• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 15.1.2025Meniny má Dobroslav
Bratislava

Najzdravšie brokolicové smoothie, ktoré reguluje krvný tlak

  • 18:17 05.01.2016
  • Bratislava
Najzdravšie brokolicové smoothie, ktoré reguluje krvný tlak

Brokolica obsahuje množstvo esenciálnych minerálov a vitamínov a má obrovské prínosy pre zdravie. Má vysoký obsah železa, vápnika, bielkovín, vitamínu A a vitamínu C. Obsahuje tiež antioxidanty, ktoré bojujú proti mnohým infekciám a chorobám, vrátane rakoviny.

Pravidelná konzumácia brokolice môže znížiť riziko niektorých typov rakoviny, pretože obsahuje fytochemikálie, ktoré majú protirakovinové vlastnosti a pomáhajú telu zbaviť sa Helicobactera pylori, ktorý zvyšuje riziko rakoviny žalúdka.

Čítajte: Zákerný Helicobacter: Problémy s trávením a zapálené vyrážky sú len začiatok!

Brokolica tiež obsahuje indol-3-karbinol, anti-karcinogénnu látku, ktorá môže brániť rastu rakoviny prsníka a prostaty. Brokolica upravuje krvný tlak vďaka vysokému obsahu draslíka. Je tiež bohatá na vlákninu, ktorá pomáha znižovať cholesterol a vysoký krvný tlak.

Čítajte: Päť zelených potravín, ktoré zlepšujú metabolizmus

Ak chcete zachovať jej živiny, je lepšie ju jesť surovú. A vďaka tomuto receptu na smoothie zachutí celej rodine.

Ako pripraviť brokolicový koktail s jablkami, citrónom a medom

Zloženie:

  • 100 g čerstvej brokolice
  • 100 ml vody
  • 1 zelené jablko
  • 1 lyžica medu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup:

  • Umyte brokolicu a jablko a nakrájajte ich na malé kúsky.
  • Dajte všetky kúsky a citrónovú šťavu s vodou do mixéra.
  • Zmes dobre rozmixujte a nalejte do pohára. Pridajte med podľa chuti. Užite si váš kokteil.

Čítajte: Päť dôvodov, prečo jesť brokolicu

Brokolica je nutričný zázrak ​​a má mnoho ďalších zdravotných výhod:

1. Spomaľuje proces starnutia

Bolo zistené, že diindolylmetan (DIM), čo je zlúčenina nájdená v brokolici, spomaľuje proces starnutia a podporuje dlhovekosť.

2. Zabraňuje zápche

Brokolica je vynikajúcim zdrojom vlákniny, ktorá pomáha predchádzať zápche a tiež podporuje trávenie.

3. Odstraňuje toxíny z tela

Obsah glukozinolátov a sulforafanu v brokolici podporuje detoxikáciu tela. Prítomnosť vitamínu C, síry a aminokyselín tiež pomáha eliminovať voľné radikály a toxíny z tela.

4. Zlepšuje zrak

Beta-karotén v brokolici chráni oči pred makulárnou degeneráciou a pomáha udržiavať zdravý zrak.

5. Podporuje úbytok hmotnosti

Brokolica vám pomôže udržať si štíhly pás. 100g ​​varenej brokolice obsahuje len asi 40 kalórií.

6. Zabraňuje anémii v tehotenstve

Brokolica zabraňuje anémii vďaka svojmu vysokému obsahu železa (obsahuje 1,2 mg železa na 100 g) a vitamínu C, ktorý zvyšuje vstrebávanie železa.

Zdroj: info.sk, TM, bestherbalhealth.com, diindolylmethane-dim.com, Foto: pixabay.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Ako často chodíte „na malú“? Pri tomto čísle treba spozornieť!

Ako často chodíte „na malú“? Pri tomto čísle treba spozornieť!

DNES - 7:38Zdravie

Aká frekvencia močenia sa počas dňa ešte považuje za zdravú, a kedy už môže ísť o príznak ochorenia? Zdravotníci poznajú presné číslo.

Užívate tento liek proti bolesti? Môže ovplyvniť vaše správanie

Užívate tento liek proti bolesti? Môže ovplyvniť vaše správanie

21:08 12.01.2025Zdravie

Užívanie bežného lieku proti bolesti môže viesť k zmenám v emóciách, naznačuje výskum.

Otrava jedlom: Táto strava vás dokáže ochrániť pred nepríjemnými symptómami

Otrava jedlom: Táto strava vás dokáže ochrániť pred nepríjemnými symptómami

20:33 12.01.2025Zdravie

Lekári uviedli, aké potraviny by ste mali jesť, aby ste svoje črevá ochránili pred otravou z jedla.

Máte túto chybu krásy? Podľa doktorky budete vďaka tomu vyzerať mladšie

Máte túto chybu krásy? Podľa doktorky budete vďaka tomu vyzerať mladšie

19:58 12.01.2025Zdravie

Lekárka odhalila prekvapivú nedokonalosť, ktorá značí, že budete v staršom veku vyzerať mladšie ako vaši rovesníci.

Táto potravina je zodpovedná za rapídny nárast prípadov cukrovky

Táto potravina je zodpovedná za rapídny nárast prípadov cukrovky

21:30 11.01.2025Zdravie

Značné percento prípadov diabetu je spôsobené konzumáciou tejto potraviny.