• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
12°Bratislava

Najlepšie jedlá a rady pre zdravé vlasy

  • 12:48 29.06.2015
  • Bratislava
Najlepšie jedlá a rady pre zdravé vlasy

To, čo denne konzumujete, môže zlepšiť, alebo aj dokonca aj zhoršiť stav vašich vlasov. Chcete vedieť, čo by ste mali jesť pre dlhé, zdravé a krásne vlasy? Tu je niekoľko potravín a vitamínov, ktoré vám nesmú chýbať.

Losos

Ryby sú skvelé vo všetkých ohľadoch a losos je ryba, ktorá prospieva vašim vlasom najviac. Losos je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, vitamín B12 a železo. Tieto zložky môžu obnoviť lesk vo vašich vlasoch. Omega-3 mastné kyseliny sú nevyhnutné pre udržanie zdravej pokožky hlavy. Ich nedostatok môže spôsobiť suchú pokožku hlavy a matné vlasy.

Kuracie mäso a vajcia

S vajcami a kuracím mäsom si môžete zvýšiť príjem bielkovín. Vlasy a nechty sú zložené z bielkovín, takže konzumovanie kuracieho mäsa a vajec podporuje rast vlasov, predchádza vypadávaniu vlasov a ich poškodeniu. Vajcia sú plné vitamínov zo skupiny B, predovšetkým B12 a B7 (biotín). Kuracina pomáha posilňovať krehké vlasy.

Orechy

Orechy, ako sú mandle a vlašské orechy, sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny a zinok. Zinok je jedným z najdôležitejších vitamínov v prevencii vypadávania vlasov.

Šošovica

Šošovica je plná kyseliny listovej, ktorá je nutná k obnoveniu zdravia červených krviniek. Je tiež nevyhnutná pre rast vlasov a obnovu buniek. Preto nezabudnite jesť šošovicu!

Mrkva

Je známe, že mrkva obsahuje vitamín A. Vitamín A podporuje tvorbu mazu na pokožke hlavy. Tento maz je dôležitý na hydratovanie pokožky hlavy a vlasov, aby boli zdravé.

Rozmarínový esenciálny olej

Esenciálny olej sa tradične používa na zvýšenie krvného obehu v pokožke hlavy. Pridajte niekoľko kvapiek do dávky šampóna, ktorým si umyjete vlasy. Alebo ešte lepšie, niekoľko kvapiek rozmarínu alebo kokosového oleja pravidelne vmasírujte do vlasovej pokožky.

Vitamíny:

Vitamín C

Zahrňte vitamín C do vašej stravy. Vitamín C je nevyhnutný pre vstrebávanie zinku, ktorý bojuje proti vypadávaniu vlasov.

Vitamín E

Vitamín E je dôležitý pre výživu poškodených vlasov a zabraňuje poškodeniu. Pomáha telu vyrábať keratín vo vlasoch pre zníženie poškodenia.

B-komplex Vitamíny

100 mg B-komplexu denne, ktorý obsahuje biotín a vitamín B6, môže znížiť rednutie vlasov tým, že zvyšuje krvný obeh v pokožke a omladzuje vlasové folikuly.

Zdroj: info.sk, TM, foodmatters.tv
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

VČERA - 9:04Zdravie

Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. Prejaviť sa môže bolesťou hlavy, krvácaním z nosa, bolesťami na hrudníku či chronickou únavou.

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

20:11 18.04.2024Zdravie

Najväčším nepriateľom spánku nie je ani káva, ani čaj. Bezsenné noci vám môže priviesť aj nápoj, ktorý si mnohí spájajú s pocitom uvoľnenia pred spaním.

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

7:15 18.04.2024Zdravie

Ak na liečbu problémov s lupinami vo vlasoch využívate dostupné a lacné prostriedky, možno si tým ešte viac škodíte.

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

22:06 16.04.2024Zdravie

Menštruácia je nepohodlný proces, ktorý ešte viac komplikujú letné horúčavy. Vedeli ste o tom, že nesprávna starostlivosť o zdravie vám môže privodiť ďalšie menej známe ťažkosti?

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

6:27 16.04.2024Zdravie

Aj dobrého veľa škodí. Ak chcete vyhovieť svojmu zdraviu, dajte si pozor najmä pri užívaní týchto vitamínov.