• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
15°Bratislava

Piloti sú po tragédii psychicky na dne, Germanwing ruší lety

  • 9:21 25.03.2015
  • DÜSSELDORF
Piloti sú po tragédii psychicky na dne, Germanwing ruší lety

Nemecké nízkonákladové aerolínie Germanwings po utorňajšej nehode jedného z ich lietadiel vo Francúzsku museli zrušiť sedem letov z Düsseldorfu, keďže niektorí členovia posádok pre rozrušenie z udalosti neboli schopní nastúpiť do služby.


VIAC O HAVÁRII LIETADLA VO FRANCÚZSKU

Predseda predstavenstva spoločnosti Lufthansa, ktorá je vlastníkom Germanwings, v utorok večer vyhlásil, že pocity zamestnancov chápe. "Nesmieme zabúdať, že mnohí z Germanwings sa poznali z členmi posádky, ktorá bola na palube havarovaného lietadla," povedal Carsten Spohr. Zabezpečenie "psychologickej podpory v prípade potreby" pritom označil za dôležitejšie ako snahu obnoviť čo najskôr normálnu prevádzku.

Lietadlo Germanwings typu Airbus A320, ktoré smerovalo z Barcelony do Düsseldorfu, sa v utorok dopoludnia z neznámeho dôvodu zrútilo vo francúzskych Alpách. Zahynulo všetkých 144 cestujúcich a šesť členov posádky. Podľa oficiálnych zdrojov je medzi obeťami 67 občanov Nemecka vrátane 16 stredoškolákov a dvoch operných spevákov. Na zozname cestujúcich figurujú aj desiatky Španielov, dvaja Austrálčania a po jednej osobe z Holandska, Turecka či Dánska. Japonská vláda vyhlásila, že v havarovanom lietadle sa pravdepodobne nachádzali aj dvaja občania Japonska.

Odporúčame:

V Alpách sa zrútil Airbus so 150 ľuďmi, nikto neprežil

Prezident USA Barack Obama vyjadril sústrasť Nemecku a Španielsku po leteckej nehode. Počas spoločného vystúpenia s afganským náprotivkom Ašrafom Ghaním vo Washingtone udalosť opísal ako "hrozný pád lietadla" a poznamenal, že medzi obeťami sú deti.

Podľa vlastných slov o nehode hovoril s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, zatiaľ čo Biely dom informoval taktiež o kondolenčnom telefonáte so španielskym premiérom Marianom Rajoyom. Obama ponúkol európskym partnerom plnú podporu zo strany USA.

Video: Zábery z miesta tragédie

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Ukrajina hlási ďalšie útoky Ruska počas pravoslávnej Veľkej noci

Ukrajina hlási ďalšie útoky Ruska počas pravoslávnej Veľkej noci

DNES - 11:08Zahraničné

Dvaja ľudia zahynuli v noci na nedeľu pri ruskom raketovom útoku v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny.

Počet obetí záplav na juhu Brazílie stúpol

Počet obetí záplav na juhu Brazílie stúpol

DNES - 8:08Zahraničné

Už 58 obetí si vyžiadali rozsiahle záplavy na juhu Brazílie vyvolané prudkým dažďom na juhu Brazílie.

Štyri deti sa prepadli strechou športového centra

Štyri deti sa prepadli strechou športového centra

DNES - 7:25Zahraničné

Štyri deti utrpeli ťažké zranenia po tom, ako sa v noci na nedeľu prepadli strechou športového centra na juhozápade Nemecka, vyhlásila polícia.

Ukrajinské jednotky na východe Ukrajiny zostrelili stíhačku Su-25

Ukrajinské jednotky na východe Ukrajiny zostrelili stíhačku Su-25

DNES - 6:20Zahraničné

Ukrajinské jednotky v sobotu nad Doneckou oblasťou na východe Ukrajiny zostrelili stíhací bombardér Su-25, vyhlásil počas príhovoru ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Polícia zastrelila 16-ročného radikalizovaného chlapca

Polícia zastrelila 16-ročného radikalizovaného chlapca

DNES - 6:07Zahraničné

Polícia v austrálskom Perth zastrelila 16-ročného radikalizovaného chlapca, ktorý v nedeľu na verejnosti nožom poranil jednu osobu, vyhlásila polícia a premiér štátu Západná Austrália.