• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
15°Bratislava

OĽaNO hospodári šetrne, najzadlženejšou stranou je SDKÚ

  • 11:22 11.07.2015
  • BRATISLAVA
OĽaNO hospodári šetrne, najzadlženejšou stranou je SDKÚ

Opozičné OĽaNO hospodárilo v roku 2014 s príjmami 898-tisíc eur, výdavky dosiahli 571-tisíc eur. Obyčajní ľudia tak v minulom roku ušetrili najviac zo všetkých politických strán, ktoré dostávajú od štátu finančný príspevok, a to 327-tisíc eur. Vyplýva to z výročnej finančnej správy strany za rok 2014, ktorú strana predložila parlamentu.

Najviac dalo OĽaNO na vzdelávanie a politickú prácu – 388-tisíc eur, iné výdavky dosiahli 181-tisíc eur a osobné výdavky predstavovali 2 040 eur. Do volebných kampaní OĽaNO v roku 2014 nedalo ani euro, hoci sa minulý rok konalo trojo volieb – prezidentské, eurovoľby a voľby primátorov a starostov. Obyčajní v uplynulom roku nedostali žiadny dar, nulu vybrali aj na členských príspevkoch.

Z výnosov verejne obchodovateľných cenných papierov zarobilo OĽaNO 92-tisíc eur. Zo štátneho rozpočtu dostali vlani obyčajní ľudia 806-tisíc eur, z toho 429-tisíc eur predstavoval príspevok na činnosť a 377-tisíc eur príspevok za poslanecké mandáty.

Celková hodnota majetku OĽaNO k 31. decembru 2014 dosahovala 2,63 milióna eur, záväzky predstavovali 79-tisíc eur.

Odporúčame:

Figeľovo KDH nedalo do volebných kampaní ani jedno euro

Smer minul dva a polkrát viac ako všetky parlamentné strany


SDKÚ dala najviac na osobné výdavky

Najzadlženejšou stranou z politických subjektov, ktoré dostávajú príspevok od štátu, je SDKÚ-DS. Zatiaľ čo majetok strany dosahuje 81-tisíc eur, záväzky tvoria 1,5 milióna eur. Vyššie záväzky ako majetok má zo všetkých ďalších strán už iba neparlamentná SNS, ktorej záväzky predstavujú 496-tisíc a majetok 16-tisíc eur. Vyplýva to z výročných finančných správ politických strán za rok 2014, ktoré predložili parlamentu.

Opozičná SDKÚ-DS hospodárila v roku 2014 s príjmami 913-tisíc eur, výdavky dosiahli 759-tisíc eur. Najviac dala strana Pavla Freša na osobné výdavky - 309-tisíc eur a na správne výdavky - 234-tisíc eur. Na vzdelávanie a politickú prácu išlo 118-tisíc eur, iné výdavky dosiahli 97-tisíc eur. Do volebných kampaní SDKÚ-DS v roku 2014 nedala ani euro, hoci sa minulý rok konalo trojo volieb – prezidentské, eurovoľby a voľby primátorov a starostov.

Na daroch vyzbierali desaťtisíce eur

SDKÚ-DS v uplynulom roku na daroch vyzbierala 243-tisíc eur. Niekdajšiemu lídrovi pravice prispela najvyššou sumou spoločnosť EPLFINANCE z Prešova, a to vo výške stotisíc eur.

Napríklad Eva Oravcová z Bratislavy darovala SDKÚ-DS vlani 30-tisíc eur, Martin Izák z Bratislavy 27 500 eur, Milan Trstenský z Bratislavy 20-tisíc eur, Valerián Potičný a Martin Káčer (obaja z Bratislavy) po 15-tisíc eur, Július Piliar z Hája dal šesťtisíc eur, firma RH GATA, s.r.o. z Holíča, Jaroslav Ježek z Bratislavy, Ľudovít Kaník z Banskej Štiavnice a Ján Odzgan z Bratislavy po päťtisíc eur, Michal Jánošík z Holíča prispel 3300 eurami. Na členských príspevkoch SDKÚ-DS vyzbierala 103-tisíc eur.

Zo štátneho rozpočtu dostala vlani SDKÚ-DS 565-tisíc eur, z toho 306-tisíc eur predstavoval príspevok na činnosť a 259-tisíc eur príspevok za poslanecké mandáty.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Koalícia bude o kandidátoch na členov Súdnej rady SR ešte rokovať

Koalícia bude o kandidátoch na členov Súdnej rady SR ešte rokovať

DNES - 18:27Domáce

SNS za nomináciou Štefana Harabina stojí. Vyplýva to z vyjadrení koaličných poslancov Národnej rady SR na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Ďalšia obec upozorňuje na výskyt medveďa, opakovane sa objavuje v zastavanom území

Ďalšia obec upozorňuje na výskyt medveďa, opakovane sa objavuje v zastavanom území

DNES - 17:35Domáce

Obec žiada obyvateľov o poskytnutie videonahrávok na presnú identifikáciu pohybu, lokality a teritória pohybu medveďov.

Koalícia chce odvolať Kolíkovú z postu predsedníčky výboru na kontrolu SIS

Koalícia chce odvolať Kolíkovú z postu predsedníčky výboru na kontrolu SIS

DNES - 17:28Domáce

Koaliční poslanci chcú odvolávať Máriu Kolíkovú z postu predsedníčky výboru na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby.

Súd odročil verejné zasadnutie o prepustení Mikuláša Černáka na neurčito

Súd odročil verejné zasadnutie o prepustení Mikuláša Černáka na neurčito

DNES - 17:24Domáce

Mikuláš Černák zatiaľ zostáva vo väzení.

Hubára, na ktorého zaútočila medvedica, prepustili do domácej liečby

Hubára, na ktorého zaútočila medvedica, prepustili do domácej liečby

DNES - 17:04Domáce

Muža, na ktorého zaútočil medvedica v katastri obce Selce v okrese Banská Bystrica, po vyšetrení v nemocnici prepustili do domácej liečby.