolo uznesenie prijaté jednomyseľne. Na zasadnutí sa nezúčastnila Katarína Macháčková a Miroslav Beblavý, ktorý je na dovolenke. Ak strana #Sieť dostane pozvánku od Smeru-SD na povolebné rokovania, je pripravená ju prijať a zúčastniť sa na nich. Po dnešnom rokovaní Predsedníctva #Siete to uviedol podpredseda strany Andrej Hrnčiar. Rokovať chcú o programových prioritách.

Podľa #Siete je po sneme SNS zrejmé, že Slovensko má len dve možnosti, a to vládu opierajúcu sa o parlamentnú väčšinu alebo úradnícku vládu, ktorá krajinu povedie k predčasným voľbám. "Predsedníctvo #Siete konštatovalo, že pre posúdenie, ktorá z týchto možností je pre SR užitočnejšia, potrebuje vedenie strany oficiálne stretnutie s vedením Smeru-SD, SNS a Mosta-Híd," dodal dnes Hrnčiar.

Zároveň dalo predsedníctvo mandát predsedovi a podpredsedom strany na vedenie rokovaní o jej ôsmich prioritách doplnených o ďalšie dve požiadavky. A to účasť opozície na kontrole moci, najmä v zdravotníctve a doplnenie vyšetrovacieho tímu Gorila.

Podľa Hrnčiara bolo uznesenie prijaté jednomyseľne. Na zasadnutí sa nezúčastnila Katarína Macháčková a Miroslav Beblavý, ktorý je na dovolenke.

Už v sobotu (12. 3.) strana Most-Híd informovala tiež, že je ochotná rokovať so Smerom-SD. "Ak si Smer-SD myslí, že treba stabilnú vládu, predpokladáme, že osloví štandardné politické strany a keď nás pozve, tak sa zúčastníme," skonštatoval Bugár. Most-Híd však ešte tento týždeň rokovanie so Smerom-SD odmietol. Svoj názor zmenil po sobotňajšom Sneme Slovenskej národnej strany (SNS), keď podľa Bugára vysvitlo, že pravicová vláda na Slovensku nevznikne.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pravoslávni kresťania oslavujú najväčší sviatok, Paschu

Pravoslávni kresťania oslavujú najväčší sviatok, Paschu

DNES - 7:47Domáce

Pravoslávni kresťania na Slovensku i vo svete, ktorí sa riadia podľa juliánskeho kalendára, vstúpili v pondelok do Veľkého či Strastného týždňa, počas ktorého si pripomínajú utrpenie, smrť a pochovanie Ježiša Krista.

V Martine spadol vetroň

V Martine spadol vetroň

VČERA - 19:34Domáce

Na mieste zasahujú záchranné zložky.

V Partizánskom vyhlasujú mimoriadnu situáciu

V Partizánskom vyhlasujú mimoriadnu situáciu

VČERA - 19:22Domáce

V meste zasadá krízový štáb.

SHMÚ varuje: Tri okresy zasiahnu prudké lejaky s krúpami, hrozí aj povodeň

SHMÚ varuje: Tri okresy zasiahnu prudké lejaky s krúpami, hrozí aj povodeň

VČERA - 18:48Domáce

Meteorológovia vydali výstrahu pred búrkami s krúpami v troch okresoch.

Obec na juhu Slovenska varuje pred psovitou šelmou

Obec na juhu Slovenska varuje pred psovitou šelmou

VČERA - 18:21Domáce

Obyvatelia by mali byť obozretní.