• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
15°Bratislava

Na východe sa zrazil rýchlik s kamiónom, rušňovodič zahynul

  • 16:49 04.11.2015
  • BRATISLAVA/MICHALOVCE
Na východe sa zrazil rýchlik s kamiónom, rušňovodič zahynul

Vlak smerujúci z Humenného do Prahy sa pri Michalovciach zrazil s poľským kamiónom, ktorý prevážal kombajn.

Neďaleko Michaloviec sa v utorok večer zrazil rýchlik s poľským kamiónom, ktorý prevážal kombajn, rušňovodič neprežil. Vlak smeroval z Humenného do Prahy, nehoda sa stala v úseku trate Petrovce nad Laborcom - Michalovce na priecestí zabezpečenom výstražnou zvukovou a svetelnou signalizáciou so závorami.

Tragickú zrážku vyšetruje polícia pre všeobecné ohrozenie. Presné okolnosti nehody a mieru zavinenia polícia vyšetruje, informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Podľa doterajších informácií 52-ročný vodič nákladného auta vošiel na priecestie, keď bol prejazd povolený, svietilo biele svetlo a závory boli zdvihnuté. Na vyvýšenom mieste sa mu však zasekol náves s kombajnom a nemohol sa ďalej pohnúť.

Do návesu následne narazil prichádzajúci rýchlik, ktorý smeroval z Humenného do Prahy. Päťdesiatjedenročný rušňovodič ostal zakliesnený v kabíne, vyslobodiť ho museli hasiči, zomrel po prevoze do nemocnice. Vlak sa po náraze vykoľajil a na miesto musel prísť špeciálny koľajový žeriav. Cestujúci vo vlaku sa nezranili. Škody po nehode odhadli na približne 65-tisíc eur.

Podľa stanoviska riaditeľky Odboru komunikácie Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Jany Morháčovej nebol vinníkom nehody rušňovodič ani personál ZSSK. K tragickým následkom prispela veľmi nízka viditeľnosť - hmla a tma. Rušňovodič v danej situácii zachoval duchaprítomnosť, aby zabrzdil súpravu, v ktorej sa nachádzalo približne 50 cestujúcich. Vzdialenosť od prekážky na priecestí však bola kriticky malá. Ako uviedla, rušňovodič patril k špičkovým zamestnancom, na železnici pracoval 32 rokov, z toho 28 rokov ako rušňovodič.

Službu, v rámci ktorej mal odviezť rýchlik Bohemia na úseku od Humenného do Košíc, dostal ako doplnkovú. Vystriedal kolegu, ktorý nastúpil na dovolenku. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vyjadruje úprimnú ľútosť a sústrasť manželke a dvom synom. Od vzniku samostatnej ZSSK v roku 2005 je to druhá nehoda, pri ktorej prišiel o život rušňovodič. Obe sa stali na železničnom priecestí.
Zdroj: WebNoviny.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
V bratislavskej zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

V bratislavskej zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

DNES - 11:11Domáce

V zoologickej záhrade v Bratislave sa ešte v apríli narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej.

V Partizánskom vytopilo viacero domov, na mieste zasahovali hasiči

V Partizánskom vytopilo viacero domov, na mieste zasahovali hasiči

DNES - 10:42Domáce

Časť Návojoviec vytopilo po 15-minútovej prietrži mračien.

ÚVZ: Správny postup pri umývaní rúk treba naučiť už malé deti

ÚVZ: Správny postup pri umývaní rúk treba naučiť už malé deti

DNES - 9:21Domáce

Správnou hygienou rúk možno obmedziť šírenie infekcií. Je vhodné ju naučiť už deti. Tie si hygienické návyky na celý život vytvárajú v predškolskom veku.

Na Kežmarskom hrade slávnostne otvárajú letnú turistickú sezónu

Na Kežmarskom hrade slávnostne otvárajú letnú turistickú sezónu

DNES - 8:39Domáce

Letnú turistickú sezónu v nedeľu slávnostne otvárajú na nádvorí Kežmarského hradu.

Pravoslávni kresťania oslavujú najväčší sviatok, Paschu

Pravoslávni kresťania oslavujú najväčší sviatok, Paschu

DNES - 7:47Domáce

Pravoslávni kresťania na Slovensku i vo svete, ktorí sa riadia podľa juliánskeho kalendára, vstúpili v pondelok do Veľkého či Strastného týždňa, počas ktorého si pripomínajú utrpenie, smrť a pochovanie Ježiša Krista.