• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
15°Bratislava

Vyšetrovateľ dostal od Matoviča už vyše 50 škatúľ dokladov

  • 16:08 15.02.2016
  • BOROVÁ
Vyšetrovateľ dostal od Matoviča už vyše 50 škatúľ dokladov

Igor Matovič odovzdal účtovníctvo svojej živnosti vyšetrovateľovi Národnej kriminálnej agentúry (NaKA). Proti postupu vyšetrovateľa namietal Matovičov právny zástupca Daniel Lipšic, podľa ktorého mali byť odovzdávané jednotlivé dokumenty a nie škatule.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Štefan Menčík už viac ako šesť hodín preberá účtovné doklady zo živnosti lídra OľaNO Igora Matoviča v obci Borová pri Trnave. Do pristavenej dodávky policajti naložili už viac ako päťdesiat škatúľ, ktoré balia do papiera a označujú nápisom Stopa a číslom.

Do domu napriek pozvaniu Matoviča odmietli vstúpiť s vysvetlením, že by na to potrebovali súhlas vlastníka nehnuteľnosti. Matovič im spolu s ďalšími pomocníkmi účtovníctvo z rokov 1997 – 2008 zniesol z povaly babkinho domu, policajtom ho pred bránu podáva Michal Šipoš, ktorý figuruje na kandidátke OĽaNO.

Proti postupu vyšetrovateľa namietal Matovičov právny zástupca Daniel Lipšic

Návrh Daniela Lipšica, ktorý je Matovičov právny zástupca, na preberanie jednotlivých dokladov, vyšetrovateľ odmietol. ,,Ja som tomu istému vyšetrovateľovi pred dvoma mesiacmi odovzdával kópie faktúr účtovníctva hnutia OľaNO. Každú jednu faktúru si zaevidoval. Dnes preberá celé škatule," komentoval postup Matovič.

Vyšetrovateľ Menčík si prišiel po účtovníctvo v sprievode ďalších policajtov dnes krátko po 9:00. Ide o účtovné doklady, ktoré mali podľa informácií predsedu vlády Roberta Fica po predaji podniku zo živnosti Mgr. Igor Matovič – regionPress skončiť v zbere. Matovič podotkol, že dobrovoľne odovzdáva aj tie doklady, ktoré už podľa platnej legislatívy mohli byť zlikvidované.

,,Robert Fico má evidentne strach, že dopadne aj so svojou bandou zlodejov tak, ako dopadli skorumpovaní politici v Rumunsku. A ja pevne verím, že 5. marca ľudia prídu voliť a Robert Fico aj s jeho bandou zlodejov tak dopadnú," povedal pri odovzdávaní dokumentov Igor Matovič. Policajti z Národnej kriminálnej agentúry podľa jeho vyjadrenia dom v Borovej monitorovali najmenej päť dní.

Matovič všetky obvinenia odmieta

Lipšic vyjadril obavy z manipulovania dôkazov, pretože vyšetrovateľ odmietol jeho návrh na odovzdávanie jednotlivých objednávok, faktúr a ďalších dokumentov. V celej záležitosti je podľa neho množstvo tendenčných procesných pochybení. Vyšetrovateľ odmietol Lipšicovi odpovedať na otázku, kto tento prípad dozoruje a či to nie je náhodou Úrad vlády SR.

Predseda vlády Robert Fico začiatkom februára informoval, že Matovič v roku 2008 fiktívne previedol svoj podnik Igor Matovič – regionPress na bieleho koňa, prepral 122 miliónov korún a zlikvidoval účtovníctvo podniku, aby sa vyhol daňovej kontrole.

Matovič všetky tieto informácie dôrazne odmietol, predaj podniku vysvetlil tým, že chcel umožniť vymáhanie starých pohľadávok svojmu vtedajšiemu zamestnancovi Pavlovi Vandákovi. Matovič trvá na tom, že dane riadne platil a svoj vlastný podnik netuneloval.

Zdroj: WebNoviny.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Glück, Migaľ, Plaváková a Čaučík sa nestotožňujú s Harabinom v súdnej rade

Glück, Migaľ, Plaváková a Čaučík sa nestotožňujú s Harabinom v súdnej rade

DNES - 13:12Domáce

Bývalý predseda Najvyššieho súdu SR a exminister spravodlivosti Štefan Harabin by sa nemal stať členom Súdnej rady SR.

Leteckú nehodu v Martine neprežil skúsený pilot

Leteckú nehodu v Martine neprežil skúsený pilot

DNES - 11:49Domáce

Polícia začala trestné stíhanie.

V bratislavskej zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

V bratislavskej zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

DNES - 11:11Domáce

V zoologickej záhrade v Bratislave sa ešte v apríli narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej.

V Partizánskom vytopilo viacero domov, na mieste zasahovali hasiči

V Partizánskom vytopilo viacero domov, na mieste zasahovali hasiči

DNES - 10:42Domáce

Časť Návojoviec vytopilo po 15-minútovej prietrži mračien.

ÚVZ: Správny postup pri umývaní rúk treba naučiť už malé deti

ÚVZ: Správny postup pri umývaní rúk treba naučiť už malé deti

DNES - 9:21Domáce

Správnou hygienou rúk možno obmedziť šírenie infekcií. Je vhodné ju naučiť už deti. Tie si hygienické návyky na celý život vytvárajú v predškolskom veku.