• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
15°Bratislava

V Pakistane čakajú na popravu stovky islamistov

  • 16:21 22.12.2014
V Pakistane čakajú na popravu stovky islamistov

Po masakre Talibanu v pakistanskej škole chce pakistanská vláda nechať popraviť 500 odsúdených islamistov. Oznámil to v pondelok hovorca vlády. Po krvavom teroristickom útoku na školu v severopakistanskom meste Pešávar zrušil pakistanský premiér Naváz Šaríf moratórium na popravy z roku 2008. Odvtedy už popravili v krajine šiestich islamistov.

Na trest smrti čakajú v Pakistane stovky odsúdených. Minister vnútra Čaundrí Nisár Alí Chán varoval Taliban pred ďalšími útokmi. "Dostali sme tajné informácie, že Taliban plánuje ďalšie útoky ako v Pešávare."

Odporúčame:

Vojna v Afganistane si vyžiadala rekordný počet mŕtvych

Útoky na vodcov Talibanu sú neefektívne, tvrdí správa CIA

Pakistanský premiér obnovil po masakre na škole trest smrti


Ozbrojenci z fundamentalistického Pakistanského hnutia tálibov (Tehrík-i-Tálibán Pákistán), ktoré je blízke afganskému Talibanu, vtrhli 16. decembra do armádnej školy v Pešávare a zabili 132 študentov a deväť učiteľov. Radikálne hnutie to označilo za odplatu za armádnu ofenzívu. "Rozhodli sme sa pre útok na armádnu školu, pretože vláda útočí na naše rodiny a ženy," uviedol hovorca hnutia Muhammad Umar Chorasání. "Chceme, aby cítili tú bolesť," dodal.

Kancelária OSN pre ľudské práva v piatok apelovala na vládu Pakistanu, aby ani po utorňajšom zmasakrovaní 141 ľudí extrémistami neobnovila vykonávanie trestu smrti, keďže tým podľa nej nezastaví terorizmus a môže dokonca prispieť ku "kolobehu pomsty". Ľudskoprávna kancelária OSN taktiež nalieha na pakistanské vojsko a bezpečnostné sily, aby pri svojich protiteroristických operáciách dodržiavali medzinárodné právo a zabránili tak ešte horšiemu krviprelievaniu.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Počet obetí záplav na juhu Brazílie stúpol

Počet obetí záplav na juhu Brazílie stúpol

DNES - 8:08Zahraničné

Už 58 obetí si vyžiadali rozsiahle záplavy na juhu Brazílie vyvolané prudkým dažďom na juhu Brazílie.

Štyri deti sa prepadli strechou športového centra

Štyri deti sa prepadli strechou športového centra

DNES - 7:25Zahraničné

Štyri deti utrpeli ťažké zranenia po tom, ako sa v noci na nedeľu prepadli strechou športového centra na juhozápade Nemecka, vyhlásila polícia.

Ukrajinské jednotky na východe Ukrajiny zostrelili stíhačku Su-25

Ukrajinské jednotky na východe Ukrajiny zostrelili stíhačku Su-25

DNES - 6:20Zahraničné

Ukrajinské jednotky v sobotu nad Doneckou oblasťou na východe Ukrajiny zostrelili stíhací bombardér Su-25, vyhlásil počas príhovoru ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Polícia zastrelila 16-ročného radikalizovaného chlapca

Polícia zastrelila 16-ročného radikalizovaného chlapca

DNES - 6:07Zahraničné

Polícia v austrálskom Perth zastrelila 16-ročného radikalizovaného chlapca, ktorý v nedeľu na verejnosti nožom poranil jednu osobu, vyhlásila polícia a premiér štátu Západná Austrália.

Rusko zaradilo Zelenského na zoznam hľadaných osôb

Rusko zaradilo Zelenského na zoznam hľadaných osôb

VČERA - 18:50Zahraničné

Rusko pridalo ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského na svoj zoznam hľadaných zločincov, ukázala v sobotu vládna databáza.