• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
13°Bratislava

Slovenská pošta chce skvalitniť služby, balíky do dvoch dní

  • 10:16 04.01.2015
Slovenská pošta chce skvalitniť služby, balíky do dvoch dní

Slovenská pošta, a. s. bude v roku 2015 doručovať balíky v dvoch základných režimoch - na poštu a na adresu. Ľudia si budú môcť svoje balíky vyzdvihnúť na ktorejkoľvek pošte, nielen v mieste svojho trvalého bydliska.

Štátna spoločnosť plánuje zjednodušiť balíkové produkty a zvýšiť tak svoj podiel na balíkovom trhu. Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb, odbor regulácie poštových služieb na návrh Slovenskej pošty rozhodol o zmene poštovej licencie na poskytovanie univerzálnej služby a povinnosti vykonávať poštový platobný styk s účinnosťou od 1. januára 2015. Licencia platí od 1. januára 2013 do 31. decembra 2022.

Balíky budú dodávané do dvoch pracovných dní

"Jednou z dôležitých ambícií Slovenskej pošty je zvýšiť svoj podiel na balíkovom a letákovom trhu. Pripravili sme aj zjednodušenie nášho balíkového portfólia," informovala agentúru SITA hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová.

"Balíky na adresu a na poštu budú mať celoplošné pokrytie a budú dodávané do dvoch pracovných dní, teda v lehote prepravy balíka I. triedy," uviedla. Expresný balík bude mať lehotu dodania nasledujúci pracovný deň.

Odporúčame aj:

Slovenská pošta dostala miliónovú zákazku, súťažila jediná

Predaj nových diaľničných nálepiek zabezpečí Slovenská pošta


"Výrazne chceme zvýšiť aj podiel na trhu doručovania adresných aj neadresných letákových zásielok. Postupne chceme získať až 50-percentný podiel a doručiť našim zákazníkom až 1 miliardu takýchto zásielok ročne," dodala Pondelová.

V prípade balíka na poštu do hmotnosti 5 kilogramov sa cena znížila a pri balíku na adresu zostala cena nezmenená. "Balík na poštu znamená nižšie náklady a z tohto dôvodu dokážeme zákazníkom ponúknuť nižšiu cenu ako doteraz. Z hľadiska nákladov je najdrahšia práve posledná míľa, to znamená doručovanie na konkrétnu adresu, čo nie všetci zákazníci využívajú. Až tretina balíkov sa aj tak vracia na pošty," informoval prevádzkový riaditeľ Slovenskej pošty Robert Gálik.

Spustiť by sa mala aj novinka - balíkomaty

Okrem modernizácie balíkových triediacich liniek Slovenská pošta pripravuje zásadnú inováciu informačných technológií pre riadenie logistiky. Umožní to výrazne optimalizovať dopravné náklady a flexibilne prispôsobovať prepravné kurzy. Takisto plánuje investovať do nových technológií na spracovanie neadresných zásielok a nasadiť automatizované poštové terminály - balíkomaty.

Slovenská pošta doteraz poskytovala z hľadiska lehoty prepravy dva štandardné druhy balíkov, a to balík 1. triedy a balík 2. triedy a tiež poskytuje expresný balík s doručením do 24 hodín. Namiesto balíka 1. a 2. triedy bude balík na poštu s kvalitou balíka 1. triedy.

Pri balíku na adresu zostala cena aj kvalita rovnaká do hmotnosti 5 kilogramov ako pri balíku 1. triedy. Spoločnosť začala v roku 2014 s modernizáciou svojich balíkových triediacich pracovísk v Bratislave a v Košiciach. V Bratislave by mala byť nová linka odovzdaná do prevádzky začiatkom roku 2015 a v Košiciach v druhej polovici tohto roku.

Slovenská pošta, a. s. vznikla 1. januára 1993 ako štátny podnik so sídlom v Bratislave, od 1. marca 1996 má centrálu v Banskej Bystrici a od 1. októbra 2004 sa zmenila na akciovú spoločnosť. Jej akcionárom je štát v zastúpení Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Spoločnosť má základné imanie vo výške 214,3 milióna eur a prevádzkuje sieť viac ako 1500 plne automatizovaných pobočiek. Spoločnosť tak môže okrem klasických poštových služieb poskytovať aj finančné, bankové, komunikačné a elektronické služby.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Action sťahuje z predaja nebezpečný produkt

Action sťahuje z predaja nebezpečný produkt

VČERA - 21:13Ekonomické

Výrobok môže predstavovať zdravotné riziko.

Z trhu sťahujú dva polotovary

Z trhu sťahujú dva polotovary

VČERA - 20:15Ekonomické

Zákazníci by si mali skontrolovať, či tieto potraviny nemajú doma.

ZSSK spúšťa novinku: Vlakvedúci budú mať telové kamery

ZSSK spúšťa novinku: Vlakvedúci budú mať telové kamery

VČERA - 19:29Ekonomické

ZSSK spustila projekt bezpečnostných telových kamier pre vlakvedúcich.

Fico o 2. dôchodkovom pilieri: Vláda nechce ľuďom brať peniaze, ale pomôcť s lepším zhodnotením

Fico o 2. dôchodkovom pilieri: Vláda nechce ľuďom brať peniaze, ale pomôcť s lepším zhodnotením

VČERA - 15:42Ekonomické

Vláda nechce brať ľuďom peniaze z ich účtov ani z druhého dôchodkového piliera. Naopak, chce im pomôcť k lepšiemu zhodnoteniu. Počas pravidelnej štvrtkovej Hodiny otázok v Národnej rade SR to vyhlásil premiér.

Demokrati reagovali na Ficov zámer: Sporitelia majú na výber lepšie investície ako štátne dlhopisy

Demokrati reagovali na Ficov zámer: Sporitelia majú na výber lepšie investície ako štátne dlhopisy

VČERA - 15:37Ekonomické

Pokiaľ by občania chceli investovať peniaze usporené na dôchodky, majú na výber indexové alebo akciové fondy, v ktorých je úrok výrazne vyšší, ako sa dá očakávať pri štátnych dlhopisoch.