Zázvorovo-kurkumový elixír na chrípku a prechladnutie

S chladnejšími mesiacmi prichádza zvýšený výskyt chrípky a prechladnutia. Zdravá strava v kombinácii s dostatkom spánku je najlepší spôsob, ako udržať váš imunitný systém silný, aby chránil vaše telo pred ochoreniami.
V okamihu, keď už cítite, že ste chorí, vyskúšajte tento magický nápoj a budete znovu rýchlo na nohách.
Poďme sa pozrieť na prísady a ich výhody:
Zázvor má antiseptické a protizápalové vlastnosti. Zlepšuje trávenie a prirodzene znižuje bolesť, opuchy a horúčku. Upokojuje bolesť v krku a pomáha vyčistiť nosové dutiny.
Kurkuma má tiež protizápalový a antioxidačný účinok a pracuje ako antiseptikum. Posilňuje imunitný systém, lieči infekcie dýchacích ciest a uľahčuje vykašliavanie.
Med má antibakteriálne a antivírusové vlastnosti a posilňuje imunitný systém.
Čierne (alebo kajenské) korenie sa pridáva hlavne k zlepšeniu liečivej sily kurkumy, no je známe, že upokojuje podráždenie, lieči bolesti hlavy, znižuje horúčku a odstraňuje hlien.
Zloženie (na 1 šálku):
- 1 lyžička čerstvého strúhaného koreňa kurkumy (alebo ¼ lyžičky kurkumového prášku)
- 1 lyžička čerstvého strúhaného koreňa zázvoru (alebo ¼ lyžičky zázvorového prášku)
- ½ až 1 lyžica medu (alebo podľa chuti)
- ¼ až ½ lyžičky čierneho korenia
Poznámka: ak vám v nápoji nechutí čierne korenie, použite namiesto neho 1 lyžičku panenského kokosového oleja, aby ste zvýšili biologickú dostupnosť kurkumy.
Príprava:
Priveďte vodu do mierneho varu. Pridajte kurkumu a zázvor. Znížte teplotu a varte 10 minút. Ak používate kurkumový a zázvorový prášok, mierne povarte po dobu 5 minút. Sceďte a pridajte med a čierne korenie (alebo kokosový olej). Pridajte citrón, ak chcete, alebo vymeňte vodu za mandľové mlieko pre zlepšenie chuti. Použitie podľa potreby, maximálne 3 krát denne.
Upozornenie: Neužívajte tento nápoj počas tehotenstva a dojčenia, alebo ak užívate lieky na riedenie krvi, máte žlčové kamene, alebo dysfunkciu žlčových ciest.

Lekári varujú: Toto je často prehliadaná príčina rakoviny hrubého čreva u ľudí do 50 rokov
Onkológovia varujú pred potravinou, ktorá môže za nárast počtu prípadov rakoviny hrubého čreva u mladých ľudí.

Lekári upozorňujú na málo známy vitamín. Jeho nedostatok sa vám vypomstí
Lekári radia, ktoré potraviny by ste mali jesť, aby ste si doplnili tento dôležitý vitamín.

Lekár upozorňuje: Neignorujte dlhodobé nadúvanie, v tomto prípade to môže byť znak rakoviny
Všeobecný lekár varuje verejnosť, aby neignorovala pretrvávajúce nadúvanie, ktoré môže byť znakom smrteľnej rakoviny.

Selénium: Čo sa deje, keď ho máme v tele priveľa?
Minerál je známy vďaka podpore trávenia a antioxidačným účinkom. Ako to vyzerá, keď ho máme v tele priveľa?

Vírus covidu sa v tele drží dlhšie ako sme si mysleli, varujú vedci
Našli sme odpoveď na dlhý covid? Vedci v štúdii hovoria o zotrvačnosti vírusu v tele.