• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
13°Bratislava

NDS vyhlásila súťaž na dozor pre päť diaľničných úsekov

  • 14:55 09.07.2015
  • BRATISLAVA
NDS vyhlásila súťaž na dozor pre päť diaľničných úsekov

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) vyhlásila užšie súťaže na činnosť stavebnotechnického dozoru pre päť diaľničných úsekov.

Celkové odhadované náklady na poskytovanie týchto služieb sú 38,3 miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. takmer 46 miliónov eur vrátane dane. V prípade dvoch už rozostavaných úsekov D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka a Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala ide o nové tendre. Ďalšie tri súťaže na stavebnotechnický dozor sa týkajú pripravovaných stavieb úsekov D1 Prešov, západ - juh, D1 Budimír - Bidovce a D3 Čadca, Bukov - Svrčinovec.

Záujemcovia môžu požiadať o účasť v súťažiach do 12. augusta

Diaľničiari budú tieto projekty financovať s využitím peňazí Európskej únie z Operačného programu Doprava 2007 - 2013 a Operačného programu Integrovaná infraštruktúra 2014 - 2020. Záujemcovia môžu požiadať o účasť v súťažiach na stavebnotechnický dozor na úsekoch D1 a D3 do 12. augusta. Rozhodovať bude ekonomicky najvýhodnejšia ponuka na základe troch kritérií, keď navrhnutá zmluvná cena má relatívnu váhu 80 bodov. Denná sadzba na kľúčového odborníka a nekľúčového odborníka majú váhu po desať bodov.

Stavebnotechnický dozor pre stavbu D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka (11,3 kilometra) má predpokladanú cenu 5,85 mil. eur (vyše 7 mil. eur s daňou). Táto činnosť je plánovaná na 1 405 dní, teda takmer štyri roky. Úsek s tunelmi Ovčiarsko a Žilina stavia združenie firiem Doprastav, a.s. (vedúci člen), Váhostav - SK, a.s., Strabag, s. r. o. a Metrostav, a.s. Praha za zmluvnú cenu 427,2 mil. eur bez dane (512,64 mil. eur s daňou). Zmluvný termín ukončenia výstavby je začiatkom roku 2018.

Predpokladaná cena stavebnotechnického dozoru na D1 Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala (13,5 km) dosahuje takmer 13 mil. eur bez dane (15,6 mil. eur s daňou). Poskytovanie služieb má trvať 2 111 dní, čiže skoro šesť rokov. Diaľnicu s tunelom Višňové, ktorý bude dlhý 7,5 km, stavia taliansko-slovenská skupina firiem Salini Impregilo, S.p.A. Miláno a Dúha, a.s. Zaviazali sa ju vybudovať za 409,8 mil. eur bez dane (491,76 mil. eur s daňou) do konca roku 2019.

Predošlé súťaže NDS zrušila z dôvodu zmien podmienok verejného obstarávania

NDS zrušila predošlé súťaže na stavebný dozor na úsekoch D1 pri Žiline začiatkom tohto roku. Zdôvodnila to zmenou podmienok verejného obstarávania. V prípade D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka bolo napríklad potrebné prepracovať súťažné podklady o zmenu povinností stavebného dozoru, keďže tie majú vplyv na rozsah zákazky. V súťaži na stavebný dozor pre D1 Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala chýbala v súťažných podkladoch požiadavka na kľúčového odborníka na koordináciu projektových, stavebných a technologických prác operátorského strediska.

Stavebnotechnický dozor na D1 Prešov, západ - juh (7,9 km) by mal podľa predpokladov stáť maximálne 9,24 mil. eur bez dane (11,09 mil. eur s daňou). Táto zákazka by mala trvať 2 075 dní, alebo necelých šesť rokov. Odhadované náklady na tú istú činnosť na D1 Budimír - Bidovce (14,4 km) sú 5,23 mil. eur bez dane (6,28 mil. eur s daňou), služby sú plánované na 1 685 dní, resp. vyše štyri a pol roka. V prípade D3 Čadca, Bukov - Svrčinovec (5,7 km) predstavuje predpokladaná cena stavebnotechnického dozoru 4,98 mil. eur bez dane (s daňou 5,97mil. eur). Táto činnosť má trvať 2 020 dní, teda päť a pol roka.

V súčasnosti bežia užšie súťaže na výstavbu týchto troch úsekov. Predpokladaná cena za výstavbu D1 Prešov, západ - juh je 369,51 miliónov eur bez dane (443,41 miliónov eur s daňou), D1 Budimír - Bidovce 209,4 miliónov eur bez dane (251,28 miliónov eur s daňou) a D3 Čadca, Bukov - Svrčinovec 199,12 miliónov eur bez dane (238,94 miliónov eur s daňou). Výstavba úsekov by mala trvať tri až štyri roky.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Z trhu sťahujú ryžu, zákazníci ju nesmú konzumovať

Z trhu sťahujú ryžu, zákazníci ju nesmú konzumovať

DNES - 20:36Ekonomické

Zákazníci by si mali skontrolovať, či tento druh ryže nemajú doma.

ZSSK spustila sezónnu linku z Bratislavy do chorvátskeho Splitu, došlo však k zmene prepravy áut

ZSSK spustila sezónnu linku z Bratislavy do chorvátskeho Splitu, došlo však k zmene prepravy áut

DNES - 16:34Ekonomické

Prvý vlak v tohtoročnej sezóne odišiel z Bratislavy do Splitu v piatok popoludní.

Pozor na podvodné správy o preplatkoch, takto vás môžu obrať o peniaze na bankovom účte

Pozor na podvodné správy o preplatkoch, takto vás môžu obrať o peniaze na bankovom účte

DNES - 15:36Ekonomické

Banka upozorňuje na falošné SMS správy, ktoré chcú od ľudí získať platobné údaje.

Do dvoch rokov sa má pripraviť rámec pre zavedenie digitálneho eura

Do dvoch rokov sa má pripraviť rámec pre zavedenie digitálneho eura

DNES - 14:07Ekonomické

Po dvoch rokoch skúmania odštartovala koncom minulého roka Európska centrálna banka, spoločne s centrálnymi bankami členských krajín Eurosystému, prípravnú etapu zavedenia digitálneho eura.

26 čerpacích staníc Benzinol prejde pod spoločnosť OMV Slovensko

26 čerpacích staníc Benzinol prejde pod spoločnosť OMV Slovensko

DNES - 13:48Ekonomické

Počet čerpacích staníc petrochemickej firmy OMV na Slovensku sa rozšíri.