• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 4.5.2024Meniny má Florián
12°Bratislava

Slováci budú môcť z Bratislavy do Dubaja letieť častejšie

  • 6:16 10.12.2014
  • BRATISLAVA
Slováci budú môcť z Bratislavy do Dubaja letieť častejšie

Letecká spoločnosť flydubai na pravidelnej linke z Bratislavy do Dubaja k súčasným dvom spiatočným letom v utorok a sobotu od 14. januára 2015 pridá tretie spojenie v stredu.

Letecká spoločnosť flydubai bude prevádzkovať novú pravidelnú linku z Bratislavy do Dubaja v Spojených arabských emirátoch trikrát týždenne

K súčasným dvom spiatočným letom v utorok a sobotu od 14. januára 2015 pridá tretie spojenie v stredu. Dôvodom rozšírenia počtu letov je zvýšený záujem o vyhľadávané centrum obchodu a turizmu.

Dubaj je čoraz vyhľadávanejšiu destináciou

Počas prezentácie novej pravidelnej linky v utorok aerolínie oznámili, že v závislosti od počtu cestujúcich zvážia rozšírenie letov. Spoločnosť flydubai lieta z Bratislavy do Dubaja od soboty 6. decembra. Využíva lietadlo Boeing 737-800 s kapacitou 174 miest, z toho 162 v ekonomickej a dvanásť v biznis triede. Let z Bratislavy do Dubaja trvá 5 hodín a 30 minút, opačne 6 hodín a desať minút. Ide o jedno z piatich leteckých spojení, ktoré flydubai zaviedol v tomto období. V aktuálnom roku začal lietať do 23 nových destinácií v rámci rozsiahlej expanzie do strednej a juhovýchodnej Európy.

"Našou snahou je poskytovať zákazníkom pohodlné a cenovo prístupné lety do destinácií, ktoré doposiaľ neboli v centre záujmu. Teší nás, že do zoznamu týchto destinácií odteraz patrí i Bratislava," informoval generálny riaditeľ flydubai Ghaith Al Ghaith. "Nová letecká linka z Bratislavy zabezpečí cestujúcim prepojenie s viac ako 2,5 miliardami obyvateľov Blízkeho východu, Afriky a južnej Ázie, pričom centrom tohto prepojenia bude Dubaj - globálne centrum obchodu a turizmu,” dodal.

Pre bratislavské letisko je linka do Dubaja úspech

Letisko Bratislava považuje zavedenie pravidelnej linky do Dubaja za mimoriadny obchodný úspech. "Bratislavské letisko bude mať pravidelné letecké spojenie s touto obľúbenou destináciou po prvý raz v histórii. Postupne tak napĺňame prioritné obchodné ciele, ktoré sme si pri nástupe stanovili. Medzi ne patrí najmä zaistiť v krátkom časovom horizonte priame denné letecké spojenie nášho letiska s minimálne piatimi významnými európskymi letiskovými uzlami (tzv. hubmi) a aspoň jedným do oblasti Blízkeho a Stredného východu," povedal generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika - Airport Bratislava, a. s. Ivan Trhlík.

Odporúčame:

Z Bratislavy sa poletí do Viedne, linka bude svetový unikát

Flydubai v súčasnosti zabezpečuje viac ako 1 300 letov týždenne do 86 destinácií v 45 krajinách, pričom 54 z nich predtým nedisponovalo priamym leteckým spojením s Dubajom. Za šesť rokov existencie sa flotila spoločnosti rozrástla na 42 lietadiel Boeing 737-800 novej generácie. Spoločnosť vznikla v roku 2008 s cieľom vytvoriť príležitosti pre cestovný ruch a obchod, ako aj zintenzívniť spoluprácu Dubaja s ostatnými krajinami Blízkeho východu, Perzského zálivu, Afriky, Kaukazom, strednou Áziou, Európou a Indiou.

Spoločnosť Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava, a. s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 2004, disponuje základným imaním vo výške 292,43 mil. eur. História letiska siaha do roku 1946. Spoločnosť je v úplnom vlastníctve štátu, pričom Fond národného majetku SR spravuje 50,30 percenta akcií a Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR 49,70 percenta akcií.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Z trhu sťahujú ryžu, zákazníci ju nesmú konzumovať

Z trhu sťahujú ryžu, zákazníci ju nesmú konzumovať

VČERA - 20:36Ekonomické

Zákazníci by si mali skontrolovať, či tento druh ryže nemajú doma.

ZSSK spustila sezónnu linku z Bratislavy do chorvátskeho Splitu, došlo však k zmene prepravy áut

ZSSK spustila sezónnu linku z Bratislavy do chorvátskeho Splitu, došlo však k zmene prepravy áut

VČERA - 16:34Ekonomické

Prvý vlak v tohtoročnej sezóne odišiel z Bratislavy do Splitu v piatok popoludní.

Pozor na podvodné správy o preplatkoch, takto vás môžu obrať o peniaze na bankovom účte

Pozor na podvodné správy o preplatkoch, takto vás môžu obrať o peniaze na bankovom účte

VČERA - 15:36Ekonomické

Banka upozorňuje na falošné SMS správy, ktoré chcú od ľudí získať platobné údaje.

Do dvoch rokov sa má pripraviť rámec pre zavedenie digitálneho eura

Do dvoch rokov sa má pripraviť rámec pre zavedenie digitálneho eura

VČERA - 14:07Ekonomické

Po dvoch rokoch skúmania odštartovala koncom minulého roka Európska centrálna banka, spoločne s centrálnymi bankami členských krajín Eurosystému, prípravnú etapu zavedenia digitálneho eura.

26 čerpacích staníc Benzinol prejde pod spoločnosť OMV Slovensko

26 čerpacích staníc Benzinol prejde pod spoločnosť OMV Slovensko

VČERA - 13:48Ekonomické

Počet čerpacích staníc petrochemickej firmy OMV na Slovensku sa rozšíri.