• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 28.4.2024Meniny má Jarmila
13°Bratislava

Z auta pri Parndorfe vyniesli 71 tiel, zahynuli aj deti

  • 12:12 28.08.2015
  • VIEDEŇ
Z auta pri Parndorfe vyniesli 71 tiel, zahynuli aj deti

Utečenecká tragédia na rakúskej diaľnici z Maďarska do Viedne si vyžiadala podstatne viac obetí, ako sa doteraz predpokladalo. Z chladiarenského auta, ktoré našli vo štvrtok odstavené pri obci Parndorf, počas noci na piatok vyniesli vyše 71 tiel.


Podľa aktuálnych údajov, ktoré odzneli na tlačovej konferencii za účasti rakúskej ministerky vnútra Johanny Miklovej-Leitnerovej, obete tvorí 59 mužov a osem žien, ako aj štyri deti. Vyšetrovatelia predpokladajú, že mŕtvi utečenci by mohli pochádzať so Sýrie, keďže sa medzi nimi našiel sýrsky cestovný doklad, uviedla stanica ORF.

Rozsiahle pátranie po prevádzačoch viedlo k zadržaniu osôb na území Maďarska.

Rakúska polícia pôvodne hovorila o 20 až 50 mŕtvych, pravdepodobne utečencov, ktorí sa zrejme v uzavretom nákladnom priestore zadusili. Vyšetrovatelia počet obetí spočiatku len odhadovali podľa veľkosti vozidla, keďže s vyslobodzovaním tiel začali až po jeho odtiahnutí do Nickelsdorfu pri hranici s Maďarskom.

Rakúska stanica ORF uvádza, že 7,5-tonové auto so slovenskými nápismi vyrazilo na cestu v stredu ráno z Budapešti a na rakúske územie sa dostalo v noci na štvrtok. Riaditeľ polície v spolkovej krajine Burgenland, na ktorej území ho našli odstavené, vyjadril presvedčenie, že utečenci boli mŕtvi už počas prechodu hranice. ORF taktiež poukazuje na možné stopy po márnom pokuse pasažierov z vozidla uniknúť.

Podľa správy APA vyšetrovatelia zatiaľ odmietli potvrdiť, že medzi mŕtvymi sú aj deti. Nové informácie z vyšetrovania by mali zverejniť na tlačovej konferencii naplánovanej na 11.00 h. Telá obetí by mali medzitým dopraviť do ústavu súdneho lekárstva vo Viedni.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Úrady vyzvali Lotyšov, aby pivnice prerobili na protiletecké kryty

Úrady vyzvali Lotyšov, aby pivnice prerobili na protiletecké kryty

VČERA - 23:05Zahraničné

Lotyšské úrady vyzvali obyvateľov, aby využili sobotňajší každoročný Deň veľkého upratovania na premenu pivníc na protiletecké úkryty.

Macron chce otvoriť diskusiu o európskej obrane vrátane jadrových zbraní

Macron chce otvoriť diskusiu o európskej obrane vrátane jadrových zbraní

VČERA - 21:07Zahraničné

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyhlásil, že je pripravený "otvoriť diskusiu" o úlohe jadrových zbraní v spoločnej európskej obrane.

Stredozápad USA postihlo ničivé tornádo, k obetiam na životoch nedošlo

Stredozápad USA postihlo ničivé tornádo, k obetiam na životoch nedošlo

VČERA - 20:00Zahraničné

Stredozápadom USA, najmä štátmi Nebraska a Iowa, sa v noci na sobotu prehnalo ničivé tornádo, ktoré sa podľa dostupných zaobišlo bez obetí na životoch, úrady však evidujú zranených.

Syrskyj: Situácia na fronte je zložitá a má

Syrskyj: Situácia na fronte je zložitá a má "tendenciu eskalovať"

VČERA - 17:54Zahraničné

Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Olexandr Syrskyj informoval západných partnerov o zložitej operačno-strategickej situácii na fronte, ktorá má tendenciu eskalovať.

Súd v Moskve vzal do väzby ďalšieho podozrivého v kauze útoku na Crocus City

Súd v Moskve vzal do väzby ďalšieho podozrivého v kauze útoku na Crocus City

VČERA - 16:15Zahraničné

Súd v Moskve v sobotu vzal do väzby ďalšiu osobu podozrivú v kauze teroristického útoku v koncertnej sále Crocus City Hall neďaleko Moskvy.