• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
15°Bratislava

Foto: V majonéze sa nachádza mikrobiologické nebezpečenstvo

  • 14:00 07.12.2015
  • BRATISLAVA
Foto: V majonéze sa nachádza mikrobiologické nebezpečenstvo

Balenia majonézy pre veľkoodberateľov kúpilo na Slovensku 580 zákazníkov, prevažne ide o zariadenia spoločného stravovania, všetkých, čo si majonézu kúpili o jej nevyhovujúcom zložení informovali a majonézu stiahli z predaja.

Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje na zdravotne nevyhovujúci výrobok HS Majonéza. Ako agentúru SITA informoval hlavný hygienik Slovenskej republiky Ivan Rovný, Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR dostal 3. decembra cez Rýchly výstražný systém pre potraviny a krmivá (RASFF) informáciu z Českej republiky o nevyhovujúcom výrobku HS Majonéza.

"Výrobky boli distribuované z centrálneho skladu Makro Cash and Carry ČR s.r.o. (spoločný pre ČR a SR) na prevádzky Metro Cash and Carry SR s.r.o.," informuje ÚVZ SR. Majú dátum minimálnej trvanlivosti medzi 27/01/2016 a 19/2/2016 a na základe sťažnosti zákazníka v nich bolo "identifikované mikrobiologické nebezpečenstvo, nie je však spresnené, akého charakteru", píše ďalej v tlačovej správe úrad verejného zdravotníctva. Ide o tieto výrobky: HS Majonéza 70 % olej 5 kg - 498 ks, HS Majonéza 70 % olej 10 kg - 517 ks a HS Majonéza 70 % olej 1300 ml - 456 ks.

ÚVZ v tlačovej správe tiež informuje, že z oznámenia na internetových stránkach spoločnosti METRO "pri týchto výrobkoch došlo k chybe vo výrobe a majú nevyhovujúce organoleptické a mikrobiologické vlastnosti. Spoločnosť METRO už všetky výrobky stiahla z predaja. Daný výrobok je potrebné zlikvidovať alebo vrátiť späť do akéhokoľvek veľkoobchodného strediska METRO do 31.12.2015".

Z informácií, ktoré má ÚVZ SR k dispozícii vyplýva, že si nevyhovujúce výrobky na Slovensku kúpilo viac ako 580 zákazníkov, prevažne zariadenia spoločného stravovania. "Podľa informácií z Českej republiky všetci zákazníci, ktorí si zakúpili aspoň jedno balenie výrobku 'HS Majonéza 70 % oleja', boli o situácii informovaní SMS, e-mailom alebo písomne. Oznámenie bolo tiež vyvesené na internetových stránkach spoločnosti (http://www.metro.sk/vyzva) a na reklamačnej recepcii vo všetkých veľkoobchodných strediskách. Zákazníci boli vyzvaní, aby okrem vrátenia výrobku zlikvidovali i produkty vyrobené z daných šarží majonéz," dodáva Úrad verejného zdravotníctva SR.
Zdroj: WebNoviny.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Leteckú nehodu v Martine neprežil skúsený pilot

Leteckú nehodu v Martine neprežil skúsený pilot

DNES - 11:49Domáce

Polícia začala trestné stíhanie.

V bratislavskej zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

V bratislavskej zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

DNES - 11:11Domáce

V zoologickej záhrade v Bratislave sa ešte v apríli narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej.

V Partizánskom vytopilo viacero domov, na mieste zasahovali hasiči

V Partizánskom vytopilo viacero domov, na mieste zasahovali hasiči

DNES - 10:42Domáce

Časť Návojoviec vytopilo po 15-minútovej prietrži mračien.

ÚVZ: Správny postup pri umývaní rúk treba naučiť už malé deti

ÚVZ: Správny postup pri umývaní rúk treba naučiť už malé deti

DNES - 9:21Domáce

Správnou hygienou rúk možno obmedziť šírenie infekcií. Je vhodné ju naučiť už deti. Tie si hygienické návyky na celý život vytvárajú v predškolskom veku.

Na Kežmarskom hrade slávnostne otvárajú letnú turistickú sezónu

Na Kežmarskom hrade slávnostne otvárajú letnú turistickú sezónu

DNES - 8:39Domáce

Letnú turistickú sezónu v nedeľu slávnostne otvárajú na nádvorí Kežmarského hradu.