• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
13°Bratislava

Renováciu električkovej trate v Košiciach čoskoro ukončia

  • 20:55 23.07.2015
  • KOŠICE
Renováciu električkovej trate v Košiciach čoskoro ukončia

Práce na projekte Integrovanej koľajovej dopravy (IKD) – rekonštrukcii električkovej trate v Košiciach, sa blížia do finálnej fázy. Na tlačovej besede o tom vo štvrtok informoval Miroslav Remeta, majiteľ spoločnosti Dúha, ktorá je zhotoviteľom stavby.

"V súčasnosti sa pracuje na križovatkách, ktoré boli pre dopravnú situáciu uzatvárané dodatočne z dôvodu zachovania priechodnosti dopravy. Tieto uzly budú hotové do celkového ukončenia rekonštrukcie električkovej trate, a to podľa platného harmonogramu 28. septembra," povedal vo štvrtok Remeta. Pôvodne primátor Košíc Richard Raši hovoril, že termín ukončenia prác je 31. júl, ministerstvo však súhlasilo s predĺžením do septembra.

Spoločnosť postupuje v súlade s projektom stavby

Ako vo štvrtok uviedol Remeta, v rámci rekonštrukcie je väčšia časť stavby, okolo 70 percent, v štádiu ukončovacích prác. Na ulici Štúrova, Kuzmányho a Hviezdoslavova už robia dokončovacie práce. Spoločnosť Dúha vybuduje aj novú cestu na Hviezdoslavovej ulici. Uviedol, že na stavbe v súčasnosti pracuje približne 300 ľudí, ktorí majú pracovný režim prispôsobený súčasným horúčavám.

"Spoločnosť Dúha, a.s. pri všetkých prácach postupuje v súlade s projektom stavby, ktorý zabezpečil investor," povedal Miroslav Remeta. Podľa Františka Mravu, predsedu predstavenstva spoločnosti Dúha, počas júla boli obojsmerne sprejazdnené Štúrova a Kuzmányho ulica. Skutočnosť, že existujú určité obmedzenia na týchto sprejazdnených častiach, je záležitosťou organizácie dopravy, ktorú schvaľuje košický dopravný inšpektorát.

V súčasnosti dokončujú práce na križovatke Poštová – Kuzmányho, ktorá bude po odsúhlasení Krajským dopravným inšpektorátom KR PZ Košice plne prejazdná od 26. júla a na križovatke Štúrova – Kuzmányho, ktoré bude po odsúhlasení dopravným inšpektorátom plne prejazdná od 9. augusta.

Tlačová beseda výlučne pre novinárov

"V sprejazdnených úsekoch križovatiek naďalej prebieha výstavba električkovej trate v centre mesta. Úprava chodníkov, koľajníc, zatrávnenie tratí a celkové ukončovacie práce na stavbe električkovej trate budú prebiehať kontinuálne do 28. septembra, kedy bude stavba ukončená a odovzdaná investorovi," povedal Miroslav Remeta. Doložil že "dovtedy je celý úsek električkovej trate v centre mesta Košice považovaný stále za neukončenú stavbu v realizácii". Pre celú stavbu tak stále platia bezpečnostné pravidlá.

Na Remetu a jeho kolegov vo štvrtok čakala skupina občanov na čele s mestským poslancom Miroslavom Špakom (SIEŤ) a aktivistom Karolom Labašom, no na tlačovú besedu ich nepustili s tým, že je určená pre novinárov. Ako uviedol Miroslav Špak, na neformálnom stretnutí poslancov s Remetom sa nezúčastní. "Stále nám nebolo vysvetlené, prečo je potrebné oddeľovať obyvateľov, novinárov a poslancov mesta od dialógu o verejných investíciách mesta Košice, ktoré sú platené aj z peňazí nás obyvateľov. Konanie primátora mesta považujeme za účelové s cieľom zahmlievať skutočný stav investícií v Košiciach," povedal Špak.

Na stretnutí poslancov s Remetom sa nezúčastní ani primátor Raši, ako uviedol, má všetky potrebné a relevantné informácie.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Koalícia bude o kandidátoch na členov Súdnej rady SR ešte rokovať

Koalícia bude o kandidátoch na členov Súdnej rady SR ešte rokovať

VČERA - 18:27Domáce

SNS za nomináciou Štefana Harabina stojí. Vyplýva to z vyjadrení koaličných poslancov Národnej rady SR na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Ďalšia obec upozorňuje na výskyt medveďa, opakovane sa objavuje v zastavanom území

Ďalšia obec upozorňuje na výskyt medveďa, opakovane sa objavuje v zastavanom území

VČERA - 17:35Domáce

Obec žiada obyvateľov o poskytnutie videonahrávok na presnú identifikáciu pohybu, lokality a teritória pohybu medveďov.

Koalícia chce odvolať Kolíkovú z postu predsedníčky výboru na kontrolu SIS

Koalícia chce odvolať Kolíkovú z postu predsedníčky výboru na kontrolu SIS

VČERA - 17:28Domáce

Koaliční poslanci chcú odvolávať Máriu Kolíkovú z postu predsedníčky výboru na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby.

Súd odročil verejné zasadnutie o prepustení Mikuláša Černáka na neurčito

Súd odročil verejné zasadnutie o prepustení Mikuláša Černáka na neurčito

VČERA - 17:24Domáce

Mikuláš Černák zatiaľ zostáva vo väzení.

Hubára, na ktorého zaútočila medvedica, prepustili do domácej liečby

Hubára, na ktorého zaútočila medvedica, prepustili do domácej liečby

VČERA - 17:04Domáce

Muža, na ktorého zaútočil medvedica v katastri obce Selce v okrese Banská Bystrica, po vyšetrení v nemocnici prepustili do domácej liečby.