• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 28.4.2024Meniny má Jarmila
13°Bratislava

Pátranie po teroristoch v Ženeve a okolí pokračuje

  • 21:06 10.12.2015
  • BRATISLAVA
Pátranie po teroristoch v Ženeve a okolí pokračuje

Nemenovaný príslušník stráže pri ženevskom sídle OSN pre Reuters povedal, že švajčiarske orgány pátrajú po štyroch mužoch, o ktorých predpokladajú, že sa zdržiavajú v oblasti Ženevy.

Švajčiarska polícia pátra v Ženeve a jej okolí možno až po šiestich podozrivých z terorizmu. Stupeň varovania pred teroristickými útokmi pre tento región sa zvýšil a mobilizovaní boli ďalší príslušníci bezpečnostných zložiek, ktorých nasadili na osobitne ohrozené miesta. Patria medzi ne sídlo Organizácie Spojených národov, synagógy, medzinárodné letisko, ako aj viaceré železničné stanice, informovala agentúra DPA.

Príslušné orgány zatiaľ oficiálne nepotvrdili mediálne správy o zadržaní jedného z podozrivých ani informácie o tom, že v hľadáčiku teroristov bolo na piatok naplánované medzinárodné prípravné rokovanie vysokopostavených diplomatov mocností o Sýrii, ktorého dejiskom už s určitosťou nebude spomínaný komplex OSN, ale prísne utajované miesto.

VIAC O TERORISTICKÝCH ÚTOKOCH V PARÍŽI

Informácie tajných služieb, ktoré varovali švajčiarsku stranu - podľa médií to mala byť americká Ústredná spravodajská služba (CIA), čiastočne súvisia s teroristickými útokmi z Paríža z 13. novembra, viac však o tejto súvislosti nie je známe.
Spolková prokuratúra v Berne už oficiálne potvrdila, že formálne začala trestné stíhanie neznámych osôb pre podozrenie z možného plánovania teroristickej akcie.

Kantón Ženeva sa napriek zvýšenému stupňu varovania nechystá zrušiť na nedeľu naplánovaný slávnostný tradičný pochod Escalade, ktorého asi 800 účastníkov môže rátať s bezpečnostnými opatreniami navyše. Podujatie už pravidelne láka tisícky divákov.
Zdroj: WebNoviny.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Hodinky pasažiera Titanicu sa vydražili za rekordnú sumu

Hodinky pasažiera Titanicu sa vydražili za rekordnú sumu

DNES - 6:07Zahraničné

Za 1,175 milióna libier (približne 1,4 milióna eur) vydražili v sobotu na aukcii vo Veľkej Británii zlaté vreckové hodinky.

Úrady vyzvali Lotyšov, aby pivnice prerobili na protiletecké kryty

Úrady vyzvali Lotyšov, aby pivnice prerobili na protiletecké kryty

VČERA - 23:05Zahraničné

Lotyšské úrady vyzvali obyvateľov, aby využili sobotňajší každoročný Deň veľkého upratovania na premenu pivníc na protiletecké úkryty.

Macron chce otvoriť diskusiu o európskej obrane vrátane jadrových zbraní

Macron chce otvoriť diskusiu o európskej obrane vrátane jadrových zbraní

VČERA - 21:07Zahraničné

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyhlásil, že je pripravený "otvoriť diskusiu" o úlohe jadrových zbraní v spoločnej európskej obrane.

Stredozápad USA postihlo ničivé tornádo, k obetiam na životoch nedošlo

Stredozápad USA postihlo ničivé tornádo, k obetiam na životoch nedošlo

VČERA - 20:00Zahraničné

Stredozápadom USA, najmä štátmi Nebraska a Iowa, sa v noci na sobotu prehnalo ničivé tornádo, ktoré sa podľa dostupných zaobišlo bez obetí na životoch, úrady však evidujú zranených.

Syrskyj: Situácia na fronte je zložitá a má

Syrskyj: Situácia na fronte je zložitá a má "tendenciu eskalovať"

VČERA - 17:54Zahraničné

Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Olexandr Syrskyj informoval západných partnerov o zložitej operačno-strategickej situácii na fronte, ktorá má tendenciu eskalovať.